5. 10. 2018 | Ladislav Vácha

David Michálek: Recept na Hodonín? Hrát dobře v obraně a nefaulovat!

Bruslaři rozjeli středeční zápas v Písku skvěle a po povedené první třetině vedli 2:0, ale vlastní nedisciplinovaností dovolili Jihočechům vyrovnat a nakonec z toho bylo pořádné drama. Tři body nakonec přeci jen putovaly do Kotliny, když v 53. minutě rozhodl o brodském vítězství David Michálek. „Udělal to výborně Váca, který objel celé hřiště a pak to hodil před bránu. Gólman ke mně vyrazil puk a já už jsem jen dorážel do prázdné brány,“ chválil mladého a talentovaného spoluhráče spokojený střelec.

Michy, v Písku jsme vydřeli těsnou výhru 3:2. Jak zápas hodnotíš?
Důležité jsou tři body. Myslím si, že náš výkon nebyl optimální, ale hráli jsme rozhodně lépe než na ledě David Servisu. Jsme rádi, že jsme dokázali zápas strhnout na naši stranu, i když soupeř dokázal vyrovnat na 2:2. Ve třetí třetině jsme se dokázali vzchopit a dali jsme vítězný gól. Jsou to vydřené tři body, ale samozřejmě důležité.

Přišlo mi, že první třetina byla z naší strany opravdu dobrá, ale druhá třetina se nám nepovedla a soupeř v ní vyrovnal. Mohla za to naše častá vyloučení?
Určitě. Už začátek zápasu byl z naší strany vlažnější, ale povedlo se nám dát gól a pak jsme přidali při přesilovce druhý. V 2. třetině jsme dělali úplně zbytečné fauly a dostali jsme se tím pod tlak, protože soupeř hrál hodně přesilovek. Písek vyrovnal a ve 3. třetině jsme se pak strachovali o výsledek. Kdybychom hráli disciplinovaněji, určitě bychom vyhráli vyšším rozdílem.

Ve 3. třetině jsme si vytvořili hodně šancí, ale vůbec nám to tam nepadalo, jako kdyby byla brána gólmana Hausera zakletá. V čem byl problém?
Bylo důležité, že jsme zbytečně nebyli v nějaké křeči, hráli jsme v klidu a uvolněně. Věděli jsme, že když budeme soupeře mačkat, že to tam nějak dotlačíme, což se nám nakonec podařilo. Zaplaťpánbůh za to, že se nám to povedlo. Tři body jsou zlaté.

Vstřelil jsi náš vítězný gól na 3:2. Jak se branková situace zrodila?
Udělal to výborně Váca, který objel celé hřiště a pak to hodil před bránu. Gólman ke mně vyrazil puk a já už jsem jen dorážel do prázdné brány. Byla to Vácova skvělá práce.

Potvrdilo se, že v Písku nás čeká těžký zápas. V čem byl podle tebe soupeř nejvíce nepříjemný?
Nám se na tom jejich velkém hřišti hraje vždycky špatně. Řekli jsme si, že na tom chceme být bruslařsky dobře, ale začátky třetin byly z naší strany špatné a pak z toho pramenily i naše fauly. Těmi oslabeními jsme to udělali zbytečně dramatické. Kdybychom hráli v pěti, ubruslili bychom je.

Trenéři sáhli ke změnám v sestavě a rozházeli útoky. Ty jsi nastoupil ve druhém útoku s Lubošem a Milfim, s nimiž jsi hrál ve stejné lajně už v minulé sezoně. Jak vám obnovená spolupráce šlapala?
Potřebovalo to trochu rozhodit, naše výkony nebyly dobré. Navíc odešel Prochy a trochu se proházely i obrany. Myslím si, že to docela šlo. Sedlo nám to spolu, s Lubošem a s Milfim jsme spolu hráli už v minulé sezoně, takže to bylo v pohodě. Řekl bych, že všechny lajny to trochu oživilo. Hráli jsme dobře, akorát nás trápila ta oslabení. Když budeme takhle pokračovat dál, věřím, že Hodonín v sobotu porazíme. Musíme ale plnit to, co máme, a dodržovat systém naší hry.

Poslední dvě výhry byly těsné. Na David Servisu jsme sice vyhráli 5:2, ale náš výkon nebyl dobrý. Tím důležitější je, že i přesto vyhráváme a neztrácíme body, co myslíš?
Určitě. Proti nám budou všichni soupeři hrát jinak než proti ostatním, každý se na nás chce vytáhnout. Všechny zápasy tak pro nás budou těžké. Důležité je, že vyhráváme. Je nám jedno, jaké máme skóre, hlavní jsou tři body. Když je urveme venku, je to super, a doma je to pro nás povinnost. Snad to takhle půjde i dál.

Určitě s klukama po očku sledujete, jak si vedou naši soupeři. Co říkáš na Žďár, který je zatím suverénní?
V kabině jsme říkali, že jsme to moc nečekali. Přijde nám, že Žďár má trochu slabší kádr, než jaký měl v minulé sezoně. Hraje ale dobře, u něj je to vždycky těžké. Daří se jim doma i venku. My jsme zatím také vyhráli, až na zápase ve Žďáře, všechno. Vůbec si z toho neděláme žádnou těžkou hlavu. Stačí je jednou porazit a jsme zase na nich.

V sobotu nás čeká doma Hodonín. Střetli jsme se s ním už v přípravě, vyhrál u nás 7:6 po samostatných nájezdech. V poslední době se ale trápí. S čím bychom měli podle tebe na soupeře vyrukovat?
V přípravě jsme s Hodonínem nehráli v plné sestavě a on asi také ne. Nehrál Třéťa a další kluci. Jak jsi říkal, výsledky teď mají prachbídné, ale určitě sem přijedou s velkou chutí a budou se na nás chtít vytáhnout. Musíme plnit to, co si říkáme, hrát disciplinovaně a vyvarovat se faulů. Musíme také pomoct vzadu Čendovi. Věřím, že zase něco vymyslíme a něco tam dotlačíme, hlavně musíme vycházet z dobré defenzivy.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu