25. 9. 2018 | Štěpán Ondráček

Další důležitá bitva! Brod se vydá na neoblíbený led David Servisu

Havlíčkobrodští hokejisté se po vydařeném utkání s Táborem představí ve středu 26. září na ledě jihočeského týmu HC David Servis České Budějovice. Utkání nabídne několik srovnání, jelikož v dresu soupeře hraje útočník Jakub Šuhaj, který v minulé sezoně hrál právě za Bruslaře. Havlíčkobrodským hokejistům se v posledních zápasech v Hokejovém centru Pouzar nedaří, tak neváhejte a přijeďte partu okolo kapitána Třetiny povzbudit! Úvodní buly je naplánovaná na 18. hodinu.

HC David Servis České Budějovice

Založení klubu: 1 990
Stadion: Hokejové centrum Pouzar (kapacita 300 míst)
Klubové barvy: bílá, červená a modrá
Webové stránky klubu: hcdavidservis.cz
Umístění v minulé sezóně: 8. místo po ZČ, osmifinále play off (s Havlíčkovým Brodem 0:3 na zápasy)
Trenér: Jiří Fedur __________________________________________________________________________________

HC David Servis České Budějovice x BK Havlíčkův Brod

znak týmu znak týmu
1–0–0–2 bilance 2–0–0–1
6., 3 body umístění 2., 6 bodů
13:15 skóre 15:7
8:6 (Tábor, venku) nejvyšší výhra 5:0 (Tábor, doma)
1:4 (Písek, venku) nejvyšší porážka 4:5 (Žďár nad Sázavou, venku)
Tomáš Vak – 7 bodů (3+4) nejproduktivnější hráč Ondřej Procházka – 6 bodů (4+2)
Tomáš Vak – 3 góly nejlepší střelec Ondřej Procházka – 4 góly
Tomáš Vak – 4 asistence nejlepší nahrávač Matěj Blinka – 5 asistencí
Petr Škopek – 2 body (2+0) nejproduktivnější obránce Kryštof Kulhánek – 4 body (3+1)
Tomáš Klestil 5,00 (3 zápasy) průměr inkasovaných gólů na zápas Čeněk Novák 2,35 (3 zápasy)
Minulé zápasy soupeře
Strakonice – David Servis ČB 3:6
David Servis ČB – Strakonice 9:3
Tábor – David Servis ČB 6:8
David Servis ČB – Pelhřimov 4:5
Písek – David Servis ČB 4:1
Všechny zápasy

Jihočeský celek před novým ročníkem obměnil brankoviště, když si z Tábora přivedl novou jedničku Tomáše Klestila. Do útočných řad se postaví dva velezkušení borci, a to Štěpán Hřebejk s veteránem Tomášem Vakem. Právě u druhého jmenovaného jde o návrat na česká kluziště, neboť Vak trénoval kazašský Irtyš Pavlodar, se kterým vyhrál tamní ligu. David Servis mohutně posílil ofenzivu, když z Motoru získal mladíčka Pavla Nováka, jenž byl jedním z hrdinů, který táhl starší dorostence Motoru za zlatým úspěchem proti rakouskému Salzburgu. Jihočeský celek je pro tuto sezonu rovnovážně poskládán, když se managementu podařilo udržet několik stálých hráčů.

V přípravě se Jihočechům dařilo, když zapsali čtyři vítězství a tři porážky. David Servis si zpestřil přípravu na druholigový ročník utkáním s kazašským Irtyšem Pavlodar, kterému podlehl 1:5. Krom Irtyše si na David Servis přišel dvakrát i jeho odvěký rival, Písek, který vyhrál 3:5 a 2:4. Jihočeši si zahráli i dvojutkání s juniorkou Motoru, která předvedla kvalitní výkony, ale na výhry to nestačilo. Servis vyhrál 6:1 a 5:3. Poslední, kdo zkřížil hole s místním klubem, byli hokejisté Strakonic, kteří stejně jako junioři Motoru vyšli naprázdno. V samotném úvodu 2. ligy se David Servisu moc nedařilo, byť hned v úvodu vyhrál na ledě Tábora 8:6. Po divoké přestřelce přišel dvouzápasový půst, když nad síly Jihočechů byly Pelhřimov a již v přípravě zmíněný Písek.

Soupiska David Servisu


Minulé kolo

Bruslaři vyškolili Tábor v produktivitě a navíc nedostali branku!

Havlíčkobrodští Bruslaři se po nevydařeném derby Vysočiny na ledě žďárských Plamenů představili opět v Kotlině, kde hostili jihočeský Tábor. Utkání hned na začátku nabídlo rychlý hokej a první branku, která na sebe nenechala dlouho čekat. Ve 4. minutě hrál domácí tým přesilovou hru, kterou dokázal využít. Milfait nahrál na modrou čáru Martinu Nepokojovi, který svojí výstavní ranou rozvlnil síť za Dudáčkem. Kohouti mohli v první třetině vyrovnat, avšak Květoňův pokus jen o kousek minul Novákovu branku. Ve druhé třetině se Bruslaři rozehráli k velkému výkonu.

Vše začal dvougólový obránce Kryštof Kulhánek. Vizáží dřevorubec v zadních řadách Bruslařů nejprve nechal vyniknout svoji ránu od modré, aby za několik málo momentů ukázal svůj přehled ve hře, když si sjel k brance hostů a nedal Dudáčkovi šanci. Pro hosty bylo ještě hůř, když se prosadil krásnou dělovkou havlíčkobrodský Jan Milfait. Tábor se snažil o čestný úspěch, ale ten mu nebyl souzen, jelikož Novák vše pochytal. Konečnou podobu výsledku dal v závěru utkání Ondřej Procházka, který využil dobré práce Matěje Blinky.

znak týmu 5 - 0 znak týmu

Branky a nahrávky: 4. Nepokoj (Milfait, Procházka), 22. Kulhánek (Třetina, Přidal), 29. Kulhánek (Blinka), 34. Milfait (Michálek, Beneš), 59. Procházka (Blinka, Holenda). Rozhodčí: Michal Antonín – Bohuslav Maloušek, Martin Hübl. Vyloučení: 5:9. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 584. Střely na branku: 37:24 (8:8, 18:10, 11:6). Třetiny: 1:0, 3:0, 1:0. Průběh utkání: 5:0.

BK Havlíčkův Brod: Č. Novák (Marek) – Nepokoj, Semrád, Kulhánek, Vala, Kopic, Šmíd – Beneš, Milfait (A), Michálek – Holenda, Třetina (C), Přidal – Blinka, Voříšek (A), Procházka – Ludvík, Kozlík, Chlubna – Kuchta

HC Tábor: Dudáček (M. Novák) – Košař, Hlaveš, Černý (A), Duben, Hajič, Raiterman – Havran, Heřman (A), Kadilák, Točík, Blažek, Březina, Kalaš, Matušík (C), Zayml, Hrala, Pechánek, Květoň

Skvělá práce! Čeněk Novák si připsal 24 zákroků a udržel první nulu!

David Servis nedokázal dotáhnout ztrátu a prohrál s Pískem!

David Servis se představil v nedalekém Písku, kde svedl tuhou bitvu v jihočeském derby. Domácí Písek šel do zápasu bez bázně a hany, když se v 11. minutě ujal vedení. Po Bílkově přiťuknutí se přesně do černého trefil Filip Vlček. S hosty to za dalších 5 minut vypadalo ještě hůř. Suda našel za obranou Servisu nehlídaného Jana Sýbka, který tváří tvář uspěl proti Klestilovi. David Servis zaspal i úvod druhého dějství, když prohrával o tři branky. Píseckým dodal tříbrankový klid na hokejky Karel Strnad. Hosté hned vzápětí kontrovali, když se prosadil z mezikruží velezkušený Tomáš Vak. Třetí třetina patřila maskovaným mužům, kteří přiváděli střelce obou týmů k zoufalství. Diváci se přeci jen dočkali, když necelé 2 minuty před koncem normální hrací doby uspěl domácí hráč David Ciboch.

znak týmu 4 - 1 znak týmu

Branky a nahrávky: 11. Vlček (Bílek, Ciboch), 16. Sýbek (Suda), 23. Strnad (Jabůrek, Rod), 58. Ciboch (Koupal) – 24. Vak (Šulčík, Bárta). Rozhodčí: Micka – Tasch, Schopf. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 332. Třetiny: 1:1, 2:0, 3:0. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1.

IHC Písek: Hauser – Hanus, Parýzek (C), Suda, Bílek, Červinský, Turek – Polata (A), Hučko, Sýbek (A), Vlček, Koupal, Ciboch, Rod, Jabůrek, J. Volf, Strnad

HC David Servis ČB: Klestil (Marek) – Michal, Kubeš, Macháček, Grauer, J. Kříž, Radoš, Škopek, L. Kříž, – Schmidmayer, Rolínek, Jan Bárta, Šulčík (C), Hřebejk, Ferebauer (A), Kronus, Vak (A), Šuhaj, Jiří Bárta, Sumerauer

David Servis vyšel z derby s Pískem bodově naprázdno.
(Foto: Petr Eliáš, ihcpisek.cz)

Minulý vzájemný zápas

Bruslaři si vystříleli postup v dramatické přestřelce!

Havlíčkobrodští hokejisté si svůj postup do dalšího kola play off museli zasloužit, jelikož Jihočeši šli do dvoubrankového vedení. V rozmezí dvou minut se prosadili Roman Šulčík s Jakubem Markem. Domácí výběr ještě do první třetiny vyrovnal, když se o to postarali úspěšní střelci Jan Milfait s kapitánem týmu Miroslavem Třetinou. Bruslaři šli poprvé do vedení zásluhou Tomáše Chlubny, který byl důrazný před brankovištěm. Soupeř však nesložil zbraně, když na 3:3 vyrovnal Jakub Marek.

Brankové hody pokračovaly i nadále, když nápor hostů otupili Bruslaři třemi trefami v řadě. Nejprve se prosadil Tomáš Chlubna, aby na něj navázal další dvougólový střelec Jan Milfait. Úspěšnou dvojici domácích doplnil druhým zápisem do kolonky střelců kapitán týmu Miroslav třetina. David Servis se nezlomil a díky Milanu Dančišinovi snížil. Vše nakonec ukončil Lukáš Endál, jenž poslal celek z Vysočiny do dalšího kola vyřazovacích bojů.

znak týmu 7 – 4 znak týmu

Branky a nahrávky: 11. Milfait (T. Semrád, Třetina), 14. Třetina (Michálek, T. Semrád), 22. Chlubna (Beneš, Vala), 36. Chlubna (M. Kříž, Kuchta), 37. Milfait (Endál), 53. Třetina (Šmíd, Milfait), 59. Endál (Kozlík, T. Semrád) – 7. Šulčík (Marek), 9. J. Marek (Šulčík, L. Kříž), 24. J. Marek (Radoš, Dančišin), 55. Dančišin (L. Kříž). Rozhodčí: Michal Maršálek – David Urubčík, Jan Kleprlík. Vyloučení: 5:6. Využití: 3:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 806. Střely na branku: 30:32 (9:12, 15:9, 6:11). Třetiny: 2:2, 3:1, 2:1. Průběh utkání: 0:2, 3:2, 3:3, 6:3, 6:4, 7:4.

BK Havlíčkův Brod: Novák (D. Marek) – T. Semrád, D. Vacík, Vala, Kulhánek, Šmíd, M. Kříž, Balgalvis – Endál, Třetina (C), Přidal – Michálek, Milfait (A), Voříšek – Beneš, Kuchta, Chlubna – Kozlík, Ludvík, Šuhaj

HC David Servis ČB: Č Dudáček (Bubeníček) – Radoš, L. Kříž, Macháček, Michal, J. Kříž, Škopek, Babčuk – Zayml, J. Marek, Šulčík (C), Vylíčil, Sumerauer, Bárta, Ferebauer (A), Dančišin, Káník, Trummer st.


Věděli jste, že...

...útočník Jakub Šuhaj, který hrál v Brodě, od nové sezony působí v David Servisu?

...oba týmy se v posledních dvou letech potkaly v play off?

...Tomáš Vak vyměnil trenérský post za hráčské brusle?

...v minulé sezoně padlo v základní části mezi oběma soupeři v průměru 9,5 branky na zápas?

...Bruslaři vstřelili v nové sezoně 15 branek, přičemž David Servis jich stejný počet inkasoval?

Pikantní utkání zažije Jakub Šuhaj, který v předešlém ročníku oblékal dres Bruslařů.
(Foto: Petr Eliáš, ihcpisek.cz)

Bilance s David Servisem od sezony 2000/2001 ve 2. lize

Počet odehraných zápasů: 11
Bilance: 8-0-1-2
Výsledky: 4:0, 6:3, 5:0 (kontumace), 5:3, 7:0, 6:7, 5:6p, 1:6, x5:3, x5:2, x7:4
Skóre: 56:36

x – hráno v rámci play off nebo kvalifikace

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu