21. 12. 2018 | Milan Sochor

Poslední zápas roku 2018: Bruslaři míří na led posíleného Hodonína

Poslední utkání v kalendářním roce 2018 sehrají Bruslaři v sobotu 22. prosince od 17:00 v Hodoníně. Svěřence Richarda Cachnína nečeká nic lehkého. Drtiči jsou ve formě a z předposledního místa vystoupali až na druhé. „Budeme se snažit diktovat tempo, abychom nečekali, co s námi udělají. Oni tam umí. Přijde podle mě hodně lidí a bude dobrá atmosféra. Nesmíme se bát, půjdeme do toho se vztyčenou hlavou,“ burcuje Jakub Matušík.

SHK iClinic Hodonín

Založení klubu: 2001
Stadion: Zimní stadion Václava Nedomanského (kapacita 3 500 míst)
Klubové barvy: modrá, oranžová
Webové stránky klubu: shkhodonin.cz
Umístění v minulé sezóně: 2. místo po ZČ, semifinále play off (porážka se Šumperkem 2:3 na zápasy)
Trenér: Ivan Dornič
Aktuální forma (posledních 10 zápasů): 8–0–0–2

SHK iClinic Hodonín x BK Havlíčkův Brod

znak týmu znak týmu
13–1–2–8 bilance 15–0–1–6
2., 43 bodů umístění 3., 46 bodů
111:78 skóre 103:70
10:2 (Valašské Meziříčí, doma
Orlová, doma)
nejvyšší výhra 8:0 (Orlová, doma)
2:6 (Havlíčkův Brod, venku) nejvyšší porážka 3:6 (Písek, doma
Žďár nad Sázavou, venku)
Dominik Matula – 34 bodů (17+17)
Marek Růžička – 34 bodů (12+22)
nejproduktivnější hráč Miroslav Třetina – 34 bodů (10+24)
Dominik Matula – 17 gólů nejlepší střelec Luboš Voříšek – 14 gólů
Marek Růžička – 22 asistencí nejlepší nahrávač Miroslav Třetina – 24 asistencí
Róbert Mikéska – 20 bodů (4+16) nejproduktivnější obránce Tomáš Semrád – 20 bodů (6+14)
Martin Juríček 2,64 (13 zápasů)
Andreas Kubáň 2,94 (5 zápasů)
Adam Štěpanovský 3,25 (6 zápasů)
Michal Kořének 3,75 (3 zápasy)
průměr inkasovaných gólů na zápas Čeněk Novák 2,7 (18 zápasů)
David Marek 3,59 (8 zápasů)

Drtiči dali zapomenout na nepovedený vstup do sezony a vyškrábali se na druhé místo

Minulé zápasy soupeře
Hodonín – Nový Jičín 3:2
Hodonín – Pelhřimov 6:3
Valašské Meziříčí – Hodonín 3:6
Písek – Hodonín 2:7
Hodonín – Kopřivnice 3:4
Všechny zápasy

Ambicióznímu týmu Drtičů nevyšel úvod sezony a ještě v říjnu se nacházel na předposledním místě tabulky. Na jihu Moravy tak došlo ke změnám. Hodonín posílily nové tváře a mužstvo se v polovině listopadu dostalo do úžasné formy. Z posledních deseti zápasů vyhrálo hned osmkrát, povedenou sérii odstartovalo utkání ve Žďáru nad Sázavou. To jej katapultovalo na druhou příčku.

Nejvýraznější posilou z poslední doby je exžďárský Tomáš Franek. Ten stihl odehrát v oranžovomodrém dresu teprve tři zápasy, během nich už ale nastřílel pět gólů a přidal jednu asistenci. Další novou útočnou akvizicí je Josef Fojtík. Ten hostuje v Hodoníně z Poruby a ve dvou zápasech si připsal dva body. Zkušenosti do obrany přináší formou hostování extraligou ostřílený Jan Dresler, potřebnou dravost zase mladičký Mario Kellner. Ten má vyřízené střídavé starty z prvoligového Prostějova.

Návrat ztraceného syna: Marek Růžička táhne tým kupředu

V minulých sezonách brázdil extraligová kluziště v barvách Třince a Litvínova, teď se vrátil do rodného Hodonína. Marek Růžička (12+22) naplňuje očekávání a vládne týmové produktivitě spolu s Dominikem Matulou (17+17). Ten zažívá výkonnostní progres a už teď má na svém kontě o osm bodů víc než v předešlé sezoně. Údernou trojici doplňuje Lukáš Finsterle (15+16), který v uplynulých sezonách pomohl Vsetínu a Porubě k postupu do první ligy.

Mezi obránci bodově vyčnívá slovenský Róbert Mikéska (4+16). Pětadvacetiletý bek začal letošní ročník ve francouzském La Roche-sur-Yon, nakonec ovšem posílil Hodonín, kterému dal přednost před rodnou Skalicí. Dobře si vede také Jan Sedlák (3+9), jenž v minulosti působil i v Havlíčkově Brodě. V brankovišti dostal doposud nejvíce prostoru Martin Juríček. Do posledních třech zápasů ovšem nastoupil zlínský junior Michal Kořének.

Kompletní soupiska Drtičů


Do Hodonína se chystá početná skupina fanoušků

Minulé kolo

Bruslaři porazili Pelhřimov i s přispěním nové posily

Střetnutí regionálních rivalů bylo až do své poloviny vyrovnané. Jenže domácí díky své aktivitě ještě před druhou přestávkou vstřelili dva rychlé góly, které zlomily odpor Ledních Medvědů. Ve třetí třetině si vítězství už jen pojistili. Na první branku přihrála nová posila. „Já osobně jsem vyhrál asi po měsíci, takže jsem maximálně spokojený,“ pochvaloval si Jakub Matušík svoji premiéru v havlíčkobrodském dresu.

znak týmu 5 – 2 znak týmu

Branky a nahrávky: 13. Beneš (Matušík, Kulhánek), 30. Vala (Kuchta), 36. Michálek (Třetina, Kulhánek), 38. Třetina (Semrád, Přidal), 47. Voříšek (Kulhánek, Beneš) – 12. Kosnar (F. Kasalý, Adam), 31. M. Kopic (Selickis). Rozhodčí: Martin Šperl – Aleš Vavruška, Jakub Oudes. Vyloučení: 2:5, navíc Kosnar (PEL) 10 min. OT [NESP]. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 514. Střely na branku: 57:20 (13:8, 26:8, 18:4). Třetiny: 1:1, 3:1, 1:1. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 5:2.

BK Havlíčkův Brod: Novák (Rachůnek) – Nepokoj, Semrád, Kulhánek, Vala, Šmíd, Kadeřávek, J. Kopic – Michálek, Přidal, Třetina (C) – Beneš, Matušík, Voříšek (A) – Kuchta, Ludvík, Chlubna – Beran, Blinka, Holenda

HC Lední Medvědi Pelhřimov: Holík (Urban) – Kříž, Kohút, Grebenyuk, Port, Adam, D. Kasalý, Kosnar – Kaminsky, M. Kopic, Votápek (A), Bezděk, F. Kasalý, Pigl, Plachý (C), Selickis

Hodonín přišel o sérii pěti výher v řadě

O výsledku v podstatě rozhodla hned první třetina. Kopřivnice otevřela skóre první střelou mířící na branku a štěstí v koncovce měla i nadále. Drtiči zabrali a hrozivou čtyřgólovou ztrátu třemi trefami ve druhé periodě umazali na nejtěsnější možnou. Také ve třetí části hry byli domácí aktivní a vypracovali si několik nadějných šancí. Dvakrát za hostujícím brankářem zvonila dokonce tyč. Jenže Hodonín už se neprosadil, nepomohla mu ani hra v power play. Cenné tři body si tak odvezla Tatra.

znak týmu 3 – 4 znak týmu

Branky a nahrávky: 34. Franek (Matějka), 36. Franek (Matějka), 38. Šaršok (Charvát) – 2. Hrubý (Suchý), 9. Mach (Korec, Gola), 9. Kofroň (Červenka), 15. Hrubý (Sluštík, Suchý). Rozhodčí: Ondřej Šudoma – Marek Pospíšil, Pavel Blažek. Vyloučení: 4:6, navíc Kofroň (Kopřivnice) 10 minut OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 913. Třetiny: 0:4, 3:0, 0:0. Průběh utkání: 0:4, 3:4.

SHK iClinic Hodonín: Kořének (9. Štěpanovský) – Sedlák, Dresler, Šaršok, Fišera, Kobylík, Mikéska, Ševčík, Miklík – Charvát, Hložánek, Matějka, Leška, Finsterle, Škutchan, Benýšek, Růžička, Franek, Matula, Jurča

HC TATRA Kopřivnice: Hromada (Velička) – Stříž, Imrich, Ficek, Krutil, Zuzaník, Marek, Fojtík – Hrubý, Korec, J. Mach, M. Mach, Červenka, Suchý, Kofroň, Gola, Sluštík

Minulý vzájemný zápas

Drtiči utíkali do kabin, z Kotliny odjeli s prázdnou

Bruslaři měli v utkání proti Hodonínu, který se tou dobou zmítal v krizi, navrch. V první třetině dovolili soupeři jedinou střelu na bránu. Ta sice propadla až do sítě, na vítězství Havlíčkova Brodu ale nemohla nic změnit. V utkání se jiskřilo. Krátce po začátku druhé třetiny museli rozhodčí utnout bitku Jiřího Kopice s Janem Fišerou. Vše vyvrcholilo ve třetí třetině konfliktem mezi střídačkami, kam přiletělo dokonce pár piv. Hosté na chvíli zmizeli v kabinách, utkání se však nakonec dohrálo.

znak týmu 6 – 2 znak týmu

Branky a nahrávky: 8. Chlubna (D. Vacík), 13. Milfait (Voříšek), 24. Beneš (Michálek, Semrád), 34. Voříšek (Milfait, Michálek), 38. Třetina (Blinka, Semrád), 48. Přidal (Třetina, Blinka) – 20. Matula (Mikéska, Hladiš), 38. Jurča (Růžička). Rozhodčí: Zdeněk Pokorný – Petr Křivohlavý, Martin Klouda. Vyloučení: 7:5, navíc Kuchta (HBR) 10 min. OT [VRAŽ], Matějka (HOD) 10 min. OT [NESP]. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 612. Střely na branku: 37:19 (9:1, 17:11, 11:7). Třetiny: 2:1, 3:1, 1:0. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1, 5:2, 6:2.

BK Havlíčkův Brod: Novák (Marek) – Nepokoj, Semrád, Kulhánek, Vala, Kopic, D. Vacík, Šmíd – Blinka, Třetina (C), Přidal – Michálek, Voříšek (A), Milfait (A) – Kuchta, Ludvík, Chlubna – Beneš, Kozlík

SHK iClinic Hodonín: Juríček (24. Havlík) – Sedlák, Fišera, Kobylík, Rýpar, Mikéska, Ševčík, Hladič, Miklík (A) – Zabloudil, Charvát (A), Hložánek, Matějka, Růžička, Matula, Jurča (C), Polák


Věděli jste, že...

Na obou stranách barikády: Dvojice hodonínských hráčů oblékla také havlíčkobrodský dres. Matěj Charvát nastoupil v sezoně 2013/14 do pěti duelů, Jan Sedlák coby brněnský junior zasáhl v téže sezoně do 3 zápasů. V dalším ročníku nastřádal už 30 startů.

Mistři debaklů: Drtiči už třikrát vyhráli rozdílem osmi gólů. Dvakrát to schytala Orlová. Tu porazil Hodonín 8:0 a 10:2. Desítku nastřílel také do sítě Valašského Meziříčí.

Koledníci: Hodonín si vykoledoval už 138 přesilových her. Více početních výhod mají jen Žďár nad Sázavou (140), Tábor (143) a Vrchlabí (143).

Bilance s Hodonínem od sezony 2000/2001 ve 2. lize

Počet odehraných zápasů: 1
Bilance: 1-0-0-0
Výsledky: 6:2
Skóre: 6:2

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu