2. 10. 2018 | Ladislav Vácha

Bruslaři zamíří na led třetího Písku! Zlomí dalšího bojovného soupeře?

Havlíčkobrodští hokejisté vyhráli už třikrát za sebou a získali všech 9 bodů. Ve středu 3. října se vydají na led tabulkového souseda z Písku, který ztrácí v tabulce na Bruslaře čtyři body a drží skvělou 3. příčku. Broďáci budou chtít prodloužit svou vítěznou sérii, ale musejí si dávat dobrý pozor, protože parta od řeky Otavy hraje ve velmi dobré formě. Uspějí Čelanského svěřenci na jihu Čech i bez svého nejlepšího střelce Ondřeje Procházky, který zamířil do prvoligového Havířova? Přijeďte se podívat, důležitý zápas začne v 18:00!

IHC Písek

Založení klubu: 1990
Stadion: Zimní stadion Písek (kapacita 4 500 míst)
Klubové barvy: žlutá a modrá
Webové stránky klubu: ihcpisek.cz
Umístění v poslední sezóně: 10. místo po ZČ
Trenér: Karel Herr

Sestava z posledního utkání: Hauser – Hanus, Parýzek, Suda, Bílek, Červinský, Turek, Hora, Houdek – Sýbek, Hučko, Polata, Ciboch, Koupal, Vlček, Strnad, Jabůrek, Rod, Novák, Stauber
__________________________________________________________________________________

IHC Písek x BK Havlíčkův Brod

znak týmu znak týmu
2–1–0–2 bilance 4–0–0–1
3., 8 bodů umístění 2., 12 bodů
17:16 skóre 25:12
5:2 (Moravské Budějovice, venku) nejvyšší výhra 5:0 (Tábor, doma)
1:6 (Tábor, venku) nejvyšší porážka 4:5 (Žďár nad Sázavou, venku)
Jan Sýbek – 8 bodů (3+5) nejproduktivnější hráč Miroslav Třetina – 9 bodů (2+7)
Filip Vlček – 6 gólů nejlepší střelec Ondřej Procházka – 5 gólů
Jan Sýbek – 5 asistencí nejlepší nahrávač Miroslav Třetina – 7 asistencí
Martin Parýzek – 4 body (1+3) nejproduktivnější obránce Kryštof Kulhánek – 6 bodů (4+2)
Martin Hauser 3,20 (5 zápasů) průměr inkasovaných gólů na zápas Čeněk Novák 2,26 (4 zápasy)
David Marek 3,00 (1 zápas)

Minulé zápasy soupeře
M. Budějovice – Písek 2:5
Písek – Žďár n. S. 3:4
Tábor – Písek 6:1
Písek – David Servis ČB 4:1
Pelhřimov – Písek 3:4p
Všechny zápasy

Písek může v současné době jen smutně vzpomínat na staré časy, kdy patřil mezi tradiční prvoligové účastníky a pravidelně se ve druhé nejvyšší soutěži střetával i s Havlíčkovým Brodem. V sezoně 2012/2013 sestoupil a kvůli velkým finančním problémům dokonce skončil až v krajské lize, kde strávil dva soutěžní ročníky. Pád se nevyhnul ani Broďákům, a tak na sebe oba soupeři znovu narazili na druholigové scéně v období 2015/2016. A to nejen v základní části, ale dokonce i v předkole play off, které zvládli lépe Bruslaři. V nadcházející sezoně Jihočeši vypadli v osmifinále play off, když jim vystavila stopku Kobra Praha. Na předešlý ročník by u řeky Otavy nejraději zapomněli, protože tým obsadil s dvanáctibodovým odstupem beznadějně poslední příčku ve skupině Střed.

Teď by se však mohlo blýskat na lepší časy, protože svěřenci trenéra Karla Herra odstartovali sezonu velmi dobře. V úvodním kole zaskočili trápící se Moravské Budějovice, kde překvapivě vyhráli 5:2. Následně doma pořádně potrápili dosud suverénní Žďár nad Sázavou (3:4), a i když si odvezli potupnou šestku z derby na ledě Tábora (1:6), v domácím prostředí skolili David Servis České Budějovice 4:1 a díky famóznímu obratu slavili zisk dvou bodů v houževnatém Pelhřimově (4:3p). Jihočeši tak zatím získali 8 bodů a drží hezké 3. místo v tabulce.

Jihočeši mají dobrou formu. Z pěti zápasů vyhráli hned tři!
(Foto: Petr Eliáš, ihcpisek.cz)

Pozor na ně!

Havlíčkobrodská defenziva si musí dávat velký pozor hned na několik hráčů. Písecké produktivitě zatím vládne zkušený útočník Jan Sýbek, který už nasbíral 8 bodů (3+5) a pravidelně patří mezi velké tahouny týmu. V úžasné formě zatím hraje pětadvacetiletý Filip Vlček, jenž vstřelil v pěti zápasech už 6 branek (6+0) a v minulé sezoně válel za českobudějovický Motor! Šest bodů už má na kontě Petr Hučko (2+4), který v předešlých sezonách válel za dánský Herning a francouzský Mont-Blanc.

Bruslaři nesmí zapomenout ani na šikovného útočníka Davida Cibocha (1+2), jenž v předchozím ročníku ovládl s 15 trefami tabulku střelců mužstva. Tři branky už vsítil produktivní obránce Jan Polata (3+0) a body sbírá devětadvacetiletý kapitán Martin Parýzek (1+3), který se postaral o důležitý vyrovnávací gól v Pelhřimově. Jasnou jedničkou v brankovišti je zatím devatenáctiletý mladík Martin Hauser, odchytal všech pět utkání.

Kanadskému bodování Písku zatím kraluje zkušený útočník Jan Sýbek.
(Foto: Petr Eliáš, ihcpisek.cz)

Soupiska Písku



Minulé kolo

Brod se dlouho trápil, nakonec ale Pelhřimov zdolal

Lední Medvědi přijeli sice do Kotliny jen se třinácti hráči do pole, ale od začátku papírového favorita pořádně proháněli. Bruslaři se směrem dopředu hodně trápili a mohli děkovat skvěle chytajícímu brankáři Markovi, že po dvou třetinách svítil na tabuli nerozhodný stav 0:0. Do třetí periody měla Čelanského družina raketový nástup a ujala se vedení 3:0. Šťastnou tečí skóroval Tomáš Chlubna, trestné střílení proměnil faulovaný Miroslav Třetina a samostatný únik využil Ondřej Procházka, který zamířil v předešlých dnech do Havířova.

Bojovný Pelhřimov však nesložil zbraně a snížil na nejtěsnější rozdíl. Při dvojnásobné přesilovce se krásně trefil Martin Vysloužil a při hře 4 na 4 udeřil povedenou ranou z mezikruží Petr Slabý. Domácí hokejisté se uklidnili po brejkových situacích, když skórovali Vojtěch Šmíd a Filip Beneš. Poslední slovo patřilo hostům, když na konečných 5:3 snížil při další hře v početní převaze Dominik Kasalý.

znak týmu 5 – 3 znak týmu

Branky a nahrávky: 42. Chlubna (Vala, Třetina), 45. Třetina (TS), 47. Procházka (Vala, Marek), 54. Šmíd (Třetina, Marek), 56. Beneš (Milfait, D. Vacík) – 50. Vysloužil (F. Kasalý), 53. Slabý (Vysloužil, F. Kasalý), 59. D. Kasalý (Kohút, Heinrich). Rozhodčí: Tomáš Micka – Daniel Horažďovský, František Štěpánek. Vyloučení: 11:7. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 587. Střely na branku: 43:30 (14:9, 13:10, 16:11). Třetiny: 0:0, 0:0, 5:3. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 5:2, 5:3.

BK Havlíčkův Brod: Marek (Novák) – T. Semrád, D. Vacík, Vala, Kulhánek, Šmíd, Kopic – Michálek, Milfait (A), Beneš – Přidal, Třetina (C), Chlubna – Procházka, Voříšek (A), Blinka – Kozlík, Ludvík, Beran

HC Lední Medvědi Pelhřimov: Holík (Urban) – Kohút, Port, Pospíchal, Slabý, D. Kasalý (C) – Martin Hadrava (A), Vysloužil, Votápek, Siřiště, Heinrich, F. Kasalý (A), Marek Hadrava, Kadlec


Písek vybojoval v doupěti Medvědů cenné dva body

Domácí hokejisté vstoupili do utkání lépe, když ve 12. minutě šli do vedení. Rychlý protiútok dva na jednoho vyřešil po přihrávce Heinricha Martin Vysloužil. Jihočeši se vrátili do utkání ve druhé třetině, když ve 22. minutě vyrovnali zásluhou Filipa Vlčka. Diváci se rozhodně nenudili, jelikož do druhé sirény viděli ještě tři branky. Na 2:1 z pohledu domácích hokejistů upravil Martin Hadrava, aby Písečtí vyrovnali opětovným střelcem Filipem Vlčkem. Medvědi si své vedení vzali zpět, když necelou půlminutu před koncem druhé části zavelel Martin Hadrava. Ve třetí třetině byla hra dlouho vyrovnaná, ale Jihočeši se přeci jen dočkali vyrovnání, které přišlo 2 minuty před koncem normální hrací doby. Na 3:3 vyrovnal Martin Parýzek. Zápas dospěl do prodloužení, v němž se radovali hokejisté Písku, kteří uspěli díky trefě z hole Jana Polaty.

znak týmu 3 – 4p znak týmu

Branky a nahrávky: 13. Vysloužil (Heinrich), 35. Martin Hadrava (F. Kasalý, Marek Hadrava), 40. Martin Hadrava (Port, Heinrich) – 22. Vlček (Koupal, Ciboch), 37. Vlček (Parýzek), 58. Parýzek (Hučko), 62. Polata (Parýzek). Rozhodčí: Jiří Ondráček – David Urubčík, Roman Komínek. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 230. Třetiny: 1:0, 2:2, 0:1 – 0:1. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:4p.

HC Lední Medvědi Pelhřimov: Holata – Vrátný, Kohút, Port, Pospíchal, Slabý, D. Kasalý, Marek Hadrava, Vysloužil, Votápek, Siřiště, Heinrich, Šulák, F. Kasalý, Martin Hadrava, Kadlec

IHC Písek: Hauser – Hanus, Parýzek, Suda, Bílek, Červinský, Turek, Hora, Houdek – Sýbek, Hučko, Polata, Ciboch, Koupal, Vlček, Strnad, Jabůrek, Rod, Novák, Stauber

Herrovi svěřenci zvládli důležitou bitvu v Pelhřimově a získali dva body.
(Foto: Hodina H, hokejpelhrimov.cz)

Minulý vzájemný zápas

Bruslaři i přes trápení s Jihočechy nakonec získali tři body

Bruslaři nastoupili k poslednímu utkání základní části sezony 2017/2018, ve kterém na domácím ledě hostili Písek. Svěřenci Václava Adama měli více ze hry, ale inkasovali jako první. Celek z Kotliny dokázal jednobrankové manko smazat a převážit misky vah na svoji stranu. Bruslaři nakonec vyhráli po rozpačitém výkonu o dvě branky a v play off se střetli s českobudějovickým David Servisem. Přesně do černého mířili dvougólový kapitán týmu Miroslav Třetina, kterého doplnili Filip Beneš, David Michálek a Lukáš Endál.

znak týmu 5 - 3 znak týmu

Branky a nahrávky: 19. Beneš (Kuchta, T. Semrád), 29. Třetina (Dvořák), 34. Michálek, 51. Endál (Třetina, Kulhánek), 60. Třetina (Kulhánek) – 14. Urbanec (Bárta, Volf), 37. Urbanec, 52. Strnad (Turek). Rozhodčí: Vojtěch Král – Jan Vašíček, Michal Zedník. Vyloučení: 3:4. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 338. Střely na branku: 44:37 (16:8, 16:14, 12:15). Třetiny: 1:1, 2:1, 2:1. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3, 5:3.

BK Havlíčkův Brod: Marek (Č. Novák) – T. Semrád, Vacík, Vala, Dvořák, Kulhánek, Horák, Balgalvis – Endál, Třetina "C", Přidal – Michálek, Milfait "A", Voříšek – Kozlík, Kuchta, Beneš – Ludvík, Šuhaj

IHC Písek: Štekr (R. Kříž) – Parýzek "C", Pokorný, Turek, Červinský, Hanus "A", Stauber – Urbanec "A", Bárta, Ciboch, Koupal, Strnad, Vlk, Volf, Rod, A. Novák


Věděli jste, že...

...oba soupeři podlehli ve druhém utkání sezony Žďáru nad Sázavou, a to shodně o jedinou branku (Písek doma 3:4 a Havlíčkův Brod venku 4:5)?

...Jihočeši získali v minulé sezoně z úvodních pěti zápasů jediný bod, zatímco teď jich mají po stejné porci utkání už 8?

...písecký útočník Filip Vlček nasázel v tomto soutěžním ročníku už 6 gólů, což se zatím nepovedlo nikomu z Bruslařů?

...Havlíčkův Brod vytěžil v předešlém období z duelů s Pískem všech 12 bodů?

...Broďáci ztratili naposledy v Písku body 22. října 2016, kdy prohráli 3:4 po samostatných nájezdech?

...Bruslaři zakončovali základní část obou předešlých sezon v domácím prostředí právě s Pískem a to samé je čeká i v tomto soutěžním ročníku?

...zkušený obránce a kapitán Jihočechů Martin Parýzek působil v Havlíčkově Brodě při sestupové sezoně 2014/2015?

Písecký kapitán Martin Parýzek v kariéře oblékal i havlíčkobrodský dres.

Bilance s Pískem od sezony 2000/2001 ve 2. lize

Počet odehraných zápasů: 20
Bilance: 14-2-1-3
Výsledky: x3:1, x5:1, 3:4, 4:3p, 3:0, 3:1, x3:1, x5:1, 5:0, 1:11, x6:3, x5:4p, 3:4sn, 9:3, 8:5, 1:3, 4:2, 6:0, 9:2, 5:3
Skóre: 91:52

x – hráno v rámci play off nebo baráže

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu