10. 12. 2018 | Ladislav Vácha

Fantazie! Dorost doma skolil silnou Mladou Boleslav a je v trháku!

Dorostenci přivítali v domácím prostředí Mladou Boleslav, které měli po základní části co oplácet. Zápas to byl velmi důležitý, protože se hrálo o čelo nadstavbové skupiny D, jejíž vítěz postoupí do prestižního play off. Hosté se prezentovali aktivní hrou a vytvářeli si spoustu šancí, ale trápili se s koncovkou a skvěle chytajícím Danem Králem. Naopak Havlíčkův Brod si v zakončení počínal o poznání lépe, proto slavil cenné vítězství 3:1. Parta z Kotliny nakonec byla úspěšnější i v nadstavbě a získala tak všechny 4 body. Svůj náskok na čele tabulky tak už navýšila na 5 bodů! Z brodského tábora se postupně trefili Tomáš Krejčí, Adam Rauš, Michal Beneš a Filip Dymák.

Hosté vlétli do zápasu s velkou chutí a brzy nebezpečně zahrozili. Oskar Haas se prohnal obranou domácích až před brankáře Krále, který jeho nepříjemnou střelu vyrazil betonem do tyčky. Vzápětí mohlo udeřit i na druhé straně, ale po závaru před brankovištěm nedokázal překonat ležícího gólmana Stuchlíka Adam Rauš. Mladá Boleslav mohla jít do vedení při přesilovce po Zychově faulu, jenže havlíčkobrodská defenziva v čele se skvěle chytajícím Danielem Králem v této náročné zkoušce obstála. V 8. minutě stálo při domácích i štěstí, když rána Davida Sluky trefila jednoho z obránců a kus černé gumy zacinkal na Královo břevno. Parta z Kotliny vykoukla z obranné ulity v 10. minutě a hned z toho bylo vedení. Matěj Kozlík se proháčkoval až před gólmana Stuchlíka, kterého sice neprostřelil, ale pohotový Tomáš Krejčí se už z bleskové dorážky nemýlil. Obrovskou šanci na vyrovnání potom promarnil Tomáš Rajgl, jenž se dostal do samostatného úniku, ale jeho blafák bravurně zmařil betonem čarující gólman Král. Na opačné straně ledové plochy neuspěl ani Filip Dymák, který netrefil odkrytou klec.

Havlíčkův Brod naskočil do prostřední části jako uragán a mohl se dostat do trháku, jenže Vladislav Juřica z prostoru levého kruhu nastřelil jen tyčku. Zanedlouho pálil při přesilovce z prostoru mezi kruhy brodský útočník Beneš, ale v příznivé palebné pozici si nesešteloval dobře svá mířidla. Následně zblízka dorážel po střele od modré čáry Adam Rauš, ale brankář Stuchlík si poradil a zaskvěl se výborným zákrokem. Fanoušci v Kotlině i nadále sledovali atraktivní hokej, zajímavé situace se rodily s železnou pravidelností před oběma brankami. Byla to však jen Beránkova družina, která pálila ostrými. Ve 31. minutě ukázal dobrou orientaci u soupeřovy brány Filip Dymák, jenž vykouzlil skvělý pas před brankoviště a Adam Rauš z voleje nedal gólmanu Stuchlíkovi žádnou šanci. Kontaktní branku měl vzápětí na holi rychlonohý Haas, který pelášil sám na brodskou bránu, jenže znovu si vylámal zuby na pozorném Královi. Broďáci pak přečkali těžké chvíle, když se museli bránit ve třech, a při hře 4 na 4 zasadili svému soupeři další tvrdou ránu. Střelu Filipa Dymáka sice ještě brankář Stuchlík zlikvidoval, ale proti dorážce Michala Beneše už neměl nárok.

Brodský soubor ještě mohl navýšit svůj komfortní náskok na začátku třetí periody, když se mu naskytla výhoda hry v početní převaze, ale byl to právě oslabený soupeř, kdo nebezpečně zahrozil. Z nadějného přečíslení zakončoval Jakub Hruška, ale brankář Král předvedl spolehlivý zákrok svou lapačkou. Středočeši ve třetí třetině jednoznačně dominovali, ale s bojovným sokem si nevěděli rady, když se jim nedařilo ani v koncovce. A když byl už při další přesilovce brankář Král na ledě bezmocný, sudí odpískal hostům postavení útočícího hráče v brankovišti. Domácí i nadále sázeli na poctivou defenzivu a velkou obětavost, soupeř se tak dočkal prvního gólového zápisu až v 55. minutě. Karel Křepelka vymyslel pěknou nahrávku do kruhu Danielu Slukovi, jehož prudký projektil skončil přesně pod horní Královou tyčkou. Středočeši si ještě zahráli jednu přesilovku a zkusili hru bez brankáře, ale dalšího gólu už se nedočkali.

Pětiminutová nadstavba o bonusový bod mohla skončit už po 22 sekundách, když brankář Král špatně odhadl situaci, vyjel ze svého brankoviště a kotouč namazal přímo soupeřovu útočníkovi. Vzápětí však svou situaci dobrým zásahem napravil a zabránil pohromě. Pomohl si ale faulem a Zörklerovým svěřencům se nabídla ideální příležitost odvézt si z Kotliny alespoň bod. Gólman Král měl v oslabení spoustu práce, ale ve svém území i nadále čaroval a pořádně trápil mladoboleslavské střelce. Mladí bojovníci z Kotliny byli i nadále pod tlakem, jenže v 64. minutě založili bleskový protiútok a svou šanci využili dokonale. Adam Rauš ze strany narýsoval ideální přihrávku před brankoviště a Filip Dymák zblízka vystřelil svému týmu i důležitý bonusový bod.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Michal Beneš 1 0 1 1 0
Ondřej Besmák 0 0 0 1 2
Adam Dvořák 0 0 0 2 0
Filip Dymák 1 2 3 2 2
Tadeáš Holenda 0 0 0 1 0
Michal Janko 0 0 0 0 0
Adam Jiráček 0 1 1 2 0
Vladislav Juřica 0 0 0 0 4
Matěj Kozlík 0 2 2 1 0
Tomáš Krejčí 1 0 1 1 0
David Krejčí 0 0 0 0 2
Jan Kuchta 0 0 0 -1 0
Max Kutlvašr 0 0 0 -1 0
Jaroslav Prášek 0 0 0 0 0
Adam Rauš 1 1 2 1 0
Martin Zych 0 1 1 3 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Daniel Král 63 0 1 43 0 0

Ohlasy k utkání

D2. kolo, neděle 9.12.2018 od 14:15
Zimní stadion Kotlina
3:1
(1:0, 2:0, 0:1 - N 1:0)
Havl. Brod - Ml. Boleslav
ELIOD Extraliga dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 10. T. Krejčí (Kozlík), 31. Rauš (Dymák, Kozlík), 38. Beneš (Dymák, Jiráček), 64. Dymák (Rauš, Zych) – 55. Sluka (Křepelka). Rozhodčí: Martin Vepřovský – Ladislav Lučan, Kristýna Hájková. Vyloučení: 7:7. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 70. Střely na branku: 19:44 (5:15, 9:8, 3:17 – 2:4). Průběh utkání: 3:0, 3:1. Prodloužení: 1:0.

Sestavy

Havl. Brod

D. Král (Kubík) – Dvořák, Besmák, Zych (C), Kuchta, Jiráček, Kutlvašr – Dymák, Juřica, Rauš (A), Janko, Holenda, Beneš, T. Krejčí, Kozlík, D. Krejčí, Prášek

Ml. Boleslav

Stuchlík (D. Náhončík) – Sommer, Křepela, Rajgl (C), Moravec, Šercl, Vochvest – P. Král, Urban, Sluka, Kredl, Plíšek (A), Gardoň, Peca, Pavlík, Ďurač, Hruška, Haas, Růžek

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu