22. 9. 2018 | Štěpán Ondráček, Lenka Jonešová

Junioři doplatili v Hradci na oslabení a prohráli o tři branky!

HRADEC KRÁLOVÉ - Havlíčkobrodští junioři se po úspěšném skalpu Mladé Boleslavi představili na ledě Mountfieldu HK. Východočeský celek byl po většinu utkání aktivnější, když vedl po 40 minutách 3:1. Celek z Vysočiny doplatil v utkání na oslabení, která Hradečtí potrestali. Havlíčkův Brod si nakonec odvezl od Bílé věže bod, kdy uspěl v prodloužení zásluhou Radima Pejchala. Do listiny střelců se zapsali Richard Cachnín a Jakub Petržilka.

Tecl se tváří v tvář ocitl před gólmanem Dvořákem, který jeho střelu na poslední chvíli vyrazil. Jenže co se týče produktivity, dařilo se více domácím. Poprvé otevřeli skóre zápasu ve 14. minutě, kdy rozjeli první větší útočnou akci. Poppel netradičně napřáhl od modré, do jeho střely ještě zasáhl Dominik Sklenář, který usměrnil kotouč za Nedvědova záda - 1:0. Následně mohli Havlíčkobrodští odpovědět, když dostali početní výhodu. Hostující útočníci několikrát ohrozili Dvořáka, hradecký muž v masce ale úspěšně odolával.

Jenže vzápětí hokejisté z Kotliny znovu faulovali a mládežníci Mountfieldu dokázali udeřit. Útočná trojice domácích se rozmístila kolem Nedvědovy svatyně a Petr Poppel dokázal najít volnou skulinku v postoji hostujícího gólmana - 2:0. V úplném závěru ještě vyzkoušel pozornost Nedvěda Kynčl, jeho střelu ale ztečoval jeden z hostujících beků do ochranné sítě.

Do druhé dvacetiminutovky nastoupili hosté se zlepšenou hrou v obranném pásmu a Hradečtí se nemohli prosadit. Naopak to byli právě Havlíčkobrodští, kteří začali sklízet ovoce. Zásluhu na tom měl nejobávanější muž hostujícího týmu Richard Cachnín. Ten dostal přesnou nahrávku od Dudychy k levé tyčce a procedil touš až za brankovou čáru - 2:1.

Následovala nepříliš záživná část, která přítomným divákům moc pohledného hokeje nepřinesla. Ovšem až do chvíle, kdy domácí znovu odskočili. Miroslav Kukla při přesilovce napřáhl na modré a vyslal dělovku na Nedvědu. Cestou ještě strčil do osy hůl Vojtěch Síla, jenž zvýšil na - 3:1.

Ze třetí periody uběhlo na světelné kostce pouhých 16 vteřin, když se Kopic provinil nedovoleným zákrokem. Hostující celek za to pykal, jelikož Hradci přesilové hry vycházely. Od modré opět napřáhl Kukla, nahrál na hranici kruhu Dominiku Sklenářovi, který se trefil do černého podruhé v zápase - 4:1.

Hokejisté Havlíčkova Brodu se nepříjemně tlačili dopředu, branky ale stříleli domácí. Pátý zásah za Nedvědova záda přidal Jaroslav Kašpar, který nejlépe zareagoval na vykopnutý kotouč, jenž natřikrát propasíroval do svatyně hostů - 5:1. Hráči z Kotliny ale neskládali zbraně a přidali druhou branku. Byl to konkrétně Jakub Petržilka, který našel recept na skvěle chytajícího Dvořáka - 5:2. V závěru hráli Hradečtí oslabení tři na pět, které ale dokázali ubránit a zaslouženě tak utržili tři body.

Domácí drželi v prodloužení puk na svých holích, bonusový bod mohl vystřelil Kryštof Lang, který ale trestuhodně minul prázdnou svatyni. Nedáš, dostaneš se tak potvrdilo i tentokrát. Východočeši šli do oslabení, což poprvé v utkání proměnili i hosté. Po Sklenářově chybě sám ujel Radim Pejchal, jenž překonal Dvořáka a vytěžil pro svůj tým alespoň bod.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Adam 0 0 0 0 0
Richard Cachnín ml. 1 1 2 1 0
Štěpán Dudycha 0 2 2 0 2
Adam Dvořák 0 0 0 0 0
Dan Fiala 0 0 0 0 0
Jiří Hromádka 0 0 0 -1 0
Filip Klofáč 0 0 0 0 0
Tomáš Kohout 0 1 1 1 0
Marek Kopic 0 0 0 0 2
Jakub Košťál 0 0 0 0 0
Matěj Krejčí 0 0 0 1 2
Radim Pejchal 1 0 1 1 2
Jakub Petržilka 1 0 1 0 0
Lukáš Pokorný 0 0 0 -1 0
Marek Tecl 0 1 1 1 2
Dominik Vacík 0 0 0 -1 0
Pavel Vaňous 0 1 1 1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Martin Nedvěd 65 39 5 34 87,18 0 0

Ohlasy k utkání

6.. kolo, sobota 22.9.2018 od 16:00
ČPP Arena
5:2
(2:0, 1:1, 2:1 - N 0:1)
Hr. Králové - Havl. Brod
Extraliga juniorů

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 14. Sklenář (Poppel), 18. Poppel (Kukla, Sklenář), 33. Síla (Kukla, Sklenář), 41. Sklenář (Kukla), 49. Kašpar (Janda) – 26. Cachnín (Dudycha, Tecl), 55. Petržilka (Cachnín, Dudycha), 65. Pejchal (Kohout, Vaňous). Rozhodčí: Luděk Pilný – Svatopluk Marek, Radek Špringl. Vyloučení: 4:5. Využití: 3:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 145. Střely na branku: 39:25 (13:7, 11:10, 12:7 – 3:1). Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1, 5:2. Prodloužení: 0:1.

Sestavy

Hr. Králové

D. Dvořák (Ševců) – Řehák, Kukla (C), Voňka, Perička, Pěnčík, Kynčl, Kuboš – Sklenář, Jakubec, Ďuriš, T. Pinkas, Hrabčák, Kašpar, Síla, Lang, Janda, Poppel

Havl. Brod

Nedvěd (Arbelovský) – A. Dvořák, Pejchal, Adam, Vacík, Krejčí, Dudycha – Klofáč, Vaňous, Petržilka, Kohout, Kopic, Tecl (C), Hromádka, Fiala, Pokorný, Cachnín, Košťál

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu