20. 11. 2018 | Štěpán Ondráček

Těžký týden začíná: Brod přivítá v Kotlině rozjeté Moravské Budějovice!

Bruslaře čeká velmi náročný program, který začíná už ve středu 21. listopadu, kdy na ledě Kotliny přivítají silný tým HC Moravské Budějovice 2005. Žlutočerní jsou v tabulce na třetím místě a na svého nejbližšího pronásledovatele, tedy Havlíčkův Brod, ztrácejí jen tři body. Obě dvě utkání v letošní sezoně nabídla krásnou podívanou, a proto si nenechte ujít třetí pokračování bitvy o krále Vysočiny. Úvodní vhazování je naplánováno na 18:00.

HC Moravské Budějovice 2005

Založení klubu: 2005
Stadion: Stadion Moravské Budějovice (kapacita 1 350 míst)
Klubové barvy: černá a žlutá
Webové stránky klubu: hcmb.cz
Umístění v poslední sezóně: 4. místo po ZČ, semifinále play off
(s Havlíčkovým Brodem 0:3 na zápasy)
Trenér: Augustin Žák __________________________________________________________________________________

BK Havlíčkův Brod x HC Moravské Budějovice 2005

znak týmu znak týmu
11–0–0–4 bilance 9–1–1–5
2., 33 bodů umístění 3., 30 bodů
71:48 skóre 51:40
8:3 (David Servis, doma) nejvyšší výhra 7:0 (David Servis ČB, doma)
3:6 (Písek, doma) nejvyšší porážka 1:5 (Žďár nad Sázavou, doma)
Luboš Voříšek – 22 bodů (11+11) nejproduktivnější hráč Ladislav Rytnauer – 28 bodů (14+14)
Luboš Voříšek – 11 gólů nejlepší střelec Ladislav Rytnauer – 14 gólů
Miroslav Třetina – 14 asistencí nejlepší nahrávač Petr Krutiš – 17 asistencí
Tomáš Semrád – 15 bodů (5+10) nejproduktivnější obránce Daniel Kabelka – 12 bodů (6+6)
Čeněk Novák 2,99 (11 zápasů)
David Marek 3,07 (6 zápasů)
průměr inkasovaných gólů na zápas Pavel Jekel 1,69 (13 zápasů)
Dominik Svoboda 4,14 (1 zápas)
Jan Čáp 5,5 (2 zápasy)
Zápasy soupeře
David Servis ČB – M. Budějovice 3:6
Hodonín – M. Budějovice 4:3p
M. Budějovice – Pelhřimov 6:2
M. Budějovice – Písek 5:1
M. Budějovice – Šumperk 0:3
Všechny zápasy

Celek z Vysočiny dal zapomenout na zpackaný úvod sezony, když po porážce s Táborem vyhrál osm utkání v řadě. V dlouhé sérii výher jde vyzdvihnout týmový výkon, neboť svěřenci trenéra Augustina Žáka vyhráli utkání maximálním rozdílem o tři branky. Ze stínu vystupuje jen zápas s českobudějovickým David Servisem, kde si Žihadla s chutí zastřílela, a to tak, že do sítě Jihočechů nasázela šest kousků. Skvostná jízda skončila na hokejkách Hodonína, který byl lepší v prodloužení, nicméně černožlutí si z porážky nic nedělali a v následujících dvou utkáních vyhráli. Poslední prověrku odehráli Moravskobudějovičtí s týmem ze skupiny Východ Šumperkem, kterému podlehli 0:3.

Žihadla v úvodu sezony vsadila na brankáře Jana Čápa, který ve dvou utkáních nenaplnil předpoklady na pozici týmové jedničky, a tak se mezi tři tyče postavil Pavel Jekel. Gólman brněnské Komety nebo prvoligové Třebíče odvádí v nedalekých Moravských Budějovicích skvělou práci. Maskovaný muž stihl ve 13 utkáních vychytat dvě čistá konta. V obraně má hlavní slovo Daniel Kabelka, který tvrdí muziku s bilancí (6+6) a je nejproduktivnějším zadákem svého celku. Následuje ho Michal Kliment (2+3). Útočnou letkou je silný trojlístek ve složení Ladislav Rytnauer, Petr Krutiš a David Horký. Zmínění hráči mají dohromady 76 kanadských bodů (32+44). Silná „trojka“ je postrachem všech obran, ještě aby ne, když se prosadí v každém mistrovském utkání.

Soupiska Moravských Budějovic


Brankář Pavel Jekel je oporou žlutočerných.
(Foto: Petr Eliáš, ihcpisek.cz)

Minulé zápasy

Povedené vstupy do třetin zajistily Bruslařům tři body

Bruslaři v rámci prolínání skupin Jih a Východ přivítali Tatru Kopřivnice. Utkání se hned od začátku neslo v útočném duchu, když domácí šli do rychlého dvoubrankového vedení. V přesilovce se trefil Tomáš Semrád a za necelých deset sekund jeho jmenovec Tomáš Ludvík. Hosté dokázali do první třetiny vyrovnat. Rozhodující byla druhá třetina a v ní tři branky oddílu z Kotliny. Postupně se trefili Patrik Kadeřávek, Tomáš Chlubna a kapitán týmu Miroslav Třetina. Tatra snížila na rozdíl dvou branek, ale více už nestihla.

znak týmu 5 – 3 znak týmu

Branky a nahrávky: 7. Semrád (Kulhánek, Třetina), 8. Ludvík (Kuchta, Kozlík), 27. Kadeřávek (Přidal, Třetina), 34. Chlubna (Kopic, Michálek), 35. Třetina (Blinka) – 9. Gola (Imrich), 16. Gebauer (Červenka), 38. J. Mach (Stříž, Kofroň). Rozhodčí: Jakub Hornáček – Michal Tasch, Martin Kettner. Vyloučení: 3:7, navíc Fojtík (KOP) OK [NESP], Stříž (KOP) 10 min. OT [NESP]. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 647. Třetiny: 2:2, 3:1, 0:0. Střely na branku: 57:35 (23:12, 22:15, 12:8). Průběh utkání: 2:0, 2:2, 5:2, 5:3.

BK Havlíčkův Brod: D. Marek (Novák) – Nepokoj, Semrád, Kulhánek, Vala, Šmíd, Kadeřávek, Kopic – Blinka, Třetina (C), Přidal – Beneš, Voříšek (A), Michálek – Kuchta, Kozlík, Ludvík – Chlubna

HC Tatra Kopřivnice: Hromada (Fendrich) – Stříž (A), Imrich, Ficek, Zuzaník, Bail, M. Marek, Fojtík – Pěnčík, Hrubý, Korec, J. Mach (C), M. Mach, Červenka, Gebauer, Suchý, Tomášek, Kofroň, Gola, Sluštík (A)

Žihadla svedla vyrovnanou bitvu se Šumperkem, ale nebodovala!

Utkání hned od svého úvodu slibovalo, že se bude hrát parádní hokej a obě mužstva naplnila očekávání diváků. Přítomní fanoušci na první gól nečekali moc dlouho, neboť v 8. minutě se prosadili hosté ze Šumperka. První puk se do branky nevešel, ale následné nastřelení do brankáře Jekela od Vladimira Antonova bylo přesné. Domácí mohli několikrát vyrovnat nebo otočit vývoj utkání, ale nedokázali se prosadit. Dramatický zápas rozsekla poslední šestiminutovka. V ní úřadovali šumperští Draci. Uklidňující branku vstřelil Daniel Hroch, jenž trefil odkrytou klec, když brankář Jekel byl povalen na zem a nemohl tak na jeho ránu reagovat. Žihadla v závěru sáhla ke hře s odkrytými zády, avšak puk do opuštěné klece nasměroval Karel Plášek.

znak týmu 0 – 3 znak týmu

Branky a nahrávky: 8. Antonov (Ostřanský), 54. Hroch (Ďurač), 59. Plášek. Rozhodčí: Radim Slavka – Martin Musil, Jan Kleprlík. Vyloučení: 6:6. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 608. Třetiny: 0:1, 0:0, 0:2. Průběh utkání: 0:3.

HC Moravské Budějovice 2005: Jekel (Vacek) – Trnka, Kadela, Veleba, Peroutka "C", Kabelka, Kliment – Matějka, Lupač, Juráň, Horký, Mikeš "A", Hačecký, Rytnauer "A", Plachý, Bulín, Krutiš.

Draci Šumperk: O. Haloda (Venouš) – Vaněk, Gewiese "C", M. Haloda, Řezáč, Sedlák "A" – Pokorný, Romančík, Hroch, Ďurač, Urban, Plášek "A", Králík, Antonov, Blecha, Čuřík, Ostřanský.

(Video: Vladimír Čábel)

Minulý vzájemný zápas

Bruslaři dvakrát smazali ztrátu, ale výhru slavila Žihadla!

Derby Vysočiny vidělo první branku v 10. minutě, když nedůrazné vyhození z pásma potrestali žlutočerní. Krutiš našel Davida Horkého, a ten se nemýlil. Bruslaři vyrovnali záhy, když chybu v rozehrávce využil Tomáš Chlubna. Brankové hody pokračovaly i nadále, a to v režii domácích hokejistů. Přečíslení dva ne jednoho vyřešil úspěšně Radim Ferda. Nicméně se opakovala situace z předešlých minut a na zimním stadionu v Moravských Budějovicích bylo vyrovnáno z hole Tomáše Ludvíka. Žihadla potom přidala další dvě branky, které měl na svědomí ostrostřelec Ladislav Rytnauer, jenž pečetil výhru svého celku.

znak týmu 4 – 2 znak týmu

Branky a nahrávky: 10. Horký (Krutiš, Kabelka), 15. Ferda (Hačecký, Čejka), 26. Rytnauer (Horký, Pelikán), 60. Rytnauer (Matějka, Kabelka) – 14. Chlubna, 23. Ludvík (Michálek, Kuchta). Rozhodčí: Jiří Ondráček – Martin Musil, Jiří Roupec. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 592. Střely na branku: 31:30 (12:8, 12:13, 7:9). Třetiny: 2:1, 1:1, 1:0. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 4:2.

HC Moravské Budějovice 2005: Jekel (Čáp) – Trnka, Pelikán, Kadela, Wasserbauer, Peroutka (C), Kabelka, Kliment – Matějka, Juráň, Horký, Mikeš (A), Hačecký, Rytnauer (A), Čejka, Caha, Ferda, Bulín, Říčka, Krutiš

BK Havlíčkův Brod: Marek (Novák) – Horák, Kulhánek, Kopic, Šmíd, Nepokoj, Semrád, Vala – Kuchta, Ludvík, Michálek, Voříšek (A), Chlubna, Přidal, Beneš, Třetina (C), Milfait (A), Kozlík, Blinka

(Video: Vladimír Čábel)

Víte, že...

...obránce Patrik Kadeřávek vstřelil v minulém kole první gól v dresu Bruslařů?

...Moravské Budějovice mají nejvíce výher v řadě ve skupině Jih (8)? Druhý je Žďár (6) a Havlíčkův Brod (5).

...Bruslaři jsou první, kdo porazil z první trojky skupiny Jih hodonínské Drtiče?

...Žihadla vyhrála v posledních pěti venkovních zápasech hned čtyřikrát?

...ve vzájemných utkání této sezony dokázaly oba týmy vyrovnat na 2:2, ale na výhru nedosáhly?

...Žihadla jsou ve II. lize třetím nejlepším týmem, který dostal nejméně branek (40)? Lépe na tom jsou mužstva Šumperku (39) a Vrchlabí (38).

...lídři týmových statistik mají shodně zapsanou bilanci branek a asistencí? Luboš Voříšek (11+11) a Ladislav Rytnauer (14+14)?

Obránce Patrik Kadeřávek (na snímku vpravo) oslavuje svoji premiérovou trefu.

Bilance se Žihadly od sezony 2000/2001 ve 2. lize

Počet odehraných zápasů: 16
Bilance: 10-2-0-4
Výsledky: 6:5p, 4:2, 5:2, 4:7, x8:5, x5:0 (kontumace), x8:2, 6:4, 6:2, 1:2, 3:4, x3:2, x5:4, x4:3p, 6:2, 2:3
Skóre: 73:47

x – hráno v rámci play-off

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu