1. 11. 2018 | Š.Ondráček, M.Konvalina

Dvě třetiny bez branek, nakonec junioři nezískali ani bod v Boleslavi!

MLADÁ BOLESLAV – Souboj dvou bruslařských klubů nabídlo další pokračování Extraligy juniorů v Mladé Boleslavi, kde se postavil Havlíčkův Brod. Utkání bylo po celou dobu vyrovnané a rozhodlo se v posledních pěti minutách, když o výhře Škodovky rozhodla nejúdernější formace Boleslavi. Celek z Vysočiny vyšel na prázdno i v nadstavbě, když prohrál v samostatných nájezdech.

Domácí se v úvodu zápasu rychle rozkoukali a zatlačili svého soka. Už ve třetí minutě mohli jít do vedení. Obránce Dotter vystřelil od modré čáry a puk propadl Nedvědovou výstrojí, za brankovou čáru ovšem nedoputoval. To byla první a víceméně vlastně i jediná větší šance v úvodní třetině. K otevření gólového účtu nepomohla domácím ani přesilová hra, kterou Brod bez výraznějších problémů ustál. Paradoxně právě v oslabení zaznamenali hosté svou asi největší příležitost, když obraně Boleslavi pláchl Vaňous, zblízka ale proti Zeithamlovi neuspěl. Totožnou situaci potom o pár minut později na druhé straně nevyužil ani domácí šikula Simon. Do zápasu se postupně dostali i hosté z Vysočiny, jejich akce však postrádaly překvapivý nápad a pravidelně končily ještě dříve, než ohrozily domácí bránu.

V prostřední části se do útočení víc dostávali i hosté, kteří postupně dorovnávali obraz hry. Domácí defenziva ovšem nadále fungovala dobře, co prošlo, s tím si poradil pozorný Zeithaml. Stejné to bylo i na druhé straně, Nedvěd za obranou Havlíčkova si poradil se vším nebezpečím. Jen jednou jedinkrát byl překonán, při střele Foerstera mu ovšem pomohla branková konstrukce. Na úvodní branku zápasu jsme si však museli ještě počkat.

Ve třetí třetině nadále pokračoval nastolený trend bojovného hokeje. Zajímavé bylo, že téměř čtrnáct minut se hrálo plynule, aniž by sudí museli přerušovat hru. V závěru periody už se zase přerušovalo, a to například při přesilovce domácích. Tu po čtrnácti vteřinách využil Andrej Moravčík a poslal Boleslav do vedení. Hosté minutu a půl před koncem sáhli ke hře bez brankáře, tu ovšem Mladoboleslavští rychle potrestali. Do prázdné branky se trefil kapitán domácí Jan Grim a rozhodl o výsledku základní hrací doby.

Prodloužení nepřineslo žádnou branku, nepomohla k tomu ani početní výhoda Havlíčkova Brodu. O bonusový bod se tak jely nájezdy. Hned v první sérii uspěl domácí Michal Simon i havlíčkobrodský Tomáš Kulhánek. Potom dlouho vynikali brankáři a až v poslední sérii podruhé pomohl Mladé Boleslavi k bodům Andrej Moravčík.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Adam 0 0 0 0 0
Richard Cachnín ml. 0 0 0 -1 0
Štěpán Dudycha 0 0 0 -1 0
Adam Dvořák 0 0 0 0 0
Dan Fiala 0 0 0 0 0
Vojtěch Holenda 0 0 0 -1 0
Jiří Hromádka 0 0 0 0 0
Michal Kerber 0 0 0 0 0
Marek Kopic 0 0 0 0 0
Matěj Krejčí 0 0 0 0 0
Tomáš Kulhánek 0 0 0 0 0
Martin Nepokoj 0 0 0 -1 4
Radim Pejchal 0 0 0 0 0
Jakub Petržilka 0 0 0 0 0
Libor Švec 0 0 0 0 2
Marek Tecl 0 0 0 -1 0
Pavel Vaňous 0 0 0 -1 0
Josef Vyvial 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Martin Nedvěd 65 0 1 32 0 0

Ohlasy k utkání

15.. kolo, čtvrtek 1.11.2018 od 18:00
ŠKO - ENERGO Aréna
2:0
(0:0, 0:0, 2:0 – N 0:0 – 2:1)
Ml. Boleslav - Havl. Brod
Extraliga juniorů

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 56. Moravčík (Vasilev), 59. Grim (Foerster), rozh. náj. Moravčík. Rozhodčí: David Čáp – Jiří Ganger, Stanislav Hnát . Vyloučení: 5:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 90. Střely na branku: 34:36 (12:11, 12:10, 9:8 – 1:7). Průběh utkání: 2:0. Prodloužení: 0:0. Samostatné nájezdy: 2:1.

Sestavy

Ml. Boleslav

Zeithaml (Mašek) – Klikorka, Sýkora, Dotter, Houška M., Hovorka, Imlauf, Procházka – Zajíček, Schulz, Závora, Simon, Dlask, Foerster, Houška V., Grim (C), Vasilev, Moravčík, Šíma.

Havl. Brod

Nedvěd (Vácha) – Pejchal, Krejčí, Nepokoj, Dudycha, Dvořák, Adam, Kerber – Tecl (C), Vaňous, Fiala – Kopic, Cachnín, Kulhánek – Hromádka, Petržilka, Švec – Vyvial, Holenda

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu