8. 10. 2018 | Štěpán Ondráček

Úspěch naší lajny? Je to skvělou partou, má jasno Jiří Najman

V létě přišel do havlíčkobrodské Kotliny, aby si vybojoval místo v sestavě, avšak neměl to jednoduché, jelikož minulý ročník neodehrál kvůli zdravotním důvodům. Nadaný obránce Jiří Najman (na snímku) uspěl na zkoušce a patří mezi stabilní zadáky svého týmu. Důvěru trenérům splácí nejlépe, jak může, jelikož v posledních dvou utkáních se trefil do sítě Sparty i Mladé Boleslavi. „Přišlo mi na pomoc štěstí,“ říká o svých premiérových trefách šikovný bek. (foto: Ronald Hansen, Juniorský hokej)

Jirko, máme za sebou dvě těžká utkání. Jak jsi je viděl?
Zápas s Mladou Boleslaví jsme měli dotáhnout do vítězného konce, bohužel nevyhrál lepší, nýbrž šťastnější tým. Navíc jsme udělali několik individuálních chyb. Utkání se Spartou se mi hodnotí těžko, jelikož jsme ji hodně potrápili. V Praze jsme to mohli dotáhnout do vítězného konce, ale nepodařilo se nám to.

V obou zápasech jste dlouho trápili favority a nakonec se vám nepodařilo bodovat ani v jednom utkání. Přitom v obou zápasech jste vedli. Čím to bylo, že jste neuspěli?
V zápase se Spartou jsme měli minimálně jeden bod uhrát. A domácí zápas s Boleslaví? Měli jsme vyhrát minimálně za tři body, ale utkání jsme si sami prohráli.

Jaká je nálada v kabině po takové sérii porážek?
Snažím se to nevnímat, ale je jen na nás, abychom udrželi extraligu.

Herně se ti daří, když jsi zaznamenal v obou zápasech branku. Jak bys popsal své góly?
Proti Spartě tomu předcházela taková smolná situace, kdy jsem si zapomněl dres. Vlastně první třetinu jsem vůbec nebyl na ledě. Potom mi přišlo na pomoc štěstí. V zápase s Boleslaví jsem se dlouho rozhodoval, zda to nemám nahrát zpět k mantinelu. Naštěstí mě jejich hráč moc nenapadal, tak jsme to zkusil a vyšlo to.

V posledních zápasech se daří tvojí lajně. Čím to je?
Je to partou, která je tady super. Všechno si sedlo, takže rozhodně to je tím. (usmívá se)

Před vámi je teď dlouhá pauza. Na co bude důležité se zaměřit, abyste se dostali z výsledkové krize?
Tohle je spíš otázka na trenéry, ale ze svého pohledu musím zlepšit kondici.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu