8. 1. 2019 | Štěpán Ondráček

Bruslaři změří síly s rozjetým Valašským Meziříčím!

Havlíčkobrodští hokejisté po domácím utkání se Šumperkem míří na kluziště soupeře. Ve středu 9. ledna se svěřenci Richarda Cachnína a Martina Melouna představí od 18:00 na ledě týmu HC Bobři Valašské Meziříčí. Oba týmy čeká dohrávka 20. kola, jelikož na konci listopadu se duel kvůli problému s rolbou neodehrál. Neváhejte a přijeďte svůj tým podpořit! (Foto: Veronika Vašková, hcvm.cz)

HC Bobři Valašské Meziříčí

Založení klubu: 1931
Stadion: Stadion Valašské Meziříčí (kapacita 1 200 míst)
Klubové barvy: modrá a bílá
Webové stránky klubu: hcvm.cz
Umístění v poslední sezóně: 4. místo po ZČ, semifinále play off
(s Porubou 2:3 na zápasy)
Trenér: Jiří Weintritt __________________________________________________________________________________

HC Bobři Valašské Meziříčí x BK Havlíčkův Brod

znak týmu
14–2–2–8 bilance 16–1–1–7
2., 48 bodů umístění 3., 51 bodů
91:78 skóre 115:78
6:0 (Pelhřimov, venku) nejvyšší výhra 8:0 (Orlová, doma)
2:10 (Hodonín, venku) nejvyšší porážka 3:6 (Písek, doma)
(Žďár nad Sázavou, venku)
Petr Dvořák – 34 bodů (12+22) nejproduktivnější hráč Miroslav Třetina – 39 bodů (11+28)
Petr Seidler – 13 gólů nejlepší střelec Luboš Voříšek – 18 gólů
Petr Dvořák – 22 asistencí nejlepší nahrávač Miroslav Třetina – 28 asistencí
Michla Žák – 27 bodů (7+20) nejproduktivnější obránce Tomáš Semrád – 24 bodů (7+17)
Jiří Slovák 2,33 (17 zápasů)
Lukáš Plšek 7,12 (5 zápasů)
Michal Šurý 1,97 (6 zápasů)
Marek Netolička 9,23 (1 zápas)
průměr inkasovaných gólů na zápas Čeněk Novák 2,7 (18 zápasů)
David Marek 3,44 (10 zápasů)
Miroslav Folvarský 2 (1 zápas)
Zápasy soupeře
Tábor – Val. Meziříčí 2:5
Orlová – Val. Meziříčí 2:3sn
Val. Meziříčí – David Servis ČB 4:1
Val. Meziříčí – Opava 6:4
Pelhřimov – Val. Meziříčí 0:6
Všechny zápasy

Bobři ve vyrovnané skupině Východ podávají velmi stabilní výkony, když se drží na druhém postupovém místě. Svěřence trenéra Jiřího Weintritta však ještě čeká pořádná fuška, aby si zajistili místo v play off, jelikož v těsném závěsu se drží Nový Jičín a Opava. Právě poslední dva zmíněné celky ztrácí sedm bodů na postupová místa. Valašské Meziříčí zažilo povedený prosinec, v němž dokázalo vyhrát čtyři ze sedmi zápasů. Bobři si dokázali připsat skalp Žďáru nad Sázavou po výhře 3:1 a ve dvou vyrovnaných bitvách podlehli favoritům skupiny Jih a Východ. Shodně se museli sklonit před hokejisty Moravských Budějovic a Šumperku (1:2). Kalendářní rok 2019 odstartovalo Valašské Meziříčí s Opavou a Pelhřimovem. V obou případech slavili hokejisté s bobrem na hrudi tříbodové vítězství.

Mezi třemi tyčemi kraluje zkušený Jiří Slovák, který má na svém kontě 17 startů. Záda mu kryje hned dvojice maskovaných mužů, a to Lukáš Plšek a Michal Šurý. Zmínění brankáři mají pět, respektive šest startů. Defenzivu táhne Michal Žák, který suverénním způsobem vede týmovou statistiku obránců. Ve 25 utkáních má v průměru více jak bod na zápas (7+20). O čtrnáct bodů zpět je jeho parťák Jiří Weintritt, který odehrál o pět zápasů méně (2+11). Ofenzivu Bobrů má na starost nejúdernější trojlístek. Kanadskému bodování vévodí Petr Dvořák, jenž nasbíral 34 bodů (12+22). V těsném závěsu je za ním Rostislav Vaněk (11+18). Údernou trojku uzavírá Petr Seidler. Ten se může pyšnit třinácti góly a čtrnácti nahrávkami.

Soupiska Valašského Meziříčí


Minulé zápasy

Bruslaři dobývali branku Šumperka marně!

Havlíčkobrodští hokejisté změřili síly se Šumperkem a hned od úvodních minut se hrál atraktivní hokej. Skóre otevřeli hosté, kteří dvakrát dostali puk za brankáře Marka. Celek z Kotliny byl v těžké situaci, když potom prohrával rozdílem tří branek. Havlíčkobrodské vrátil zpátky do hry Jan Milfait, jenž předvedl šikovné ruce. Oba týmy předváděly strhující hru, ukazatel skóre s však pohnul už jen jednou, když Bruslaři těsně před koncem snížili. Z těsného vítězství se nakonec radoval Šumperk.

znak týmu 2 – 3 znak týmu

Branky a nahrávky: 23. Milfait (Voříšek, Matušík), 60. Voříšek (Semrád, Matušík) – 7. Drtil (Sedlák, Antonov), 10. Vorobjev (Čuřík), 21. Sedlák (Čuřík). Rozhodčí: Luděk Pilný – David Urubčík, Ondřej Bohuněk. Vyloučení: 3:4, navíc Třetina (HBR) 10 min. OT [NESP]. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 708. Střely na branku: 43:26 (11:8, 12:11, 20:7). Třetiny: 0:2, 1:0, 1:1. Průběh utkání: 0:3, 2:3.

BK Havlíčkův Brod: Marek (Folvarský) – Kopic, Semrád, Kulhánek, Vala, Šmíd, Kadeřávek – Michálek, Třetina (C), Přidal – Milfait (A), Matušík, Voříšek (A) – Kuchta, Ludvík, Chlubna – Blinka, Kozlík, Beneš

HC Draci Šumperk: O. Haloda (Polívka) – Tolokonnikov, Gewiese (C), Drtil, M. Haloda, Řezáč, Sedlák (A) – Pokorný, Romančík, Vachutka, Urban, Plášek (A), Králík, Šíp, Antonov, Blecha, Čuřík, Vorobjev, Ostřanský

Bobři nadělili Pelhřimovu kanára!

Valašské Meziříčí v rámci 30. kola zavítalo na Vysočinu, kde se utkalo s Pelhřimovem. První třetina branku nenabídla, ale v následující periodě padly čtyři góly. O branky se postarali hráči soupeře. Ve 24. minutě utkání otevřel účet duelu Michal Žák. Na práci svého kolegy navázali tři spoluhráči, kteří během 15 minut rozhodli o osudu utkání. Domácí soubor se dostával do šancí, ovšem skvěle chytající Slovák byl vždy na místě. Bobři přidali další dvě trefy v posledním dějství, když šestou branku vsítil Jakub Pořický.

znak týmu 0 – 6 znak týmu

Branky a nahrávky: 24. Žák (Hořanský, Andris), 28. Dvořák (Vaněk, Seidler), 36. Brunec (Dvořák, Holiš), 39. Pořický (Seidler, Weintritt), 41. Dvořák (Vaněk, Seidler), 47. Pořický (Brunec, Daněk). Rozhodčí: Čunočka – Křivohlavý, Klouda. Vyloučení: 10:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 159. Střely na branku: 25:41. Třetiny: 0:0, 0:4, 0:2. Průběh utkání: 0:6.

HC Lední Medvědi Pelhřimov: Holík (Urban) - Kříž, Klus, Vrátný, Kažimír, Port, Adam, Kasalý - Kaminski, Kopic, Kohút, Votápek (A), Kasalý (C), Piš, Hladoník, Kosnar.

HC Bobři Valašské Meziříčí: Slovák (Plšek) - Weintritt, Ostrčil, Váňa, Daněk (A), Žák, Holiš, Kamas - Vaněk, Dvořák, Seidler - Pořický, Martiník (A), Brunec (C) - Andris, Dalajka, Hořanský - Kuchařík, Peška, Dubnický.

Bobři jsou na domácí půdě velmi silní, když dokázali obrat o body i první Šumperk!
(Foto: Veronika Vašková, hcvm.cz)

Víte, že...

...Bobrům se na domácím ledě daří, z 12 utkání nebodovali jen jednou (Valašské Meziříčí prohrálo ve 25. kole s Hodonínem 3:6)?

...Bruslaři při posledních třech porážkách vždy střelili tři branky?

...Valašské Meziříčí v posledních třech zápasech nastřílelo 16 branek? Havlíčkův Brod za stejné období 12...

...útočník Jakub Matušík po svém příchodu do Kotliny bodoval v každém zápase? Centr druhé formace nasbíral pět gólových nahrávek...

...Valašské Meziříčí se drží na vítězné vlně, když vyhrálo pětkrát po sobě? Naposledy se mu to povedlo v sezoně 2011/2012...

Jakub Matušík má na svém kontě pět gólových nahrávek. Prosadí se poprvé proti Valašskému Meziříčí?

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu