2. 11. 2018 | Milan Sochor

Draky zdobí defenziva. Dokáží se Bruslaři v Šumperku prosadit?

Skupina Jih se se skupinou Východ prolne podruhé v sezoně. Patnácté kolo zavede havlíčkobrodské hokejisty do Šumperka, kterému se doma daří, před vlastními fanoušky prohrál pouze jednou. Draci, kteří se aktuálně nachází na třetí pozici, navíc před soubojem s Bruslaři posílili o útočníka Ivana Ďurače a obránce Jakuba Vaňka. Dokáží svěřenci Jiřího Čelanského přidat na severní Moravě páté vítězství v řadě? Utkání začne 3. listopadu v 17:00. Držte nám palce! (Foto: Věra Václavková, www.dracisumperk.cz)

Draci Šumperk

Počátky hokeje: 1945
Založení Draků Šumperk: 2003
Stadion: Zimní stadion Šumperk (kapacita 3 500 diváků)
Klubové barvy: žlutá, tmavě modrá
Webové stránky klubu: www.dracisumperk.cz
Umístění v poslední sezóně: 3. místo po ZČ ve skupině Východ, finále play off (porážka s HC RT TORAX PORUBA 2011 0:3 na zápasy)
Trenér: Jozef Zavadil
Aktuální forma (posledních 10 zápasů): 5–0–1–4

__________________________________________________________________________________

Draci Šumperk x BK Havlíčkův Brod

znak týmu znak týmu
6–1–1–4 bilance 10–0–0–2
3., 21 bodů umístění 1., 30 bodů
46:26 skóre 57:31
9:0 (Kopřivnice, venku) nejvyšší výhra 8:3 (David Servis, doma)
1:5 (Orlová, doma) nejvyšší porážka 2:4 (Moravské Budějovice, venku)
Karel Plášek – 18 bodů (5+13) nejproduktivnější hráč Luboš Voříšek – 18 bodů (9+9)
Dominik Pokorný – 7 gólů nejlepší střelec Luboš Voříšek – 9 gólů
Karel Plášek – 13 asistencí nejlepší nahrávač Miroslav Třetina – 11 asistencí
Tomáš Sedlák – 8 bodů (3+5) nejproduktivnější obránce Tomáš Semrád – 13 bodů (3+10)
Matej Kristín 1,97 (12 zápasů)
Dalibor Venouš 3,00 (1 zápas)
průměr inkasovaných gólů na zápas Čeněk Novák 2,45 (9 zápasů)
David Marek 2,68 (3 zápasy)
Minulé zápasy soupeře
Šumperk – Orlová 1:5
Opava – Šumperk 2:1sn
Šumperk – Nový Jičín 6:1
Valašské Meziříčí – Šumperk 4:2
Šumperk – Kopřivnice 8:4
Všechny zápasy

Draci Šumperk v uplynulé sezoně obsadili po základní části třetí příčku skupiny Východ a ve vyřazovacích bojích došli až do finále, ačkoliv jejich cesta nebyla procházka růžovou zahradou. V předkole narazili na Kopřivnici. V této sérii pokaždé zvítězil domácí tým, a Draci tak díky domácí výhodě postoupili po pětizápasové bitvě.

V semifinále, ve kterém měl domácí výhodu ambiciózní Hodonín, platilo až do čtvrtého střetnutí stejné pravidlo. Jenže v rozhodujícím duelu triumfovali hosté, a Šumperk tak došel až do finále. V něm narazil na Porubu, kterou ale i vinou rozsáhlé marodky ani jednou neporazil. Dvě bitvy ovšem uhrál dnes už prvoligový celek jen o gól, z toho jednou až v prodloužení.

Letošní sezonu nastartovali Draci výborně, v poslední době ale procházejí menší krizí, kvůli které se ve vyrovnané tabulce propadli z prvního místa až na třetí. Jejich ztráta na čelo je ovšem minimální. Přesto klub na nepřesvědčivé výkony rychle zareagoval a sehnal posily jak do útoku, tak do obrany. Do několika zápasů už stačili naskočit útočníci Jakub Čuřík a Vojtěch Krejčiřík. To forvard Ivan Ďurač, který i přes nízký věk odehrál už 34 extraligových duelů, se k týmu připojil až v úterý. Čerstvou posilou je také třiadvacetiletý bek Jakub Vaněk.

Produktivitu Šumperku vede pětačtyřicetiletý Karel Plášek (5+13), který je nejlepším nahrávačem týmu. Draci se také hodně spoléhají na ruského bohatýra Dmitrije Vorobjeva (6+6), jehož start je ale kvůli nevyřízenému vízu nejistý. Daří se také Dominiku Pokornému (7+3), jenž je nejlepším střelcem týmu, a Michalu Romančíkovi (5+5). Mezi obránci vyčnívají Tomáš Sedlák (3+5) s Tomášem Drtilem (3+4). Mezi tyčemi dostává neochvějnou důvěru Matej Kristín, který zatím chyběl pouze v jednom zápase.

Soupiska Šumperka


Minulé kolo

Bruslaři dokonali obrat proti Pelhřimovu v čase 59:57!

Lední Medvědi se v derby díky teči Vladimíra Porta ujali vedení, to jim ale brzy sebral Luboš Voříšek. Bruslaři si i přes větší aktivitu domácích vypracovali dobré šance, Petr Kuchta ale trefil v úniku břevno, z dobré pozice se neprosadil ani Jan Milfait. Jednobrankový náskok si tak vzal Pelhřimov díky Aleši Heinrichovi zpět. Od poloviny zápasu přebrali iniciativu hosté, kteří se nakonec dočkali vyrovnání. Tři a půl minuty před koncem už Petr Kuchta svůj únik proměnil. Ba co víc, Miroslav Třetina zajistil Havlíčkovu Brodu tři sekundy před závěrečným hvizdem plný počet bodů.

znak týmu 2 – 3 znak týmu

Branky a nahrávky: 7. Port (Vysloužil, Patočka), 28. Heinrich (Mejzlík, Vysloužil) – 8. Voříšek (Milfait, Šmíd), 57. Kuchta (Semrád, Šmíd), 60. Třetina (Semrád, Kulhánek). Rozhodčí: Ivan Čuňočka – Jan Vašíček, Henrich Kráľ. Vyloučení: 7:7, navíc F. Kasalý (PEL) 10 min. OT [NESP] + OK. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 380. Střely na branku: 30:41. Třetiny: 1:1, 1:0, 0:2. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3.

HC Lední Medvědi Pelhřimov: Holík (Holata) – Kohút, Pospíchal, Port, Slabý, D. Kasalý (C), Oščádal – Martin Hadrava, F. Kasalý (A), Marek Hadrava – Heinrich, Patočka, Vysloužil – Votápek (A), Mejzlík, Kadlec

BK Havlíčkův Brod: Marek (Folvarský) – Semrád, Dvořák, Vala, Kulhánek, Kadeřávek, Šmíd – Holenda, Přidal, Třetina (C) – Milfait (A), Voříšek (A), Michálek – Kuchta, Chlubna, Kozlík – Beneš, Blinka

Draci se Tatrou přejet nenechali, deklasovali ji osmi góly

Dmitrij Vorobjev otevřel skóre utkání už po 48 sekundách. Kopřivnice brzy snížila, když Jakub Mach využil přesilovou hru. Domácí ale góly Karla Pláška s Markem Halodou jasně ukázali, kdo bude v tomto střetnutí diktovat tempo hry. Jakub Mach pak ještě přidal svoji druhou branku, jenže Vladimir Antonov schladil hosty gólem do šatny.

Michal Romančík zahodil ve druhé periodě trestné střílení a jiskru naděje z pohledu Tatry vykřesal Dominik Ficek, následovala však opět kanonáda domácích. Postupně se trefili Tomáš Sedlák, Vojtěch Krejčiřík a Daniel Hroch. Ve třetí třetině korigoval stav utkání Robin Gebauer, poslední slovo měl ale dvougólový Vladimir Antonov.

znak týmu 8 – 4 znak týmu

Branky a nahrávky: 1. Vorobjev (Romančík), 7. Plášek (Čuřík, Drtil), 8. M. Haloda (Antonov, Ostřanský), 20. Antonov (Krejčiřík, Sedlák), 34. Sedlák (Drtil, Plášek), 36. Krejčiřík (Plášek), 39. Hroch (Drtil), 56. Antonov (Ostřanský, M. Haloda) – 5. Mach (Tomášek), 19. Mach (Suchý, Tomášek), 30. Ficek (Sluštík, Marek), 41. Gebauer (Mach, Tomášek). Rozhodčí: Škach – Novotný, Šimčík. Vyloučení: 4:8, navíc Sluštík (KOP) 10 min. OT [NESP]. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 862. Třetiny: 4:2, 3:1, 1:1. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3, 7:3, 7:4, 8:4.

Draci Šumperk: Kristín (O. Haloda) – Tolokonnikov, Gewiese, Drtil, Haloda M., Řezáč, Sedlák – Pokorný, Romančík, Krejčiřík, Hroch, Urban, Plášek, Šíp, Antonov, Blecha, Čuřík, Vorobjev, Ostřanský

HC Tatra Kopřivnice: Hromada (Fendrich) – Stříž, Imrich, Ficek, Krutil, Zuzaník, Bail, Marek, Mach, Fojtík – Pěnčík, Korec, Mach, Červenka, Gebauer, Suchý, Raška, Tomášek, Kofroň, Gola, Sluštík

Věděli jste, že...

... se Havlíčkův Brod se Šumperkem utkal naposledy 21. února 2015 v boji o záchranu první ligy? Bojovníci z Kotliny vyhráli 4:2, mezi střelce se zapsal i Jan Milfait.

... Jan Milfait strávil sezonu po sestupu Havlíčkova Brodu právě v Šumperku? Stal se jeho druhým nejproduktivnějším hráčem (12+29).

... o místo v sestavě Šumperka usilovali po sestupu Havlíčkova Brodu kromě Jana Milfaita také Čeněk Novák, David Vala a Tomáš Chlubna? Čeněk Novák na severní Moravě uspěl, ale v soutěžním utkání šanci nedostal, a tak se vrátil do kabiny Bruslařů.

... jsou Draci Šumperk nejslušnějším týmem druhé ligy? Ve 12 zápasech nastřádali 94 trestných minut. Jsou tak jediným týmem napříč všemi skupinami, který jich nasbíral méně než sto.

... Draci Šumperk mají nejpevnější defenzivu druhé ligy? Ve 12 zápasech obdrželi pouhých 26 branek. Druhé Vrchlabí inkasovalo 28krát.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu