13. 10. 2018 | Štěpán Ondráček

Dorostenci svedli vyrovnanou bitvu s Motorem, ale na body nedosáhli

Havlíčkobrodští dorostenci se představili v Kotlině, kde přivítali České Budějovice. Utkání nabídlo rychlý hokej a spoustu zajímavých šancí. Bruslaři svému sokovi statečně vzdorovali, ale byli to hráči Motoru, kteří po 2. třetině vedli 2:0. Domácí celek dokázal vstřelit jednu branku, ale z vítězství se radovaly České Budějovice. Bruslaři získali bonusový bod, když vyhráli v samostatných nájezdech díky Matěji Kozlíkovi. Do listiny střelců se zapsal ještě kapitán týmu Adam Rauš.

Zápas začal ve velikém tempu, když šance střídala šanci. Nejblíže k vedoucí brance utkání měli Jihočeši, kteří zahrozili ve 3. minutě. Lukeš hledal před brankou svého spoluhráče, kterému upálil kotouč Jiráček, jenž si málem dal vlastní gól, ale gólman Král byl pozorný. Na druhou stranu zamířili i mladí Bruslaři, kteří zaměstnali Lidáka, jenž si se všemi pokusy poradil. Motor hrál v 8. minutě přesilovou hru, kterou dokázal využít. Cibulka našel Petra Lukeše, který vystřelil z levého kruhu mezi ruku a tělo Krále. Bruslaři mohli vyrovnat, ale Lidák byl bezchybný stejně jako na druhé straně Král, jenž držel naděje domácího týmu. Motor mohl navýšit vedení zásluhou Brauna, ten ale našel dobře postaveného Krále.

Havlíčkobrodští hokejisté vstoupili do druhé třetiny aktivně a snažili se o vyrovnání, když několikrát prověřili Lidáka, který byl bezchybný. Jihočeši se do pásma dostali jen sporadicky, šance Fouska skončila na domácím gólmanovi. Bruslaři mohli otočit vývoj utkání, ovšem Rauš s Kozlíkem nenašli recept na výborného gólmana Motoru. Hned vzápětí přišel trest pro domácí tým, který inkasoval druhou branku. Hála přihrál Petru Lukešovi, jenž vymetl všechny pavouky v pravém horním rohu brány. Oba dva týmy měly několik přesilových her, ale skóre se neměnilo. Motor dokonce mohl navýšit své vedení, když v gólové šanci byl Kudrnáč, ten ale neprostřelil Krále.

Na začátku třetí třetiny šli hosté do tříbrankového vedení, když využili přesilovou hru. Petr Lukeš byl sám na pravém kruhu, kde naznačil přihrávku a střelou k pravé tyči nachytal Krále. Domácí výběr hned reagoval, když se ze samostatného úniku prosadil Adam Rauš. Jihočeši převzali iniciativu v utkání a vzali si tříbrankový náskok zpět. Lukeš našel Filipa Petráska, který si sjel až před brankáře, kterého bekhendovým zakončením prostřelil. Motor byl ve třetí třetině lepším týmem, ale hráči soupeře naráželi na pozorného Krále, který se blýskl minutu před koncem. Na domácího gólmana ujel ve vlastním oslabení Kudrnáč, který ve stoprocentní šanci přestřelil.

V prodloužení se hrálo nahoru dolů. Rozhodnout mohl po pár sekundách Dymák, ale na Lidáka si nepřišel. Na druhé straně byl Březina, který natrefil na připraveného Krále. Havlíčkobrodští byli blízko bonusovému bodu, když Dymák překonal Lidáka, ale za toho zaskočila branková konstrukce. Prodloužení vítěze neurčilo, a tak se šlo do nájezdů, v nichž byli lepší domácí, kteří dvakrát skórovali a hosté si na Krále nepřišli. Bod za nájezdy zařídil Matěj Kozlík.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Michal Beneš 0 0 0 -1 0
Ondřej Besmák 0 0 0 1 0
Adam Dvořák 0 0 0 1 0
Filip Dymák 0 1 1 1 14
Tadeáš Holenda 0 0 0 -1 0
Michal Janko 0 0 0 0 0
Adam Jiráček 0 0 0 -1 0
Vladislav Juřica 0 0 0 -1 0
Matěj Kozlík 1 1 2 0 0
David Krejčí 0 0 0 -1 0
Jan Kuchta 0 0 0 -1 4
Max Kutlvašr 0 0 0 -1 0
Karel Matoušů 0 0 0 0 0
Jaroslav Prášek 0 0 0 -1 0
Adam Rauš 1 0 1 1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Daniel Král 65 0 4 41 0 0

Ohlasy k utkání

9.. kolo, sobota 13.10.2018 od 12:00
Zimní stadion Kotlina
1:4
(0:1, 0:1, 1:2 – N 0:0 – 1:0)
Havl. Brod - Č. Budějovice
ELIOD Extraliga dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 45. Rauš (Dymák, Kozlík), rozh. náj. Kozlík – 8. Lukeš (Cibulka, Lidák), 27. Lukeš (Hála, Lidák), 44. Lukeš (Kudrnáč), 49. Petrásek (Braun). Rozhodčí: Marek Nikola – Ondřej Polák, Marek Tichý. Vyloučení: 4:5, navíc Dymák (HBR) 10 min. OT [VRAŽ]. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 58. Střely na branku: 26:45 (7:18, 10:11, 7:12 – 2:4). Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4. Prodloužení: 0:0. Samostatné nájezdy: 2:0.

Sestavy

Havl. Brod

Král (Bělohlávek) – Dvořák, Besmák, Doležal, Kuchta, Jiráček, Kutlvašr – Matoušů, Dymák, Juřica (A), Rauš (C), Janko, Holenda, Beneš, Kozlík, Krejčí, Prášek

Č. Budějovice

Lidák (Slanina) – Novák, Fousek (A), Cibulka, Hail (C), Punda, Hromada – Hála, Kříž, Lukeš, Braun, Petrásek, Březina (A), Pitel, Kumpfmüller, Kudrnáč, Kovář, Dubský, Sochor

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu