17. 11. 2018 | Štěpán Ondráček, Ondřej Belák

Vyrovnaná bitva body nepřinesla, dorost padl o gól s Libercem!

LIBEREC – Havlíčkobrodští dorostenci odcestovali na led severočeského Liberce, kde je čekalo těžké utkání. Do zápasu vstoupili lépe hráči z Vysočiny, kteří byli povzbuzeni výhrou nad hradeckým Mountfieldem. V 8. minutě šli do vedení. Tygři dokázali čtyřmi trefami otočit vývoj utkání, ale o vítězi nebylo jasno. Havlíčkobrodští ve třetí části přehráli svého soupeře a sahali po vyrovnání, které jim uteklo jen o jediný gól. Severočeši uspěli i v nadstavbě, když se trefili v úvodní minutě prodloužení. Do listiny střelců se zapsali Ondřej Besmák a dvougólový střelec Vladislav Juřica (na snímku). (Foto: Ronald Hansel, juniorský hokej)

Liberečtí na svého soupeře nastoupili s chutí už od první minuty. V samotném úvodu se při sólovém úniku hnal na Krále osamocený Vojtěch Polák, který zamířil do gólmanovy lapačky. Ve velké šanci neuspěl ani Filip Kříž, do vedení se tak nakonec dostali hosté. Ondřej Besmák projel do útočného pásma a náhlou střelou zpoza kruhů překvapil Štěpána Vopravila - 0:1. Liberečtí hokejisté si ovšem připravili vskutku bleskurychlý obrat!

Nejprve si Adam Měchura ladně obhodil posledního obránce Brodu, aby v samostatném úniku pokořil Krále nádherným zakončením mezi nohy - 1:1. O pouhých dvanáct sekund později vyslal skvěle hrající benjamínek Matěj Leden do šance Vojtěcha Poláka. Ten se po pravém křídle prohnal až na kruh a povedenou ranou o břevno otočil skóre ve prospěch šelem - 2:1! S tím se Havlíčkův Brod nechtěl smířit a k vyrovnání neměl daleko Kozlík. Štěpán Vopravil nicméně jeho dorážku zalehl těsně před brankovou čarou.

V dobré náladě zastihla šelmy také druhá dvacetiminutovka. Po trošku oťukávající pasáži se dočkaly zvýšení, když zmatek před brodskou brankou ukončil u levé tyčky zaparkovaný Filip Damašek - 3:1. Poté modrobílí přečkali oslabení, a krátce po jeho konci znovu udeřili. Luka Vodlan po pěkné přihrávce Jakuba Masaře stanul sám před Králem a vychutnal si jej ukázkovým blafákem do bekhendu - 4:1! V závěru třetiny se poté strhla velká ofenzivní podívaná, i když bez dalších zásahů.

Tomáš Trunda se objevil v úniku. Také on šel do bekhendového zakončení, jenže to mezi betony neprošlo. Stejný hráč táhl o pár desítek sekund později další brejk, avšak tentokrát ještě hledal mezi kruhy Luku Vodlana, který, rozhozen obráncem, zamířil mimo. Na druhé straně to za Štěpánem Vopravilem zazvonilo, když horní tyčku napálil kapitán Bruslařů, Martin Zych. Hokejovou show uzavřeli znovu domácí mladíci. Konkrétně Vojtěch Polák, jehož dorážku střely Lukáše Meisela skvěle vykopl Král. Do kabin se odcházelo za stavu 4:1.

V poslední třetině převzal iniciativu Havlíčkův Brod, jenž tuto část hry ovládl na střely poměrem 18:9. Relativně rychle bylo sníženo, přesilovku zužitkoval z mezikruží Vladislav Juřica - 4:2. Tygry podržel brankář Štěpán Vopravil. Sám se na něj v oslabení hnal Adam Rauš, který i přes faul Lukáše Meisela dokázal zakončit, leč strážce domácí svatyně udržel kotouč ve hře! Událostmi napěchovaná poslední minuta základní hrací doby.

Ve vyložené šanci Havlíčkova Brodu dorážel za ležícího Štěpána Vopravila znovu Adam Rauš. Kotouč se po kontaktu s maskovaným mužem vznesl do vzduchu a padáčkem se snášel pod břevno, odkud ho ovšem zázračně vyškrábl hokejkou Vojtěch Duschka! V čase 59:58 se nicméně hosté dočkali. Při hře v oslabení odvolali gólmana, hrálo se tedy pět na pět. V této situaci Vladislav Juřica napálil do branky křižnou přihrávku od Matěje Kozlíka - 4:3.

Tradičně následovala nadstavba, ve které se bojovalo o čtvrtý bodík. Luka Vodlan ho měl na hokejce, avšak tváří v tvář Královi nedotáhl kličku do konce. To jej mrzelo jen chviličku, stále ještě v úvodní minutě totiž z mezikruží ráznou střelou napsal definitivní tečku za zápasem Tomáš Trunda.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Michal Beneš 0 1 1 -2 0
Ondřej Besmák 1 0 1 0 0
Adam Dvořák 0 0 0 0 0
Filip Dymák 0 1 1 0 0
Tadeáš Holenda 0 0 0 0 0
Adam Jiráček 0 0 0 0 0
Vladislav Juřica 2 1 3 -1 0
Matěj Kozlík 0 1 1 0 0
David Krejčí 0 0 0 0 0
Jan Kuchta 0 0 0 -3 2
Max Kutlvašr 0 0 0 -3 0
Karel Matoušů 0 0 0 -3 0
Jaroslav Prášek 0 0 0 -1 0
Adam Rauš 0 0 0 0 0
Filip Vašák 0 0 0 0 0
Martin Zych 0 0 0 0 4

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Daniel Král 59 0 5 32 0 0

Ohlasy k utkání

16.. kolo, sobota 17.11.2018 od 16:00
Svijanská Aréna
4:3
(2:1, 2:0, 0:2 – N 1:0)
Liberec - Havl. Brod
ELIOD Extraliga dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 11. Měchura (Masař), 11. Polák (Leden, Damašek), 29. Damašek (Trunda), 32. Vodlan (Masař), 61. Trunda – 8. Besmák (Juřica), 43. Juřica (Beneš), 60. Juřica (Kozlík, Dymák). Rozhodčí: Martin Horinek – Michal Axman, Tomáš Kotek. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 95. Střely na branku: 37:34 (13:7, 13:9, 9:18 – 2:0). Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:3. Prodloužení: 1:0.

Sestavy

Liberec

Vopravil (Petříček) – Damašek, Duschka, Hladík (A), Šedivý (C), Meisel, Dvořák – Měchura, Vodlan, Leden, Trunda, Jenčovský, Kříž, Masař, Polák, Rossmy (A)

Havl. Brod

Král (Kubík) – Dvořák, Besmák, Zych (C), Kuchta, Jiráček, Kutlvašr – Matoušů, Dymák, Juřica, Rauš (A), Holenda, Beneš, Kozlík, Krejčí, Vašák, Prášek

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu