14. 10. 2018 | Štěpán Ondráček

Bitva favoritů je tady! Bruslaři vyzvou v Kotlině první Žďár

Další pokračování napíše II. liga v sobotu 20. října (17:00), kdy na zimní stadion v Kotlině bude upřená veškerá pozornost. Důvod je jednoduchý, jelikož půjde o šlágr kola skupiny Jih. Domácí Havlíčkův Brod přivítá suverénní SKLH Žďár nad Sázavou. Tým z Bouchalek je zatím ve velké pohodě a vyhřívá se na prvním místě, avšak soubor okolo trenérského tandemu Jiřího Čelanského a Miroslava Dubna bude chtít svému sokovi oplatit porážku z úvodního duelu. Doražte do Kotliny, jelikož vaše podpora bude důležitá!

SKLH Žďár nad Sázavou

Založení klubu: 1938
Stadion: Zimní stadion Bouchalky (kapacita 3 500 míst)
Klubové barvy: bílá a červená
Webové stránky klubu: hokejzr.cz
Umístění v minulé sezóně: 2. místo po ZČ, semifinále play-off (porážka s Jabloncem nad Nisou 1:3 na zápasy)
Trenér: Michal Konečný

__________________________________________________________________________________

BK Havlíčkův Brod x SKLH Žďár nad Sázavou

znak týmu znak týmu
6–0–0–2 bilance 8–0–1–0
2., 18 bodů umístění 1., 25 bodů
36:20 skóre 52:21
5:0 (Tábor, doma) nejvyšší výhra 9:2 (David Servis ČB, venku)
2:4 (Moravské Budějovice, venku) nejvyšší porážka 2:3 (Opava, doma)
Luboš Voříšek – 12 bodů (6+6) nejproduktivnější hráč Jakub Peslar – 16 body (7+9)
Luboš Voříšek – 6 gólů nejlepší střelec Tomáš Franek – 11 gólů
Miroslav Třetina – 8 asistencí nejlepší nahrávač Lukáš Bureš – 14 asistencí
Kryštof Kulhánek – 6 bodů (4+2) nejproduktivnější obránce Jakub Peslar – 16 bodů (7+9)
Čeněk Novák 2,17 (6 zápasů)
David Marek 3,03 (2 zápasy)
průměr inkasovaných gólů na zápas Jiří Sláma 2,32 (9 zápasů)
Minulé zápasy soupeře
Žďár n. S. - Písek 7:4
Pelhřimov - Žďár n. S. 1:6
Žďár n. S. – Opava 2:3p
David Servis ČB - Žďár n. S. 2:9
Žďár n. S. - Tábor 8:1
Všechny zápasy

Hokejový klub Žďár nad Sázavou v létě oslavil kulaté jubileum při založení klubu a svým fanouškům dělá radost i v sezoně. Plameny jsou na vítězné vlně, když drtí své soupeře útočnou silou a jediné zaváhání přišlo s Opavou. Na týmu okolo trenéra Michala Konečného není vůbec znát, že odešla řada opor, ba naopak mužstvo bylo vhodně doplněno a tahá za jeden provaz. Žďárští se mohou opírat především o brankáře Jiřího Slámu, obránce Jakuba Peslara a útočníky Lukáše Bureše s Tomášem Frankem.

Soupiska Plamenů


Minulé kolo

Bruslaři od začátku dotahovali a na výhru u Žihadel nedosáhli!

Bruslaři na ledě Moravských Budějovic nezačali špatně, jenže pokus Beneše skončil jen na tyči. Zato Žihadla byla v 10. minutě přesnější, když využila přesilovku. Krutiš nahrál na Davida Horkého, který položil gólmana a zasunul za něj puk. Havlíčkobrodští o 4 minuty později vyrovnali. Chybu obrany potrestal Tomáš Chlubna. Jenže do první přestávky se stav měnil ještě jednou. Moravské Budějovice si rychlým brejkem vzaly své vedení zpět, a to z hole Jakuba Ferdy.

Ve druhé třetině to byli hosté z Kotliny, kteří se první přihlásili o slovo. Drzý průnik až před brankáře předvedl Tomáš Ludvík. Radost Havlíčkobrodských netrvala dlouho, neboť domácí opět odskočili. Ladislav Rytnauer napoprvé neuspěl, ale z dorážky dokázal procpat puk za záda Nováka. Ve třetí třetině se hrál hokej nahoru dolů a z vítězství se radovali domácí, kteří potrestali hru v šesti. Puk do opuštěné svatyně Bruslařů poslal Ladislav Rytnauer.

znak týmu 4 - 2 znak týmu

Branky a nahrávky: 10. Horký (Krutiš, Kabelka), 15. Ferda (Hačecký, Čejka), 26. Rytnauer (Horký, Pelikán), 60. Rytnauer (Matějka, Kabelka) – 14. Chlubna, 23. Ludvík (Michálek, Kuchta). Rozhodčí: Jiří Ondráček – Martin Musil, Jiří Roupec. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 592. Střely na branku: 31:30 (12:8, 12:13, 7:9). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 4:2.

HC Moravské Budějovice 2005: Jekel (Čáp) – Trnka, Pelikán, Kadela, Wasserbauer, Peroutka (C), Kabelka, Kliment – Matějka, Juráň, Horký, Mikeš (A), Hačecký, Rytnauer (A), Čejka, Caha, Ferda, Bulín, Říčka, Krutiš

BK Havlíčkův Brod: Marek (Novák) – Horák, Kulhánek, Kopic, Šmíd, Nepokoj, Semrád, Vala – Kuchta, Ludvík, Michálek, Voříšek (A), Chlubna, Přidal, Beneš, Třetina (C), Milfait (A), Kozlík, Blinka

Útočníkovi Tomáši Chlubnovi se střelecky daří, když vsítil tři góly za čtyři zápasy.

Plameny si s chutí zastřílely, odnesl to Písek!

Jako první mohli udeřit hosté, ale Sýbek ve vlastním oslabení narazil na připraveného Slámu. V první třetině se hrála vyrovnaná partie, ve které padl jeden gól. V 18. minutě našel Wasserbauer na levém kruhu Martina Lojka, který se z první nemýlil. Písečtí mohli ve 2. periodě vyrovnat, ale stejně jako v třetině předchozí vyřešil vše ku prospěchu Plamenů výtečný Sláma. Jihočeši nakonec vyrovnali, když se úspěšnou střelou bekhendem předvedl Jan Marcilis. Od 32. do 39. minuty viděli diváci na Bouchalkách neuvěřitelných šest branek.

Stehlík před brankou hostů oslovil Marka Prokše, jenž prostřelil přesouvajícího se brankáře. Plameny poté vstřelily dva rychlé góly. První vsítil Martin Pleva a hned v závěsu byl Tomáš Franek. Jihočeši nesložili zbraně a zásluhou Jana Sýbka se dostali na dostřel. Gólový apetit pokračoval v režii domácích. Ondřej Havlín zvyšoval na 5:2 a po pár momentech bylo pro Jihočechy ještě hůře, když se trefil Jakub Peslar.

Diváci se pořádně neposadili na třetí část a hned se měnil stav. Z pohledu Písku snižoval Jan Sýbek. Plameny hrály v pohodě, kterou podtrhly další brankou, tentokrát z hole Martina Kuřítka. Hosté se o slovo přihlásili v 53. minutě, kdy využili přesilovou hru. Přesně do černého mířil Martin Parýzek. Ve zbývajících 7 minutách přítomní diváci branku neviděli, a tak slavili vítězství domácího týmu.

znak týmu 7 - 4 znak týmu

Branky a nahrávky: 18. Lojek (Wasserbauer), 32. Prokš (Stehlík, Lojek), 34. Pleva (Bureš, Jícha), 34. Franek (Wasserbauer, Kunstmüller), 36. Havlín (Tlačil, Kunstmüller), 39. Peslar (Prokš), 44. Kuřítko (Bureš, Peslar) – 28. Marcilis (J. Šuhaj, Bílek), 35. Sýbek (Hučko, Polata), 41. Sýbek (Rod), 53. Parýzek (Polata, Marcilis). Rozhodčí: Pokorný – Křivohlavý, Klouda. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 664. Střely na branku: 40:27 (9:10, 15:10, 16:7). Třetiny: 1:0, 5:2, 1:2. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2, 6:2, 6:3, 7:3, 7:4.

SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Kulich) – Kolda, Půža, Koželuh, Havlín, Lojek, Pleva, Peslar – Tlačil, Gregar, Kovářů, Prokš, Kunstmüller, Bureš, Jícha, Kuřítko, Franek, Stehlík, Kališ, Wasserbauer

IHC Písek: Sláma Hauser (Buchta) – Turek, Hora, Parýzek, Červinský, Bílek, Houdek, Hanus, Pelant – Hučko, V. Šuhaj, Sýbek, Rod, Polata, Koupal, Marcilis, Strnad, Jabůrek, J. Šuhaj

(Video: hokejzr.cz)

Minulý vzájemný zápas

První derby bylo vyrovnané! Bruslaři však přišli o body

Havlíčkobrodští hokejisté se představili na Bouchalkách, kde se střetli s místními Plameny. Začátek utkání patřil celku z Kotliny, který šel do rychlého vedení 2:0. Nepokoj našel mezi kruhy Ondřeje Procházku, který střelou bekhendem překonal gólmana Slámu. Za necelou půl minutu bylo v táboře Havlíčkobrodských znovu veselo. Blinka se zbavil obránce a přihrávkou před brankou oslovil Luboše Voříška, jenž se z první nemýlil. Plameny do konce první třetiny vyrovnaly. V 9. minutě přečíslily obranu hostů a po přihrávce Stehlíka si s Novákem pohrál Marek Prokš. Domácí hokejisté srovnali krok se svým sokem, když využili zaváhání v hostující obraně. Nedůraznost před brankářem Novákem potrestal Ondřej Stehlík.

Ve druhé třetině si oba dva týmy vyměnily šance, ale branka nepadla. Do vedení se dostali po pěkné akci Bruslaři. Semrád od modré čáry nahrál přes šířku pásma na volného kapitána Miroslava Třetinu a ten napoprvé dostal hrací předmět za Slámu. Plameny trestaly každé zaváhání Havlíčkobrodských, když na 3:3 vyrovnal Marek Prokš, který využil nabídky Peslara. Domácí hokejisté mohli jít v přesilové hře do vedení, ale na výborného Nováka si nepřišli. Plameny se přeci jen dočkaly vedoucího gólu zápasu. Kunstmüller našel za obranou Brodu Tomáše Franka, a ten tváří v tvář uspěl proti maskovanému muži hostů.

Diváci byli při třetí třetině pořádně ve varu, když se hrál útočný hokej na obě dvě branky, ale střelci mlčeli. Z několika slibných šancí se ujala havlíčkobrodská. Hostující celek přečíslil obranu Plamenů a na konci celé akce byl Luboš Voříšek. Útočník Bruslařů dostal těžký puk od Šmída, ale i tak jej dostal za záda Slámy. Oba dva týmy mohly rozhodnout, když Žďárští měli k dobru nařízené trestné střílení, ale nevyužili ho. Rozhodující moment celého utkání přišel 90 sekund před koncem, kdy se krásnou akcí zaskvěl Bureš, jenž zavezl puk do pásma, a nahrál jej na Jana Tlačila. Mladíček v dresu Plamenů si včas poodstoupil od obránce a střelou k pravé tyči rozjásal domácí fanoušky.

znak týmu 5 - 4 znak týmu

Branky a nahrávky: 9. Prokš (Stehlík, Gregar), 14. Stehlík (Gregar), 34. Prokš (Peslar), 39. Franek (Kunstmüller, Hasoň), 59. Tlačil (Bureš, Pleva) – 6. Procházka (Nepokoj, Blinka), 6. Voříšek (Blinka, Procházka), 31. Třetina (T. Semrád, Voříšek), 48. Voříšek (Šmíd). Rozhodčí: Luděk Pilný – Michal Laczko, Honza Řezníček. Vyloučení: 7:6, navíc Procházka (HBR) 10 min. OT [VRAŽ], Krupka (ZDS) 10 min. OT [VRAŽ]. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 238. Střely na branku: 36:40 (10:11, 14:16, 12:13). Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 4:3, 4:4, 5:4.

SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Kulich) – Pleva, Koželuh, Peslar, Lojek, Kališ, Kolda, P. Marek – Bureš, Jícha, Prokš, Hasoň, Franek, Gregar, Půža, Kunstmüller, Krupka, Kovářů, Tlačil, Hort, Stehlík

BK Havlíčkův Brod: Novák (D. Marek) – T. Semrád, Nepokoj, Vala, Kulhánek, Šmid, Kopic, Kříž – Michálek, Milfait, Beneš, Přidal, Třetina, Holenda, Procházka, Voříšek, Blinka, Chlubna, Kuchta, Kozlík, Ludvík

(Video: hokejzr.cz)

Věděli jste, že...

...Plameny nastřílely za 9 kol 52 branek a jsou v tomto ohledu třetím nejlepším týmem soutěže? Bruslaři mají o 16 gólů méně...

...přípravný zápas a první měření sil letošní sezony má jedno společné, a to výhru Žďáru o jednu branku?

...Bruslaři přestříleli své soupeře, až na utkání s David Servisem a Moravskými Budějovicemi?

...Havlíčkův Brod si připsal nejvyšší výhru proti Plamenům v poměru 8:1?

...Bruslaři vyprodukovali při posledním utkání sezony 2017/2018 proti Žďáru 50 střel?

Derby přiláká do ochozů několik stovek fanoušků, kteří podporují svůj tým.

Bilance se Žďárem nad Sázavou od sezony 2000/2001 ve 2. lize

Počet odehraných zápasů: 27
Bilance: 15-1-2-9
Výsledky: 2:1, 8:5, 2:3p, 4:2, 2:4, 6:2, 1:3, 4:0, 8:2, 6:2, 6:2, 3:2, 3:2, 5:2, 2:4, 3:4sn, 4:5, 2:4, 4:2x, x3:8, x4:1, x3:2p, 3:6, 8:1, 3:4, 3:1, 4:5
Skóre: 106:79

"x" – hráno v rámci play-off

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu