5. 10. 2018 | Ladislav Vácha

Bruslaři doma přivítají nového soupeře! Do Kotliny přijede Hodonín

Havlíčkobrodští hokejisté vydřeli další důležité tři body v Písku a dál se vezou na vítězné vlně. Budou se na ní chtít udržet i v sobotu 6. října, kdy v Kotlině přivítají od 17:00 Hodonín. Drtiči se sice v této sezoně trápí, když prohráli už čtyřikrát za sebou, ale proti Bruslařům budou chtít za každou cenu zlomit nepříjemnou sérii. Ostatně už dobře vědí, jaké to je v Kotlině vyhrát, v přípravě zde zvítězili po samostatných nájezdech. Upozorňujeme, že vstupné se zvýšilo na 70 Kč. Přijďte Čelanského družinu podpořit a pomoct jí k dalšímu vítězství!

SHK Hodonín

Založení klubu: 2001
Klubové barvy: modrá, oranžová
Stadion: Zimní stadion Václava Nedomanského
Kapacita: 3500
Webové stránky klubu: shkhodonin.cz
Umístění z loňské sezóny: 2. místo po ZČ, semifinále play off (porážka se Šumperkem 2:3 na zápasy)
Trenér: Ivan Dornič __________________________________________________________________________________

BK Havlíčkův Brod x SHK Hodonín

znak týmu znak týmu
5–0–0–1 bilance 2–0–1–3
2., 15 bodů umístění 6., 7 bodů
28:14 skóre 18:22
5:0 (Tábor, doma) nejvyšší výhra 7:3 (Orlová, doma)
4:5 (Žďár nad Sázavou, venku) nejvyšší porážka 1:5 (Šumperk, venku)
Luboš Voříšek – 10 bodů (5+5) nejproduktivnější hráč Dominik Matula – 7 bodů (5+2)
Luboš Voříšek – 5 gólů nejlepší střelec Dominik Matula – 5 gólů
Miroslav Třetina – 7 asistencí nejlepší nahrávač Matěj Charvát, Jan Matějka
Jan Sedlák – 4 asistence
Kryštof Kulhánek – 6 bodů (4+2) nejproduktivnější obránce Jan Sedlák – 5 bodů (1+4)
Čeněk Novák 2,21 (5 zápasů)
David Marek 3,00 (1 zápas)
průměr inkasovaných gólů na zápas Martin Juríček 3,40 (6 zápasů)
Šimon Havlík 6,43 (1 zápas)

Minulé zápasy soupeře
Opava – Hodonín 2:3
Hodonín – Nový Jičín 3:4
Val. Meziříčí – Hodonín 5:2
Hodonín – Kopřivnice 2:3p
Šumperk – Hodonín 5:1
Všechny zápasy

Hodonín patří mezi tradiční druholigové kluby a pravidelně se pere o postup do vyšší soutěže. Zatímco v sezoně 2015/2016 vypadl už ve čtvrtfinále s ostravskou Porubou, v předešlých dvou soutěžních ročnících skončila jeho pouť až v semifinále. Drtičům nejdříve vystavil stopku pozdější přemožitel Havlíčkova Brodu a postupující Vsetín a v minulém období pak Šumperk. Celek z jihu Moravy ale byl i přesto blízko tomu, aby v Chance lize startoval. Dlouho totiž jednal s Kadaní o koupi prvoligové licence, ale z tohoto transferu nakonec sešlo.

Nový soutěžní ročník odstartovali Dorničovi svěřenci skvěle. V úvodním kole rozstříleli na svém ledě nováčka z Orlové 7:3 a vzápětí přivezli cenné tři body z nepříjemné Opavy za těsnou výhru 3:2. Pak ale jako když utne! Hodonín doma překvapivě podlehl Novému Jičínu (3:4) a s prázdnou se vrátil z Valašského Meziříčí (2:5). Drtiči si nespravili chuť ani před svými fanoušky, kde po prodloužení podlehli 2:3 Kopřivnici. A nechytli se ani na půdě rozjetého Šumperku, kde schytali debakl 1:5. Na kontě tak mají pouhých 7 bodů a krčí se na předposledním místě tabulky.

Trenér Hodonína Ivan Dornič (vpravo) přemýšlí, jak ven z nepříjemné krize.
(Foto: Věra Václavková, dracisumperk.cz)

Pozor na ně!

Kanadskému bodování Drtičů zatím vládne Dominik Matula, jenž má na kontě už 7 bodů za 5 gólů a 2 asistence. Daří se i dvojici Jan Matějka – Matěj Charvát, oba hráči už nasbírali po šesti bodech (oba 2+4). Následují nejproduktivnější obránce Jan Sedlák (1+4), Miroslav Kuba (3+1), Lukáš Finsterle (2+2) a zvučná posila týmu Marek Růžička (2+1). Jedničkou v brankovišti Jihomoravanů je zatím dvaadvacetiletý Slovák Martin Juríček, jemuž kryje záda dvacetiletý kolega Šimon Havlík.

Jako velká posila Drtičů přišel Marek Růžička. Zatím má 3 body (2+1).
(Foto: Věra Václavková, dracisumperk.cz)

Soupiska Drtičů



Trenér Jiří Čelanský o soupeři...

„Nemůžu hodnotit, jestli se teď Hodonín trápí, neviděl jsem ho ani v jednom soutěžním utkání. Před sezonou měl asi jiné ambice. Východní skupině zatím vládne Šumperk, další silný tým. Víme, že náš nejbližší soupeř teď nemá dobré výsledky, čtyřikrát za sebou prohrál. Očekávám, že přijede aktivní soupeř, který bude hrát fyzicky náročný hokej, což jsme viděli už v přípravě. Do zápasu jdeme s tím, že chceme vyhrát. Rádi bychom také navázali na výkon z utkání v Písku, v němž se naše hra zvedla.“

Trenér Havlíčkova Brodu Jiří Čelanský

Minulé kolo

Byly to nervy, ale vyšlo to! Brod vyloupil po boji Písek

Svěřenci trenéra Jiřího Čelanského začali zápas skvěle. Úvodní třetinu ovládli po dobrém výkonu 2:0, když se z mezikruží krásně trefil Luboš Voříšek a při přesilovce uspěl z dorážky Matěj Blinka. V prostřední části se však hosté nevyvarovali faulů a soupeř trestal. O snížení se postaral šikovnou střelou z mezikruží Jan Sýbek a písecké tribuny pak rozjásal vyrovnáním z dorážky Martin Koupal. Bruslaři si vytvořili ve třetí periodě tlak a zaslouženě zvítězili, když pohotově dorazil puk za Hauserova záda David Michálek.

znak týmu 2 – 3 znak týmu

Branky a nahrávky: 23. Sýbek (Marcilis), 38. Koupal (Vlček, Bílek) – 11. Voříšek (Milfait, Semrád), 18. Blinka (Šmíd, Milfait), 53. Michálek (D. Vacík, Voříšek). Rozhodčí: Martin Šperl – Aleš Vavruška, Jakub Oudes. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 220. Střely na branku: 29:40 (11:14, 12:9, 6:17). Třetiny: 0:2, 2:0, 0:1. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.

IHC Písek: Hauser (Buchta) – Turek, Suda, Hora, Parýzek (C), Červinský, Hanus, Pelant, Bílek – Stauber, Sýbek (A), Rod, Ciboch, Polata (A), Koupal, Marcilis, Strnad, Jabůrek, Pixa, Novák, Vlček

BK Havlíčkův Brod: Novák (Marek) – T. Semrád, Nepokoj, Kulhánek, Šmíd, Vala, D. Vacík, Kopic – Přidal, Třetina (C), Blinka – Michálek, Voříšek, Milfait (A) – Holenda, Kozlík, Beneš – Chlubna, Ludvík, Kuchta

Bruslařům vystřelil u řeky Otavy všechny tři body David Michálek.

Trápení Drtičů pokračuje. V Šumperku schytali pětku

Draci šli už ve 4. minutě do vedení, když přečíslení 2 na 1 skvěle vyřešil bývalý hodonínský útočník Michal Romančík. A šumperští fanoušci se radovali těsně před první sirénou znovu, z dobré palebné pozice totiž udeřil Dominik Pokorný. Ve 29. minutě se domácí ještě více přiblížili vítězství, když už na 3:0 zvýšil ruský kanonýr Dmitrij Vorobjev. Dočkali se i Drtiči, když důrazný Jan Sedlák ukončil přesnou trefou Kristínovu neprůstřelnost. Poslední slovo však patřilo Šumperku, jenž v závěru duelu přidal dvě branky. Zblízka se prosadil Tomáš Drtil a nádherným příklepem skóroval matador Karel Plášek.

znak týmu 5 – 1 znak týmu

Branky a nahrávky: 4. Romančík (Plášek, Vachutka), 20. Pokorný (Ostřanský), 29. Vorobjov (Řezáč), 59. Drtil (Romančík), 60. Plášek (Romančík) – 34. Sedlák (Ševčík, Matějka). Rozhodčí: Luděk Pilný – Jan Pechánek, Aleš Roischel. Vyloučení: 5:6, navíc Charvát 10 min. OT [NESP] a Matula (oba HOD) 10 min. OT + OK [NESP]. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 750. Střely na branku: 28:40. Třetiny: 2:0, 1:1, 2:0. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1.

Draci Šumperk: Kristín (O. Haloda) – Kužílek, Habrman, Gewiese, Drtil, M. Haloda, Řezáč, T. Sedlák – Pokorný, Romančík, Hroch, Vachutka, Urban, Plášek, Antonov, Blecha, Haluza, Vorobjev, Kočica, Ostřanský

SHK Hodonín: Juríček (Havlík) – J. Sedlák, Fišera, Kobylík, Mikéska, Ševčík, Hladiš, Miklík – Zabloudil, Charvát, Hložánek, Matějka, Růžička, Matula, Jurča, Polák

Hodonínu se zápas v Šumperku nepovedl. Prohrál vysoko 1:5.
(Foto: Věra Václavková, dracisumperk.cz)

Minulý vzájemný zápas

Bruslaři nestačili v divoké přestřelce na Hodonín!

Zápas začali lépe domácí hokejisté, kteří šli zásluhou Luboše Voříška do vedení. Jenže hosté předvedli své kvality, když čtyřmi trefami otočili vývoj utkání. Dvakrát se trefil Erik Hložánek, kterého doplnili Sean Norris a Miroslav Kuba. Pětigólový předkrm byl jen takovou ochutnávkou, jelikož Bruslaři dokázali otočit vývoj utkání z 1:4 na 5:4. Postarali se o to zejména Jan Milfait s Davidem Michálkem a dvougólový střelec Patrik Přidal! Hodonínští do druhé přestávky srovnali krok, když byl na konci krásné akce Miroslav Kuba. Rozuzlení nepřišlo ani ve třetí třetině. Ve výhodné pozici byli Drtiči zásluhou Jana Matějky, aby 20 sekund před koncem svým hattrickem poslal utkání do prodloužení Patrik Přidal. V prodloužení žádné mužstvo neuspělo, a tak přišly na řadu samostatné nájezdy. V nich byli lepší hosté, kteří tak ukončili pětizápasovou šňůru Bruslařů bez porážky.

znak týmu 6 - 7sn znak týmu

Branky a nahrávky: 3. Voříšek (Kulhánek, Vala), 29. Milfait (Kopic, Michálek), 30. Přidal (Kozlík, Holenda), 31. Přidal (Voříšek, Holenda), 33. Michálek (Beneš, Kulhánek), 60. Přidal (Vala) – 17. Hložánek (Kuba), 24. Norris (Miklík, Venclík), 25. Hložánek (Kuba, Ivičič), 28. Kuba (Ivičič), 35. Kuba (Ivičič, Hložánek), 55. Matějka (Žabčík, Charvát), rozh. náj. Norris. Rozhodčí: Jan Kubát – Jaroslav Žák, Petr Křivohlavý. Vyloučení: 6:10. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 280. Střely na branku: 47:28 (9:8, 18:11, 17:7 – 3:2). Třetiny: 1:1, 4:4, 1:1 – 0:0. Průběh utkání: 1:0, 1:4, 5:4, 5:6, 6:6, 6:7sn.

BK Havlíčkův Brod: Folvarský (Novák) – Nepokoj, Kříž, Kulhánek, Vala, Kopic, Pejchal – Beneš, Milfait (A), Michálek (C) – Ludvík, Voříšek, Chlubna – Holenda, Kozlík, Přidal – Beran, Cachnín, Tecl

SHK Hodonín: Juríček (30. – 33. Havlík) – Španko, Kobylík, Sedlák (A), Miklík, Jeřábek, Ševčík, Hladiš, Žabčík – Matula, Charvát (C), Matějka (A) – Norris, Venclík, Sokolík – Schildhabel, Polák, Říčka – Ivičič, Kuba, Hložánek

Brod se střetl s Hodonínem doma už před minulou sezonou. Vyhrál 7:5.

Věděli jste, že...

...oba soupeři se zatím potkali jen v přípravě a první vzájemné soutěžní utkání je teprve čeká?

...obránce Drtičů Jan Sedlák svou trefou ukončil v minulém utkání sérii neprůstřelnosti šumperského gólmana Mateje Kristína, která trvala neuvěřitelných 168 minut?

...právě třiadvacetiletý bek Jan Sedlák působil v sezonách 2013/2014 a 2014/2015 v Havlíčkově Brodě?

...Drtiči se sedmi body prožívají nejhorší začátek sezony od soutěžního ročníku 2010/2011, kdy za šest zápasů získali jen 6 bodů?

...Bruslaři se střetli s Jihomoravany v přípravě zatím čtyřikrát, přičemž vyhráli jen jednou (doma 7:5 a 6:7sn, venku 3:7 a 2:5)?

...hodonínský trenér Ivan Dornič, který také působí jako hokejový spolukomentátor, má vystudovaná práva a před jménem titul JUDr.?

Hodonínský obránce Jan Sedlák oblékal i havlíčkobrodský dres.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu