11. 12. 2018 | Štěpán Ondráček

Bruslaři míří na jih Čech, kde se utkají s David Servisem!

Havlíčkobrodští hokejisté opět míří na venkovní utkání, tentokrát budou ve středu 12. prosince přítomni na ledě jihočeského týmu HC David Servis České Budějovice. Jihočechům se v posledních kolech nedaří, a tak lze očekávat, že se budou snažit využít domácí výhody a za každou cenu bodovat. Start v hokejovém centru Pouzar je naplánován na 18:00. Buďte u toho a podpořte svůj tým.

HC David Servis České Budějovice

Založení klubu: 1990
Stadion: Hokejové centrum Pouzar (kapacita 300 míst)
Klubové barvy: bílá, červená a modrá
Webové stránky klubu: hcdavidservis.cz
Umístění v minulé sezóně: 8. místo po ZČ, osmifinále play off (s Havlíčkovým Brodem 0:3 na zápasy)
Trenér: Jiří Fedur __________________________________________________________________________________

HC David Servis České Budějovice x BK Havlíčkův Brod

znak týmu znak týmu
5–0–1–14 bilance 13–0–1–6
6., 16 bodů umístění 3., 40 bodů
69:107 skóre 90:68
7:2 (Pelhřimov, doma) nejvyšší výhra 8:3 (David Servis ČB, doma)
2:9 (Žďár nad Sázavou, doma) nejvyšší porážka 3:6 (Písek, doma
Žďár nad Sázavou, venku)
Roman Šulčík – 25 bodů (13+12) nejproduktivnější hráč Miroslav Třetina – 30 bodů (8+22)
Roman Šulčík – 13 gólů nejlepší střelec Luboš Voříšek – 13 gólů
Tomáš Vak – 13 asistencí nejlepší nahrávač Miroslav Třetina – 22 asistencí
Petr Škopek – 12 bodů (4+8) nejproduktivnější obránce Tomáš Semrád – 17 bodů (5+12)
Tomáš Klestil 4,19 (16 zápasů)
David Němec 7,5 (4 zápasy)
Jaroslav Jágr 4,5 (2 zápasy)
Vlastimil Marek 3,67 (3 zápasy)
průměr inkasovaných gólů na zápas Čeněk Novák 2,94 (16 zápasů)
David Marek 3,59 (8 zápasů)
Minulé zápasy soupeře
David Servis ČB – Opava 2:6
David Servis ČB – Pelhřimov 7:2
David Servis ČB – Hodonín 1:2
Písek – David Servis ČB 5:3
Šumperk – David Servis ČB 6:1
Všechny zápasy

David Servis se v letošním ročníku výrazně trápí, když dokázal za 20 kol pouze pětkrát vyhrát. Jihočeskému celku se v některých utkáních nedaří zejména střelecky, ale i v defenzivní činnosti. Krizi David Servisu dokazuje i fakt, že z posledních pěti utkání dokázal jen jednou zvítězit, a to na ledě Pelhřimova 7:2. Mužstvo dokázalo potrápit v posledních kolech Hodonín a Písek, ale na body nedosáhlo.

Servismani letos sází na svoji jedničku Tomáše Klestila, jenž odchytal většinu utkání. Maskovaný muž Jihočechů nastoupil k 16 duelům. Záda mu kryje David Němec, který se do branky dostal ve čtyřech případech. Defenzivu řídí Petr Škopek, který nasbíral 12 bodů (4+8). Druhý v pořadí je Lukáš Kříž, jenž má o tři body méně (5+4). Třetí do party je Jan Radoš. Zadák Servisu si připsal sedm kanadských bodů (1+6). Ofenzivu táhne zkušený Roman Šulčík, který má výborná čísla (13+12). Sekunduje mu velezkušený Tomáš Vak, jenž má o jediný bod méně (11+13). Trojlístek útočníků uzavírá Jiří Bárta, který má shodný zápis (10+10).

Soupiska David Servisu


Minulé kolo

Bruslařům nestačil dvougólový náskok a prohráli s Opavou!

Havlíčkobrodští hokejisté se vydali na led Opavy, kde je čekala tuhá bitva. Celek z Vysočiny začal dobře, když vedl v zápase o dvě branky, ale domácí předvedli dobrou druhou část. Nejprve snížili na jednobrankový rozdíl, aby ve 35. minutě vyrovnali. Utkání nenašlo vítěze v normální hrací době, a tak se šlo na nájezdy. V nich se radoval Slezan, jenž je vyhrál 3:2.

znak týmu 4 – 3sn znak týmu

Branky a nahrávky: 24. Krejčí (Herman, Černý), 30. Rousek (Hendrych, Krejčí), 35. Wolf (Černý, Herman), rozh. náj. Hendrych – 4. Kadeřávek (Milfait, Michálek), 23. Beneš (Kadeřávek, Kopic), 32. Blinka (Beran, Kozlík). Rozhodčí: Michal Škrobák – Michal Vengřín, Michael Hranoš. Vyloučení: 7:4, navíc Herman (OPA) 10 min. OT [NESP]. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 256. Třetiny: 0:1, 3:2, 0:0 – 0:0 – 3:2. Střely na branku: 43:48 (8:15, 20:13, 12:17 - 3:6). Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 4:3sn.

HK Opava: Daňa (Lamla) – Zouhar, Krejčí, Šindelář (A), Chujac, Štindl, Slavík, Vilinskij – Pělucha, Herman, Rousek, Jánošík, Zelenkov, Bjurkland, Spratek, Wolf (A), Hartmann, Peterka, Černý (C), Malina, Hendrych

BK Havlíčkův Brod: Novák (Marek) – Pejchal, Kulhánek, Kopic, Semrád, Vala, Kadeřávek – Kuchta, Ludvík, Michálek, Voříšek (A), Chlubna, Přidal, Beneš, Třetina (C), Milfait (A), Kozlík, Blinka, Beran

Obránce Patrik Kadeřávek byl v utkání s Opavou u všeho podstatného, ale na výhru to nestačilo.

David Servis proti Šumperku tříbrankovou ztrátu nedohnal!

David Servis se představil na horkém ledě šumperských Draků a hned od začátku utkání tahal za kratší konec provazu. Domácí tým si totiž během úvodní dvacetiminutovky vystřílel dvoubrankový náskok. Jihočeši se poprvé prosadili na začátku třetí třetiny, když se trefil Jiří Ferebauer, který snižoval na 1:3. Šumperk vstřelil další tři branky a připsal si přesvědčivou výhru. Za zmínku stojí to, že Draci dali dvě branky ve vlastním oslabení.

znak týmu 6 – 1 znak týmu

Branky a nahrávky: 2. Pokorný (M. Haloda), 20. Plášek (Romančík, Sedlák), 40. Čuřík, 49. Čuřík (Ďurač, Gewiese), 53. Gewiese (Ďurač, Vorobjev), 53. Králík (Pokorný, Vaněk) – 41. Ferebauer (Kříž, Kronus). Rozhodčí: Šudoma – Novotný, Šimčík. Vyloučení: 4:3. Bez využití. V oslabení: 2:0. Diváci: 810. Třetiny: 2:0, 1:0, 3:1. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 6:1.

HC Draci Šumperk: O. Haloda (Venouš) – M. Haloda , Vaněk, Gewiese, Drtil, Šíp, Řezáč, Sedlák – Pokorný, Hroch, Ďurač, Urban, Plášek, Králík, Antonov, Blecha, Čuřík, Vorobjev, Romančík, Ostřanský

HC David Servis České Budějovice: Němec (Klestil) – Procházka, Dudáček, Doktor, Radoš, Škopek, Kříž – Rolínek, Bárta Jan, Šulčík, Ferebauer, Tejko, Kronus, Bárta Jiří, Sumerauer

David Servis se v Šumperku snažil, ale na body nedosáhl.
(Foto: Věra Václavková, dracisumperk.cz)

Minulý vzájemný zápas

Bruslaři nadělili Servisu osm branek

Bruslaři začali utkání proti Jihočechům fantasticky, když během osmi minut skórovali třikrát a položili tím základní kámen úspěchu. Domácí jasně drželi otěže utkání na svých hokejkách, jelikož nastříleli do soupeřovy branky další tři trefy a vedli 6:0. Potom se osmělili i hosté, kteří zásluhou Jiřího Ferebauera vstřelil první gól. Utkání nabídlo 11 branek, když se o tu osmou v jihočeské síti postaral Luboš Voříšek. David Servis na konci utkání jen kosmeticky upravil výsledek z hole Romana Šulčíka.

znak týmu 8 – 3 znak týmu

Branky a nahrávky: 4. Vala (Michálek), 6. Kuchta (Chlubna), 8. Beneš (Blinka, Milfait), 22. Holenda, 34. Třetina (Přidal), 36. Milfait (Semrád), 49. Přidal (Voříšek, Semrád), 55. Voříšek (Milfait, Michálek) – 39. Ferebauer (Radoš, Michal), 54. Ja. Bárta (Procházka, Michal), 57. Šulčík (Vak, Hřebejk). Rozhodčí: Luděk Pilný – Robin Horký, Jiří Roupec. Vyloučení: 9:6. Využití: 2:3. V oslabení: 2:0. Diváci: 658. Střely na branku: 37:39 (10:10, 15:11, 12:18). Třetiny: 3:0, 3:1, 2:2. Průběh utkání: 6:0, 6:1, 7:1, 7:2, 8:2, 8:3.

BK Havlíčkův Brod: Novák (D. Marek) – Semrád, Dvořák, Vala, Šmíd, Horák, Kulhánek – Přidal, Třetina (C), Holenda – Michálek, Voříšek (A), Milfait (A) – Chlubna, Kozlík, Kuchta – Blinka, Beneš

HC David Servis České Budějovice: V. Marek (36. Němec) – Michal, Kubeš, Procházka, J. Kříž, Radoš, Škopek, L. Kříž – Schmidmayer, Rolínek, Jan Bárta, Šulčík, Hřebejk, Ferebauer, Vak, Kronus, Jiří Bárta, Sumeraer



Věděli jste, že...

... David Servis dal v posledních třech zápasech pokaždé jednu branku ve třetí třetině?

... Havlíčkův Brod v utkání s Opavou poprvé uhrál remízu?

... při letošních vzájemných měření sil vstřelili Bruslaři ve třetí třetině vždy dvě branky?

... David Michálek to na Servismany umí? Zapsal si vždy dvě gólové asistence.

... David Servis dokázal v obou kláních přestřílet Bruslaře, ale na výhru nedosáhl? Celkový počet střel je 71:66?

David Michálek připravil v zápasech proti Jihočechům čtyři branky svého týmu.

Bilance s David Servisem od sezony 2000/2001 ve 2. lize

Počet odehraných zápasů: 13
Bilance: 10-0-1-2
Výsledky: 4:0, 6:3, 5:0 (kontumace), 5:3, 7:0, 6:7, 5:6p, 1:6, x5:3, x5:2, x7:4, 5:2, 8:3
Skóre: 69:41

x – hráno v rámci play off nebo kvalifikace

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu