12. 1. 2019 | Dominik Adam

Skvěle! Dorostenci porazili lídra tabulky Mladou Boleslav!

Havlíčkobrodští dorostenci se představili na ledě Mladé Boleslavi. První třetinu vyhráli hráči z Havlíčkova Brodu 2:0, ve druhé třetině nepadla ani jedna branka. Třetí část hry si svěřenci Petra Beránka pohlídali. Brankář David Kubík přišel tři vteřiny do konce zápasu o čisté konto! Do listiny střelců se z havlíčkobrodského tábora zapsali Filip Vašák, Matěj Kozlík, Michal Beneš, Jaroslav Prášek. Bonusový bod vystřelil Vladislav Juřica.

Na začátku si týmy počínaly opatrně a domácí započali se střeleckými pokusy, jež vyšly naprázdno. Nakonec to byli hosté, kdo vstřelil první gól. V 5. minutě vyhrál Havlíčkův Brod buly a Filip Vašák vymetl síť Stuchlíkovy branky. Boleslav sice dostala možnost srovnat v početní výhodě, ale po jejím skončení se o pár minut později hosté prosadili znovu. Opět to bylo po vhazování, tentokrát před jejich bránou, když během deseti sekund přebruslil na druhou stranu Matěj Kozlík, jenž zvýšil už na 0:2. Do konce třetiny více útočila Boleslav, avšak brankář David Kubík všechny jejich šance pochytal. Vyzrál na Haasovy pokusy i Sommerovy bomby od modré, i na nátlak Sluky s Gardoněm.

Ve druhém dějství diváci zahlédli ofenzivní smršť, avšak jak Kubík na havlíčkobrodské straně, tak Stuchlík na mladoboleslavské straně byli po celou dobu bezchybní. Agresivně si počínal během přesilovky Rajgl svou snahou vyšťourat puk z Kubíkovy výstroje, což málem vedlo k potyčce mezi hráči obou celků. Hostující fantom brankoviště si potom poradil po jejím skončení i s Urbanovou dělovkou od mantinelu. Ve 32. minutě si ale domácí nepohlídali soupeřův vpád a Martin Zych měl na holi stoprocentní gólovku směřující pod břevno, kterou ale Stuchlík parádně zlikvidoval. Koncem třetiny už místo šancí převládaly spíše důraz a bojovnost, z nichž však nikdo nic nevytěžil.

Ačkoliv domácí na soupeře vlétli, hosté dokázali jejich nástup utlumit a likvidovali pokusy Haase a Gardoně. Pak v protiútoku zahrozil Juřica, kterého domácí zapomněli hlídat. Od mantinelu pálil za domácí ještě Urban, ale poté přišla komplikace v podobě pětiminutového vyloučení za hrubý faul na Tomáše Krejčího. Přesilovku hosté potrestali, když puk, který mířil do odkryté branky, doklepl za záda překonaného brankáře Michal Beneš. Po skončení havlíčkobrodské přesilovky zahrozil v 55. minutě opět Beneš, ale jeho práci následně dokončil vhodně postavený Jaroslav Prášek u pravé tyče. Hosté pod dojmem vedení 4:0 se na závěr nechali vyloučit do tří. Krátce po návratu prvního z vyloučených na led a pouhé tři vteřiny před koncem zaznamenal za domácí čestný úspěch Jindřich Plíšek.

Následovalo prodloužení, v němž byli efektivnější hosté. Zásluhu na tom mělo i zbytečné vyloučení domácího celku. Oslabení sice boleslavští zvládli ubránit, ale havlíčkobrodští následně vstřelili branku. Vladislav Juřica bez přípravy poslal puk za Stuchlíkova záda.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Michal Beneš 1 2 3 2 0
Ondřej Besmák 0 0 0 3 0
Adam Dvořák 0 0 0 1 0
Filip Dymák 0 2 2 2 0
Tadeáš Holenda 0 0 0 0 0
Adam Jiráček 0 1 1 2 0
Vladislav Juřica 1 1 2 2 2
Matěj Kozlík 1 0 1 1 0
David Krejčí 0 0 0 0 0
Tomáš Krejčí 0 1 1 1 0
Jan Kuchta 0 0 0 1 2
Max Kutlvašr 0 0 0 1 0
Jaroslav Prášek 1 0 1 1 0
Adam Rauš 0 0 0 0 0
Filip Vašák 1 1 2 2 0
Martin Zych 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
David Kubík 64 40 1 39 97,50 0 0

Ohlasy k utkání

D8. kolo, sobota 12.1.2019 od 12:00
ŠKO - ENERGO Aréna
1:4
(0:2, 0:0, 1:2 - N 0:1)
Ml. Boleslav - Havl. Brod
ELIOD Extraliga dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 60. Plíšek (Haas) – 5. Vašák (Beneš), 10. Kozlík (Krejčí T., Dymák), 52. Beneš (Juřica, Vašák), 55. Prášek (Beneš), 64. Juřica (Dymák, Jiráček). Rozhodčí: Folk – Hnát, Valda. Vyloučení: 2:4, navíc Rajgl (MBL) 5 + OK [KOL], Doležal (HBR) 10 min. OT [VRAŽ]. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 56. Střely na branku: 40:33 (15:15, 13:4, 11:12 – 1:2). Průběh utkání: 0:4, 1:4. Prodloužení: 0:1

Sestavy

Ml. Boleslav

Stuchlík (Náhončík) – Sommer, Rajgl, Moravec, Hrouda, Šercl, Vochvest – Urban, Sluka, Kredl, Plíšek, Gardoň, Pavlík, Ďurač, Hruška, Haas

Havl. Brod

Kubík – Dvořák, Besmák, Zych, Doležal, Kuchta, Jiráček, Kutlvašr – Dymák, Juřica, Rauš, Holenda, Beneš, Krejčí T., Kozlík, Krejčí D., Vašák, Prášek

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu