25. 9. 2018 | Štěpán Ondráček

Akce Týden hokeje se v Kotlině povedla na výbornou!

Český hokejový svaz za pomoci dalších partnerů uspořádal celotýdenní akci Týden hokeje, která má za úkol rozšířit základny všech hokejových klubů po celé České republice. Pod střechou havlíčkobrodské Kotliny se tato akce pod hlavičkou projektu Pojď hrát hokej uskutečnila v neděli 23. září, kdy na zimní stadion přišlo několik dětí za doprovodu svých rodičů.

Havlíčkobrodský hokej se mohl v minulých letech pyšnit výbornými hokejisty, kteří dosáhli velkých úspěchů. Z líhně Kotliny vzešly hvězdy jako Josef Vašíček, Martin Čech, bratři Holíkové a další. V jejich šlépějích jdou mladší kolegové, kteří prošli hokejovou výchovou v Kotlině. Mezi naděje českého hokeje můžeme zařadit Vítka Vaněčka, Dominika Vacíka, Daniela Dolejše, Karolínu Juřicovou nebo Michala Teplého, Marka Kopice, Daniela Krále a další.

V neděli 23. září odpoledne proběhla na zimním stadionu v Kotlině akce Týden hokeje, které se za doprovodu rodičů zúčastnily malé děti. Na nově příchozí čekal pestrý program. V útrobách zimního stadionu si noví potenciální Jágrové nebo Vanišové mohli vyzkoušet předzápasovou přípravu, hokejové dovednosti a mnoho dalšího. Vše probíhalo za dozoru zkušených trenérů, kteří měli na ledové ploše připraveno několik stanovišť. Děti si krom krásných zážitků odnesly i památeční dresy, které si podepsaly vlastním jménem, a další suvenýry.

„Jsem rád, že svaz uskutečnil Týden hokeje. Vždy nám sem přijdou malé dětičky, které si zkusí dovednosti bruslení a užijí si zábavu. Teď nám přišlo 13 nových dětí, které rozšíří naši základnu, a doufám, že se zlepší nábor,“ přeje si trenér Jakub Venc, který hned vzápětí dodal: „Připravit tuhle akci není jednoduché. Není to tak, že se sejdeme hodinu před akcí a nachystají se potřebné věci. Je zapotřebí připravit prezentaci pro rodiče, zajistit registraci a také obstarat trenéry, kteří se o děti během tréninků postarají.“

Krom zkušených trenérů se na ledové ploše představili i starší hráči Bruslařů, kteří pomáhali dětem při různých úkolech nebo se samotným bruslením. „Je pěkné koukat na malé děti, které se učí bruslit a pomáhat jim s tím. Během tréninku jsem se jim snažil předat své zkušenosti,“ okomentoval roli mentora kapitán extraligového dorostu Adam Rauš.







Kompletní fotogalerie

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu