16. 12. 2018 | Milan Sochor

Bruslaře posílí Jakub Matušík! Chci týmu co nejvíce pomoct

Havlíčkobrodský A-tým získal výraznou útočnou posilu. Do Kotliny míří dlouholetý kapitán Tábora Jakub Matušík. Jeho přesun mezi Bruslaře se stihl doslova za pět dvanáct. Všechny administrativní náležitosti se vyřešily až v sobotu 15. prosince. Proč je toto datum důležité? Díky tomu, že se vše stihlo v tomto termínu, může zkušený centr nastoupit i do případného finále o postup do první ligy. „Přiznám se, že se moc těším. Těším se na dobrý hokej a doufám, že budeme hrát co nejdéle,“ přeje si nová posila.

Klub dopředu avizoval, že řeší posílení kádru. Nakonec si vyhlédl produktivního Jakuba Matušíka. „V úterý mi volal pan Cachnín s konkrétní nabídkou. Dostal jsem nějaký čas na rozmyšlenou. Definitivně jsem se rozhodl v pátek, pak už se to řešilo na úrovni klubů,“ vysvětluje jednatřicetiletý forvard. Ten v sobotu odehrál poslední utkání v dresu Tábora. Připsal si jednu gólovou asistenci, porážce 2:5 s Valašským Meziříčím ale nezabránil.

Jakub Matušík se po několika letech opět setká v jednom týmu s Lubošem Voříškem. „Psali jsme si. Vořech mě bombardoval zprávami hned od úterý, takže od něj něco vím,“ prozrazuje, že nejde úplně do neznáma. Tato dvojice se potkávala mezi sezonami 2006/07 až 2010/11 právě v Táboře, kde Jakub Matušík stejně jako Luboš Voříšek poprvé okusil druholigový hokej.

Odchovanec Českých Budějovic kromě mateřského klubu, kde si připsal i jeden extraligový start, a Tábora prošel také Třebíčí, Jindřichovým Hradcem a dokonce i Havlíčkovým Brodem. „To je už dlouho. Pomáhal jsem Havlíčkovu Brodu jako junior z Českých Budějovic a hrál jsem asi dva měsíce do Vánoc. To se ještě v Kotlině hrála první liga. Teď už v týmu z té doby působí asi jenom Míra Třetina,“ vzpomíná na svoji krátkou havlíčkobrodskou epizodu.

Od té doby ovšem v řekách uplynulo hodně vody a Jakub Matušík se mezitím vypracoval v produktivního lídra. V posledních osmi sezonách nešel pod průměr minimálně jednoho bodu na zápas. Stejně jako loňskou sezonu byl několikrát nejproduktivnějším hráčem Jihočechů. „Nechci zklamat očekávání. Budu se snažit, abych týmu co nejvíce pomohl k jeho cíli,“ uzavírá. Poprvé by měl nastoupit už ve středečním domácím zápase proti Pelhřimovu.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu