19. 1. 2019 | Štěpán Ondráček

Dvouminutový výpadek stál juniorku zápas se Zlínem! Bod vystřelil Holenda!

Havlíčkobrodští junioři se postavili proti Zlínu, kterému chtěli vrátit úvodní porážku. První třetina byla bezbranková, ale v té další si domácí hráči vybrali slabou chvíli. Během ní dokázali zlínští Berani střelit tři góly a rozhodli, tak o svém vítězství. Bruslaři sice ve třetí třetině zlepšili hru, když snížili, ale na body to nestačilo. Havlíčkův Brod nakonec získal bod, když ho vystřelil Vojtěch Holenda (na snímku). Gól v základní hrací době zaznamenal Libor Švec.

Hned od začátku dali hosté najevo, že se s nimi musí počítat, jelikož první šanci si vytvořil Kočica, jenž našel připraveného Nedvěda. Mladí Bruslaři mohli udeřit ve čtvrté minutě, ale Pejchal netrefil poloprázdnou branku Kořénka. Oba týmy se střídaly v útočných výpadech, ovšem maskovaní muži byli připraveni. Své umění potom ukázal hostující gólman, jenž si poradil se střelou Petržilky a zejména se vyznamenal proti Kulhánkovi. V polovině první třetiny si ohromný tlak vytvořili i hosté, kteří rovněž pohořeli na výkonu brankáře Nedvěda, který podržel v klíčových momentech svůj tým. Bruslaři potom přežili oslabení, po kterém mohli jít do vedení, jenže Cachnína vychytal Kořének. Kapitán Bruslařů střílel do poloprázdné klece, ale fantom Zlína se roztáhl na brankovišti a zamezil kotouči v cestě do branky. Ke konci prvního dějství mohli otevřít střelecký účet zápasu domácí, ale na výborně chytajícího Kořénka si nepřišli.

Úvodní minuty druhé části patřily hostům ze Zlína. Berani dokázali během minuty a půl nastřílet tři góly. Všechno začalo ve 23. minutě, když Bednařík našel mezi kruhy Filipa Weintritta. Zlínský hráč se obtočil kolem svého strážce a přesnou ranou rozvlnil síť. Za další minutu bylo hostům ještě líp. Talafa střílel od modré a jeho pokus tečoval mimo dosah Nedvěda Matěj Sebera. Kalich hořkosti si vypili domácí do samého dna. Hned po buly přidal třetí gól David Lekeš. Bruslaři se ani za nepříznivého stavu nevzdali a dál zkoušeli své střelecké štěstí. Všechny pokusy lapil famózní brankář Kořének. Ten postupně zlikvidovala gólové šance Pejchala, Cachnína, Kulhánka, Vaňouse nebo Dominik Vacíka. Hosté měli svoji šanci, v podobě samostatného úniku, ten ale zneškodnil Nedvěd.

Na začátku třetí třetiny mohl snížit Petržilka, ale toho skvěle vychytal Kořének. Soubor z Kotliny se přeci jen dočkal, a to ve 42. minutě. Švecova střela byla zablokovaná a k volnému kotouči se dostal Tomáš Kulhánek. Útočník první formace dostal puk za famózního brankáře hostů. Svěřenci Jiřího Čelanského si vytvářeli několik šancí, ale všechny pokusy skončily na bezchybném gólmanovi Zlína. Ve 48. minutě se připomněli i hosté, ale Dobiáše zastavil Nedvěd. V 50. minutě to mohlo být o gól, ale ani jeden z dvojice Holenda - Petržilka nedostali puk do sítě. Necelé čtyři minuty před koncem měli Bruslaři možnost snížit na rozdíl jedné trefy. Z nařízeného trestného střílení neuspěl Cachnín, jenž to zkoušel na vyrážečku. Zlín se dočkal dalšího gólu, když potrestal odvážnou power play. Puk do odkryté klece nasměroval David Kozubík. V nadstavbě si oba týmy vytvořily několik šancí, ale ujala se ta v 63. minutě. Drzý průnik předvedl Vojtěch Holenda, který střelou mezi betony zajistil svému týmu bod.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Richard Cachnín ml. 0 1 1 -1 0
Štěpán Dudycha 0 0 0 0 2
Adam Dvořák 0 0 0 -2 2
Vojtěch Holenda 1 0 1 -1 0
Viktor Horák 0 0 0 -2 0
Jiří Hromádka 0 0 0 -1 0
Michal Kerber 0 0 0 -2 0
Tomáš Kulhánek 1 0 1 0 0
Jiří Najman 0 0 0 0 4
Martin Nepokoj 0 0 0 -2 0
Filip Pártl 0 0 0 -1 0
Radim Pejchal 0 0 0 -1 0
Jakub Petržilka 0 0 0 -1 0
Libor Švec 0 1 1 0 0
Patrik Vacík 0 0 0 0 0
Dominik Vacík 0 1 1 2 2
Pavel Vaňous 0 0 0 -1 0
Josef Vyvial 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Martin Nedvěd 63 40 0 37 92,50 0 0

Ohlasy k utkání

B13. kolo, sobota 19.1.2019 od 13:30
Zimní stadion Kotlina
1:4
(0:0, 0:3, 1:1 – N 1:0)
Havl. Brod - Zlín
Extraliga juniorů

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 42. Kulhánek (Švec, Cachnín), 63. Holenda (D. Vacík) – 23. Weintritt (Bednařík, Kozubík), 24. Sebera (Talafa, Dobiáš), 25. Lekeš (Sedláček, Janošek), 60. Kozubík (Talafa, Weintritt). Rozhodčí: Jan Jaroš – Zbyněk Karda, Tomáš Kučera. Vyloučení: 5:8, navíc Hefka (ZLN) 10 min. OT [NESP] + TH. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: 50:41 (14:14, 17:13, 15:14 – 4:0). Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4. Prodloužení: 1:0.

Sestavy

Havl. Brod

Nedvěd (Holata) – Dudycha, D. Vacík, Nepokoj (A), Dvořák, Horák, Kerber – Pejchal, Cachnín (C), Kulhánek – Holenda, Vaňous, Petržilka – Švec, Hromádka, Pártl – Vyvial, P. Vacík, Najman

Zlín

Kořének (Šarman) – Janošek (A), Hamrlík, Jaroněk, Bednařík, Pavlas, Talafa – Kočica (A), Hefka (C), Bachánek, Weintritt, Lekeš, Podešva, Handl, Kozubík, Luža, Sedláček, Dobiáš, Sebera

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu