28. 9. 2018 | Štěpán Ondráček

Bruslaři vyhlížejí další derby! Do Kotliny přijede bodující Pelhřimov

Havlíčkobrodští hokejisté si v šestém kole zahrají třetí derby Vysočiny, tentokrát se na ledě Kotliny představí hladoví Lední Medvědi z Pelhřimova. Celku z města rekordů a kuriozit se na začátku 2. ligy daří, a tak nečeká soubor okolo trenéra Jiřího Čelanského jednoduchý duel. Oba týmy se střetly už v přípravě, Bruslaři tehdy zdolali v Kotlině svěřence kouče Marka Melenovského 7:4. Nenechte si ujít další prestižní zápas, který startuje v sobotu 30. září od 17:00. Těšíme se na vás!

HC Lední Medvědi Pelhřimov

Založení klubu: 1932
Stadion: Zimní stadion Pelhřimov (kapacita 2 660 míst)
Klubové barvy: červená, bílá
Webové stránky klubu: hokejpelhrimov.cz
Umístění v poslední sezóně: 9. místo po ZČ
Trenér: Marek Melenovský

__________________________________________________________________________________

BK Havlíčkův Brod x HC Lední Medvědi Pelhřimov

znak týmu znak týmu
3–0–0–1 bilance 1–1–1–1
2., 9 bodů umístění 5., 6 bodů
20:9 skóre 15:18
5:0 (Tábor, doma) nejvyšší výhra 5:4 (David Servis ČB, venku)
4:5 (Žďár nad Sázavou, venku) nejvyšší porážka 2:6 (Žďár nad Sázavou, venku)
Luboš Voříšek – 8 bodů (4+4) nejproduktivnější hráč Martin Hadrava – 8 bodů (7+1)
Luboš Voříšek
Ondřej Procházka
Kryštof Kulhánek – 4 góly
nejlepší střelec Martin Hadrava – 7 gólů
Matěj Blinka
Miroslav Třetina – 5 asistencí
nejlepší nahrávač Martin Vysloužil – 3 asistence
Kryštof Kulhánek – 6 bodů (4+2) nejproduktivnější obránce Vladimír Port – 3 body (0+3)
Čeněk Novák 2,26 (4 zápasy) průměr inkasovaných gólů na zápas Martin Holík 3,70 (1 zápas)
Martin Holata 3,85 (3 zápasy)

Minulé zápasy soupeře
Pelhřimov – Masarykova U. 4:3
Žďár n. S. - Pelhřimov 6:2
Pelhřimov - Tábor 5:4p
David Servis ČB - Pelhřimov 4:5
Pelhřimov - Písek 3:4p
Všechny zápasy

Pelhřimov se v minulé sezoně trápil. Nepomohly mu ani cenné skalpy z druhé poloviny soutěže, kdy porazil Kolín, Tábor, Žďár nad Sázavou a Moravské Budějovice. Lední Medvědi zůstali o propastných čtrnáct bodů za nejlepší osmičkou postupujících do play off. Tým z Vysočiny před startem sezony 2018/2019 převzal nový trenér Marek Melenovský, jenž má bohaté hráčské zkušenosti z nejvyšší soutěže. Lední Medvědi se i v této sezoně budou spoléhat na své opory, které doplní mladíci z jihlavské Dukly. Lední Medvědi zcela obměnili brankoviště, které mají na starosti dva mladíci, a to Martin Holata s Martinem Holíkem.

Hokejisté z města rekordů a kuriozit nezačali druholigovou sezonu ideálně. Hned v prvním utkání se představili na horkém ledě žďárských Plamenů. Domácí tým od řeky Sázavy plně využil podpory vlastních fanoušků, kteří dohnali Plameny k vysokému vítězství 6:2. Po úvodním políčku si Medvědi spravili chuť, když uspěli v prodloužení proti Táboru. V bitvě s Kohouty už vedli dokonce 4:1, ale komfortní náskok promrhali. I přesto ale nakonec urvali první body v sezoně. V dalších zápasech byli Pelhřimovští úspěšní jen napůl, když porazili David Servis a v prodloužení podlehli Písku.

Soupiska Pelhřimova


Minulé kolo

Bruslaři vyloupili led nepříjemného David Servisu

Zápas na jihu Čech ani pořádně nezačal a hned se měnil ukazatel skóre. Po necelé minutě šli do vedení hosté z Kotliny, když se k odraženému puku dostal Kryštof Kulhánek. Domácí tým rychle korigoval, a to zásluhou Jiřího Bárty. V dalším průběhu se diváci rozhodně nenudili, jelikož David Servis otočil vývoj utkání na svoji stranu. Jihočechy poslal do vedení velezkušený Tomáš Vak, který kdysi válel i za Havlíčkův Brod. Utkání plné zvratů, tak by se dal v zkratce popsat průběh duelu, který opět doznal změny ve skóre. Havlíčkobrodští si třemi trefami vzali své vedení zpět. Ve 25. minutě dal první branku v dresu Bruslařů Matěj Blinka. Na premiérového střelce navázali Jan Milfait a Luboš Voříšek. Minutu před koncem zápasu upravil na konečných 5:2 pro Havlíčkův Brod dvougólový střelec Matěj Blinka.

znak týmu 2 – 5 znak týmu

Branky a nahrávky: 4. Jiří Bárta (Šulčík, Vak), 23. Vak (J. Kříž) – 1. Kulhánek (Třetina, Michálek), 25. Blinka (Třetina, Kopic), 39. Milfait (Michálek, Kulhánek), 42. Voříšek (Nepokoj, Třetina), 59. Blinka (Voříšek, Procházka). Rozhodčí: Michal Jílek – Josef Zimmermann, Pavel Sedláček. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: Střely na branku: 32:29 (8:7, 13:12, 11:10). Třetiny: 1:1, 1:2, 0:2. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:5.

HC David Servis České Budějovice: Klestil (Němec) – Michal, Kubeš, Macháček, Grauer, J. Kříž, Radoš, Škopek, L. Kříž – Schmidmayer, Rolínek, Jan Bárta, Šulčík (C), Hřebejk, Ferebauer (A), Káník, Kronus, Vak (A), Jiří Bárta, Sumerauer

BK Havlíčkův Brod: Novák (Marek) – Nepokoj, Semrád, Kulhánek, Vala, Kopic, Šmíd, M. Kříž – Michálek, Milfait (A), Beneš – Holenda, Třetina (C), Přidal – Blinka, Voříšek (A), Procházka – Kuchta, Kozlík, Chlubna – Ludvík

Útočník Matěj Blinka skvěle zapadl do sestavy Bruslařů. Hned dvěma trefami se podílel na výhře nad David Servisem!

Pelhřimov byl blízko výhry, nakonec ji v prodloužení ukradl Písek!

Pelhřimovští hokejisté, kteří nezačali novou sezonu ideálně, odpověděli tím nejlepším možným způsobem. Soubor okolo trenéra Marka Melenovského si připsal dvě vítězství, a to třetí chtěl přidat proti silnému Písku. Domácí hokejisté vstoupili do utkání lépe, když ve 12. minutě šli do vedení. Rychlý protiútok dva na jednoho vyřešil po přihrávce Heinricha Martin Vysloužil. Jihočeši se vrátili do utkání ve druhé třetině, když ve 22. minutě vyrovnali zásluhou Filipa Vlčka. Diváci se rozhodně nenudili, jelikož do druhé sirény viděli ještě tři branky. Na 2:1 z pohledu domácích hokejistů upravil Martin Hadrava, aby Písečtí vyrovnali opětovným střelcem Filipem Vlčkem. Medvědi si své vedení vzali zpět, když necelou půlminutu před koncem druhé části zavelel Martin Hadrava. Ve třetí třetině byla hra dlouho vyrovnaná, ale Jihočeši se přeci jen dočkali vyrovnání, které přišlo 2 minuty před koncem normální hrací doby. Na 3:3 vyrovnal Martin Parýzek. Zápas dospěl do prodloužení, v němž se radovali hokejisté Písku, kteří uspěli díky trefě z hole Jana Polaty.

znak týmu 3 – 4p znak týmu

Branky a nahrávky: 13. Vysloužil (Heinrich), 35. Martin Hadrava (Filip Kasalý, Hadrava Marek), 40. Hadrava Martin (Port, Heinrich) – 22. Vlček (Koupal, Ciboch), 37. Vlček (Parýzek), 58. Parýzek (Hučko), 62. Polata (Parýzek). Rozhodčí: Ondráček – Urubčík, Komínek. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 230. Třetiny: 1:0, 2:2, 0:1 – 0:1 Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:4p.

HC Lední Medvědi Pelhřimov: Holata (Holík)– Vrátný, Kohút, Port, Pospíchal, Slabý, D. Kasalý, Hadrava Marek, Vysloužil, Votápek, Siřiště, Heinrich, Šulák, F. Kasalý, Hadrava Martin, Kadlec

IHC Písek: Hauser (Buchta) – Turek, Suda, Hora, Parýzek, Červinský, Houdek, Hanus, Hučko, Stauber, Sýbek, Rod, Ciboch, Polata, Koupal, Strnad, Bílek, Jabůrek, Novák, Vlček

Mladý Brankář Martin Holata, jenž působil i v Brodě, je zatím jedničkou Medvědů!
(Foto: hokejpelhřimov.cz)

Minulý vzájemný zápas

Přestřelka se vším všudy a vítězství pro Bruslaře!

Havlíčkobrodští hokejisté hned od začátku zápasu ukázali hostům, kdo bude na ledě pánem, jelikož domácí soubor si rychle zařídil tříbrankový náskok. Důraz před brankou ukázal David Michálek, který dorazil do sítě Medvědů odražený kotouč. Za malou chvíli se prosadil Patrik Přidal, když využil krásné Holendovy přihrávky. Už na 3:0 upravil pohotovou prací s hokejkou Tomáš Ludvík. Pelhřimovští se připomněli zásluhou Marka Hadravy, jenž využil rychlého přečíslení. Komfortní vedení Havlíčkobrodským vrátil kapitán týmu Miroslav Třetina.

Medvědi nedali svoji kůži zadarmo, když se po přiťuknutí Martina Hadravy trefil Filip Kasalý. Brankové hody pokračovaly i nadále, když se z nařízeného trestné střílení do kolonky střelců zapsal Vojtěch Holenda. Hosté dvěma zásahy zdramatizovali utkání, když puk za Novákova záda dostali Ladislav Pospíchal s Tomášem Plachým. Závěr derby patřil domácím hokejistům, kteří uštědřili svému soku dva góly. Nejprve se trefil Luboš Voříšek, aby účet utkání uzavřel Martin Nepokoj.

znak týmu 7 - 4 znak týmu

Branky a nahrávky: 4. Michálek (Milfait, Semrád), 7. Přidal (Holenda, Třetina), 8. Ludvík (Voříšek), 13. Třetina, 26. Holenda (TS), 45. Voříšek (Holenda, Šmíd), 60. Nepokoj – 8. Marek Hadrava (Martin Hadrava, Kohút), 14. F. Kasalý (Martin Hadrava, Pospíchal), 36. Pospíchal (F. Kasalý), 37. Plachý (Votápek, Srnský). Rozhodčí: Jaroslav Žák – Jan Kubát, Petr Křivohlavý. Vyloučení: 8:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 320. Střely na branku: 46:24 (19:7, 16:8, 11:9). Třetiny: 4:2, 1:2, 2:0. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2, 5:2, 5:4, 7:4.

BK Havlíčkův Brod: Novák (Folvarský) – Nepokoj, Semrád, Šmíd, Vala, Kopic, Pejchal, D. Vacík – Beneš, Milfait (A), Michálek – Holenda, Třetina (C), Přidal – Kuchta, Voříšek, Ludvík – Beran, Kozlík

HC Lední Medvědi Pelhřimov: Holík (Holata) – Pospíchal, Slabý, Krtek, Srnský, Kohút, D. Kasalý (C) – Adam, Heinrich, Mejzlík (A), Kadlec, Plachý, Votápek, Martin Hadrava (A), Marek Hadrava, F. Kasalý

Pelhřimov vede od nové sezony jako hlavní trenér Marek Melenovský.

Věděli jste, že...

...v zápasech obou týmů padá dost branek?

...v utkáních s Táborem vstřelila obě mužstva 5 gólů?

...brankář Martin Holata působil v mládežnických kategoriích Bruslařů?

...oběma brankářům Pelhřimova, Martinu Holatovi (17) a Martinu Holíkovi (19), ještě nebylo ani 20 let?

...oba soupeři nestačili v derby Vysočiny na Žďár nad Sázavou?

...první zápas minulé sezony skončil vysokým vítězstvím Bruslařů 14:3?

...Pelhřimov naposledy vyzrál na Havlíčkův Brod 16. prosince 2015, kdy vyhrál 3:2?

Gólman Holata chytal ještě v sezoně 2015/2016 za mladší dorost Havlíčkova Brodu.

Bilance s Pelhřimovem od sezony 2000/2001 ve 2. lize

Počet odehraných zápasů: 20
Bilance: 14-2-1-0-3
Výsledky: 5:2, 8:2, 2:1, 3:1, 3:4, 1:1, 1:4, 2:1, 4:0, 3:2, 4:3, 2:3, 2:1sn, 6:4, 5:1, 7:6sn, 14:3, 5:2, 3:2, 11:2
Skóre: 91:45

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu