21. 12. 2018 | Štěpán Ondráček

Zbytečná vyloučení stála juniorku důležité body s Havířovem!

Havlíčkobrodští junioři se po pěti zápasech na kluzištích soupeřů vrátili na led Kotliny. V rámci 6. kola se utkali se silným Havířovem. Hosté šli do jednobrankového vedení, ale domácí dokázali dvěma trefami otočit vývoj utkání. Atraktivní zápas nakonec opanovali hráči Azetu, kteří si připsali i bonusový bod, když uspěli v prodloužení. Hostujícího gólmana překonali Pavel Vaňous (na snímku) a Martin Nepokoj.

Úvodní minuty první třetiny patřily Havířovu, který hned dvakrát hrál přesilovou hru. První oslabení domácí Bruslaři přežili, ale při druhém měli kus štěstí. Rána Zdeňka skončila na levé tyči Holatovy svatyně. Hosté nakonec svůj tlak přetavili v první gól utkání. Ševěčkovu dělovku neudržel domácí brankář ve výstroji a puk za něj dostal Dominik Pawliczek. Hrál se rychlý hokej se šancemi na obou stranách a v 16. minutě bylo vyrovnáno. Holenda nahrál před branku na osamoceného Pavla Vaňouse. Člen třetí útočné formace z první propálil bezmocného Matouška. Diváci doslova hltali, rychlé útoky na jedné či druhé straně, a necelou minutu před koncem mohli jít hosté do opětovného vedení. Dufek dostal nabito mezi kruhy a jeho svižnou ránu vykopl špičkou levého betonu skvělý Holata.

Mladí Bruslaři vlétli do druhé třetiny jako uragán, když ostřelovali Matouška z každé pozice. Maskovaný muž Havířova svůj tým podržel. Tlak domácího týmu přerušilo oslabení, ve kterém hosté několikrát zahrozili, ale kýžené branky se nedočkali. Havířov ubránil oslabení, ale chvíli po jeho skončení inkasoval. Holenda nahrál na modrou čáru Martinovi Nepokojovi, který skrytou střelou propálil vše, co mu stálo v cestě. Hosté vyrovnali stav utkání v přesilové hře, a to ve 35. minutě. Vojtěch Pavelka stál dobře na modré čáře a využil clony před Holatou, který neměl nárok zasáhnout. Havířov otočil vývoj utkání v další početní výhodě, a to povedenou kombinací. Pawliczek střílenou přihrávkou oslovil hůl Maxima Mastiče, jenž uklidil kotouč za bezmocného Holatu.

Z posledního dějství neuplynuly ani dvě minuty a Havířov vedl o dvě branky. Domácí brankář zasáhl proti střele Uhlíře, ale na následnou dorážku Ernesta Bochnaka neměl nárok. Bruslaři mohli korigovat stav v přesilové hře, ale paradoxně v ní mohli inkasovat. Do samostatného úniku se dostal Bambula, jenž si rozhýbal gólmana, ale nedokázal přesně zakončit. Domácí tým potom otevřel hru, čehož využíval Havířov k častým brejkům. Soupeř, ale nedokázal z několika šancí proměnit ani jednu. Domácí v závěru utkání hráli přesilovou hru, kterou vyztužili power play. Risk bez brankáře se celku z Kotliny nevyplatil, jelikož inkasoval pátý gól. Bambula přiklepl puk Davidu Zdenkovi, jenž přes celé kluziště trefil odkrytou klec. V prodloužení mohl rozhodnout Kohout, který jel sám na Matouška, toho ale nepřekonal. Bruslaři byli aktivnější, ovšem čtvrtý bod si odvezl soupeř z Havířova. Bambula narýsoval přihrávku před branku na Vojtěcha Ševěčka, který prostřelil přesouvajícího se Holatu.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Richard Cachnín ml. 0 0 0 -1 0
Štěpán Dudycha 0 0 0 -1 0
Adam Dvořák 0 0 0 -1 0
Dan Fiala 0 0 0 0 2
Vojtěch Holenda 0 2 2 0 2
Jiří Hromádka 0 0 0 -2 0
Michal Kerber 0 0 0 0 0
Tomáš Kohout 0 0 0 -1 0
Marek Kopic 0 0 0 1 0
Tomáš Kulhánek 0 0 0 -1 0
Jiří Marek 0 0 0 0 2
Martin Nepokoj 1 0 1 -1 0
Radim Pejchal 0 0 0 -1 2
Jakub Petržilka 0 0 0 0 0
Libor Švec 0 0 0 0 0
Marek Tecl 0 0 0 -1 4
Dominik Vacík 0 0 0 0 0
Pavel Vaňous 1 1 2 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Martin Holata 63 40 5 35 87,50 0 0

Ohlasy k utkání

B6. kolo, pátek 21.12.2018 od 18:00
Zimní stadion Kotlina
2:5
(1:1, 1:2, 0:2 – N 0:1)
Havl. Brod - Havířov
Extraliga juniorů

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 16. Vaňous (Holenda), 30. Nepokoj (Holenda, Vaňous) – 9. Pawliczek (Ševěček), 35. Pavelek (Juhász), 38. Mastič (Pawliczek, Bambula), 42. E. Bochnak (Uhlíř), 57. Zdeněk (Bambula), 64. Ševěček (Bambula). Rozhodčí: Jan Doležal – Martin Klouda, Roman Zídek. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 55. Střely na branku: 21:41 (4:13, 9:13, 7:14 – 1:1). Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:5. Prodloužení: 0:1.

Sestavy

Havl. Brod

Holata (Rachůnek) – Vacík, Dudycha, Nepokoj, Dvořák, Kerber, Pejchal, Marek – Švec, Hromádka, Kulhánek – Petržilka, Cachnín (C), Tecl (A) – Holenda, Vaňous, Kopic – Kohout, Fiala

Havířov

Matoušek (Štipčák) – Zdeněk, Uhlíř, Pavelek, Grygar, Koubek, Ševěček, Thiel – Pindel (A), Bambula, Juhász, Adámek, Pawliczek (C), Mastič, W. Bochnak, Kylnar, E. Bochnak, Janeček, Dufek

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu