2. 11. 2018 | Ladislav Vácha

David Marek: Dělám všechno pro to, abych co nejvíc chytal!

Bruslaři vystřihli v Pelhřimově další skvělý obrat a na poslední chvíli urvali všechny tři body za těsnou výhru 3:2. Situaci měli o to složitější, že hned dvakrát prohrávali. Na první trefu soupeře sice rychle odpověděl Luboš Voříšek, ale nepříznivý stav 1:2 pak trval až do úplného závěru duelu. Velký podíl na cenném vítězství má David Marek, který si připsal 30 úspěšných zákroků a za stavu 1:2 udržel pelhřimovské střelce na uzdě. Medvědi měli velkou šanci rozhodnout při přesilovce 5 na 3, ale zlomové branky se nedočkali. „Kluci lítali, věděli jsme, že kdybychom dostali gól, tak nás to může položit. Neskutečně to odmakali, takže tam ani žádná větší šance soupeře nepřišla. Skvělá práce,“ vysekl poklonu svým spoluhráčům mladý gólman.

Dafe, v Pelhřimově jsme na poslední chvíli vydřeli tři body za těsnou výhru 3:2. Jak zápas hodnotíš?
Do zápasu jsme určitě nenastoupili tak, jak jsme chtěli. Pelhřimov hrál dobře. Vytvořili jsme si potom dost šancí, které jsme ale neproměnili. Dostali jsme jako první gól a tím to bylo pak těžší. Věděli jsme, že Pelhřimov bude od začátku aktivní, ale nepřistoupili jsme k tomu tak, jak jsme chtěli. Naštěstí jsme na soupeřův gól rychle odpověděli.

Čenda byl zraněný, takže zodpovědnost jedničky teď byla na tobě. Jak ses cítil?
Musím říct, že teď se docela často dostávám do brány. Dělám všechno pro to, abych co nejvíc chytal. Teď jsem chytal po třech zápasech, což není až tak hrozné. Snažím se na každý zápas co nejlépe soustředit a o trénincích makám na sto procent, takže to nebylo až tak hrozné.

Dostal jsi dva góly, ale vypadalo to, že ani s jedním jsi nemohl nic dělat...
Při prvním gólu nám sjížděl hráč z druhé strany. Dostal střílenou nahrávku a já jsem šel tak, jak nás to učí. Šel jsem s nahrávkou, ale protihráč mi šikovně tečoval puk do protipohybu. Druhý gól jsme dostali v oslabení. Hledal jsem si puk a na druhé straně brankoviště byl volný hráč. Přišla střílená nahrávka a absolutně jsem na to nestihl zareagovat. Vůbec jsem neviděl.

V první třetině sis docela dost zachytal, potom už jsme hráli spíš my. Když jsme ale doháněli ztrátu a trochu tak otevřeli hru, soupeř se dostával do nebezpečných protiútoků. Říká se, že je pro gólmany složité, když nejsou v tempu a najednou má soupeř gólovou šanci. Jak moc těžké pro tebe bylo se s tím poprat?
Na začátku tam pár střel bylo, takže jsem se dostal do tempa. Mám rád, když jdou na mě hned nějaké střely a dostanu se do toho. Snažil jsem se co nejlíp soustředit a udržoval jsem se v tempu, abych v bráně moc nemrzl. I když se to nezdálo, střel měli celkem dost. Hlavně ve třetí třetině to bylo složitější, ale pořád trénujeme s koučem gólmanů, abychom byli na takovou situaci co nejlépe připravení. Byl jsem proto na to připravený a věřil jsem si, takže to docela šlo.

Soupeř měl ve třetí třetině přesilovku 5 na 3 a mohl se dostat do vedení 3:1, což už bychom docela těžko otáčeli, ale vypadalo to, že kluci před tebou to dobře odbránili, souhlasíš?
Proti Pelhřimovu jsme hráli už doma, takže vím, jaké má přesilovky. Dával jsem si pozor na hráče u vzdálenější tyče a snažil jsem se kluky dirigovat. Kluci lítali, věděli jsme, že kdybychom dostali gól, tak nás to může položit. Kluci to neskutečně odmakali, takže tam ani žádná větší šance soupeře nepřišla. Střely od modré čáry jsem dobře viděl, nikdo mi moc neclonil. Kluci odvedli v oslabení skvělou práci.

Co říkáš jako brankář na výkon soupeřova gólmana Holíka? Chytil skoro všechno. Chvílemi měl určitě i velké štěstí, ale to k tomu patří...
Je to dobrý gólman. Štěstí určitě měl, ale to k tomu patří. Měli jsme hodně šancí, ale bohužel jsme je neproměnili. Měli jsme v koncovce docela smůlu. Jejich obrana byla stažená dost dole, takže to měli kluci složité. Střely si dobře pohlídal.

Co říkáš na parádní trefu Míry Třetiny, který nám vystřelil všechny body pouhé tři sekundy před závěrečnou sirénou? Navíc pomohl i tobě k vychytanému vítězství...
Přesně tak! Půl minuty před koncem jsme hráli přesilovku 5 na 3, věřil jsem tomu, že to ještě otočíme. I když jak už se blížil konec zápasu, už jsem chvíli nedoufal. Modlil jsem se, aby to tam padlo. Štěstíčko se na nás ale nakonec usmálo. Míra má hrozně dobrou střelu a neustále ji piluje. Je to zkušený hráč a dobře ví, kam to má trefit. Gólman Holík je malý, takže tam to místečko viděl a trefil to neskutečně. Vyhrál nám zápas, byla to opravdu neskutečná trefa!

Čenda měl menší zdravotní problémy a do Pelhřimova s námi nejel. Bavili jste se spolu, jestli je teď už v pořádku?
Měl jen něco natáhlého po zápasu s David Servisem, nic hrozného, teď už je to dobré. Dva dny si dal volno a už je fit.

Teď nás čeká v sobotu cesta na led Šumperku. To pro nás bude určitě velká prověrka...
Musíme se nabudit tím, jak jsme otočili zápas v Pelhřimově. Musíme do utkání nastoupit na sto procent. Věřím, že to urveme. Jsme první a chceme se na čele tabulky udržet. Dobře víme, o co hrajeme. Nesmíme nic vypustit a musíme do toho dát všechno. Máme dobrý tým, takže všichni věříme, že vyhrajeme!

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu