15. 11. 2018 | Štěpán Ondráček

Skvěle! Dorostenci obrali o body Hradec a přiblížili se play off!

Havlíčkobrodští dorostenci přivítali na svém ledě čtvrtý Hradec Králové a hrál se výborný hokej. Mladí Bruslaři vyhráli první dvě třetiny 1:0 a zdálo se, že o vítězství není pochyb. Naopak, ve třetí části předvedli hokejisté od Bílé věže koncert, když během šesti minut dokázali vyrovnat. Havlíčkobrodští se z rychlého direktu zvedli, a to tím nejlépe možným způsobem, když vítězný gól vstřelil Filip Dymák (na snímku). V boji o bonusový bod měli navrch hosté, ale na řadu přišly samostatné nájezdy a v ní dlouhá série 12 nájezdů, která rozhodla o čtvrtém bodu pro Havlíčkův Brod. Do listiny střelců se zapsali z brodského tábora také David Krejčí, Matěj Kozlík a Adam Dvořák.

Úvodní minuty utkání patřily Hradeckým, kteří si vytvořili řadu šancí, avšak ani jedna neskončila v síti domácího celku. První přesilovou hru hráli hosté, kteří vytvořili enormní tlak na Královu svatyni, ovšem maskovaný muž Havlíčkova Brodu byl bezchybný. Nejvíce pokusů měl hradecký Marha, který si na gólmana domácích nepřišel. Bruslaři si rovněž zahráli početní výhodu, ve které však mohli inkasovat. Slafkovský se natlačil přes svého strážce a chtěl zakončovat mezi pravý beton a tyč, avšak neuspěl. Bruslaři svoji početní výhodu nakonec zužitkovali, a to po krásné akci. Puk šel po ose Filip Dymák, Adam Rauš a zakončující Matěj Kozlík. Právě střelec posledních zápasů zůstal zcela nehlídaný a pokusem nad levý beton rozvlnil síť za zády Tichého. Východočeši potom ukázali tah na branku, ale jejich pokusy skončily na brankáři Královi nebo pozorné defenzivě.

Druhou třetinu začali mladí Bruslaři přímo pohádkově, když se prosadili hned v první minutě. Michal Beneš zavezl puk do pásma, kde nahrál na modrou čáru Adamu Dvořákovi. Urostlý obránce se s ničím nepáral a nekompromisní ranou nad ledem zvýšil vedení. Celek z Kotliny byl lepším mužstvem, a to potvrdil i v oslabení, když se do zajímavé situace dostala dvojice Dymák, Rauš, ale ani jeden neprocpal puk za brankovou čáru. Východočeši ke konci třetiny převzali iniciativu, ale brankář Král byl vždy na svém místě. Největší šanci Hradeckých měl na hokejce Slafkovský, který si vybruslil mezi kruhy, avšak jeho střela zápěstím našla připravenou lapačku domácího brankáře.

Poslední dějství patřilo hokejistům od Bílé věže, kteří vlétli na svého vyzyvatele. Ve 42. minutě se po krásné souhře prosadil Lukáš Souček, jenž měl lehkou pozici. Hradečtí potvrdili svoji dominanci za další 4 minuty, když využili přesilovku. Pelda nahrál na modrou čáru Juraji Slafkovskému, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Domácí, ač byli v obtížné situaci, tak dokázali rychle reagovat. Filip Dymák si nabruslil na pravý kruh, odkud přesně mířenou střelou do pravé šibenice rozsvítil červené světlo. V 53. minutě mohl přiblížit domácí k výhře Juřica, ten ale neproměnil samostatný únik. V samém závěru si Mountfield vytvořil drtivý tlak, avšak ten vyrovnávající branku nepřinesl.

Prodloužení se hrálo na jednu branku, a to havlíčkobrodskou. Všechny šance Východočechů ztroskotali na výborném brankáři Královi, jenž zamkl svoji branku na sedm západů. Domácí se do šance dostali po polovině nastaveného času, když gól na holi měl Beneš, ale Tichý byl proti. Prodloužení nerozhodlo, a tak se šlo na nájezdy. Ve třetí sérii uspěl domácí Karel Matoušů, avšak hned vzápětí odpověděl Matěj Beneš. Potom maskovaní muži uzavřeli své branky a rozuzlení přišlo ve 12. sérii z hole Davida Krejčího, který blafákem mezi betony rozjásal všechny brodské fanoušky na zimním stadionu.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Michal Beneš 0 1 1 1 0
Ondřej Besmák 0 1 1 1 0
Adam Dvořák 1 0 1 1 0
Filip Dymák 1 1 2 0 0
Tadeáš Holenda 0 0 0 0 0
Michal Janko 0 0 0 0 0
Adam Jiráček 0 0 0 0 2
Vladislav Juřica 0 0 0 1 4
Matěj Kozlík 1 1 2 0 0
David Krejčí 1 0 1 0 0
Jan Kuchta 0 0 0 0 0
Max Kutlvašr 0 0 0 0 2
Karel Matoušů 0 0 0 1 0
Jaroslav Prášek 0 0 0 0 0
Adam Rauš 0 1 1 0 0
Martin Zych 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Daniel Král 65 0 2 45 0 2

Ohlasy k utkání

15.. kolo, čtvrtek 15.11.2018 od 18:00
Zimní stadion Kotlina
3:2
(1:0, 1:0, 1:2 – N 0:0 – 1:0)
Havl. Brod - Hr. Králové
ELIOD Extraliga dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 16. Kozlík (Rauš, Dymák), 21. Dvořák (Michal Beneš), 47. Dymák (Besmák, Kozlík), rozh. náj. D. Krejčí – 42. Souček (Giesl, Táborský), 46. Slafkovský (Pelda, Marha). Rozhodčí: Martin Vepřovský – Tomáš Krejčí, Pavel Kolář. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 65. Střely na branku: 21:47 (4:16, 6:12, 9:13 – 2:6). Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2. Prodloužení: 0:0. Samostatné nájezdy: 2:1.

Sestavy

Havl. Brod

Král (Kubík) – Dvořák, Besmák, Zych, Kuchta, Jiráček, Kutlvašr, Doležal – Matoušů, Dymák, Juřica, Rauš, Janko, Holenda, Mi. Beneš, Kozlík, D. Krejčí, Prášek

Hr. Králové

Tichý (s.n. Žalčík) – Králik, Táborský, Boukal, Havlíček, Řehák, Pelda, Pinkas – Giesl, Gaspar, Pajer, Jirků, Ma. Beneš, Souček, Slafkovský, Brožek, Jerman, Marha

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu