22. 1. 2019 | Ladislav Vácha

4 body s Motorem? Jsme za ně rádi, shodují se Prášek, Janko a Holenda

Dorostenci obstáli ve velmi těžké zkoušce na výbornou. Ve čtvrtek zvládli za dva body náročné derby Vysočiny se silnou Jihlavou a o dva dny později poprvé v sezoně slavili skalp neoblíbeného Motoru, s nímž získali všechny čtyři body. Parádní zápas odehrál třetí útok ve složení Jaroslav Prášek (na snímku vlevo) – Tadeáš Holenda (vpravo) – Michal Janko, který se s Českými Budějovicemi postaral o rozhodující gól a vysloužil si pochvalu od trenéra Petra Beránka. „Máme z toho velkou radost. Je to pro nás čest,“ přiznal Holenda.

Dorostenci ve čtvrtek přivítali v Kotlině Jihlavu. I když byl regionální rival od druhé třetiny výrazně lepší a svého soupeře celkově přestřílel 46:25, dva body brali mladí Bruslaři díky dvěma přesným trefám Michala Beneše. „Moc jsme nebruslili a málo jsme bojovali. Bylo to hodně náročné. Jihlava nás hodně napadala a byla aktivní,“ přiznal útočník Tadeáš Holenda.

V sobotu přivítali svěřenci trenéra Petra Beránka českobudějovický Motor, kterému měli po třech předešlých porážkách co oplácet. A povedlo se! V základní hrací době zvítězili těsně 2:1 a brali i cenný bonusový bod. „Byl to dobrý zápas, bylo to hodně vyrovnané. Myslím si, že jsme ale byli o trošičku lepší. Jsme rádi, že jsme vyhráli,“ oddechl si Holenda.

O vítěznou branku na 2:1 se postaral třetí útok, který odehrál skvělý zápas. „Chtěl jsem udělat kličku do forhendu, jenže tam měl beton. Pak se puk naštěstí odrazil k Míšovi, který dal gól,“ popsal gólovou situaci Jaroslav Prášek, jenž v samostatném úniku nastřelil dobře chytajícího gólmana Slaninu. „Byl to můj první gól v sezoně, mám z něj určitě velkou radost,“ neskrýval spokojenost drobný forvard Michal Janko.

Mladí bojovníci z Kotliny sice získali proti Jihočechům plný počet bodů, ale i přesto se našly na jejich herním projevu nedostatky. „Hrál se bruslivý hokej. Měli jsme hodně vyloučených, to nás stálo hodně sil. Navíc tam místy byly i herní výpadky,“ uznal Janko.

Beránkovu družinu v obou důležitých bitvách hodně podržel talentovaný gólman David Kubík. V obou utkáních postil jen po jednom gólu a připsal si dohromady hned 84 úspěšných zákroků! „Určitě nás hodně podržel. Naopak my jsme hodně málo stříleli, navíc se nám nedařilo v koncovce,“ vysekl poklonu svému spoluhráči Prášek.

Třetí útok Bruslařů ve složení Prášek – Holenda – Janko hrál opravdu velmi dobře. Nejenže vstřelil rozhodující branku, ale hýřil pohybem a vytvořil si pohlednými akcemi i celou řadu dalších slibných šancí. Trenér Beránek tak na jeho adresu nešetřil chválou. „Máme z toho velkou radost. Je to pro nás čest,“ uvedl Holenda.

O výborné formě mladých Bruslařů svědčí i početná nominace do Výběru talentované mládeže (VTM) do 15 let Kraje Vysočina, který se v Karlových Varech zúčastní Mládežnického mistrovství České republiky. Z Havlíčkova Brodu dostali pozvánku obránce Jan Kuchta a útočníci Matěj Kozlík, Filip Vašák a právě Jaroslav Prášek. „Hodně se na to těším. Jsem rád, že tam se mnou jedou i další kluci z týmu. Ještě k tomu do Karlových Varů, bude to pro nás hezký zážitek,“ těší se Prášek.

Tuhý boj o vysněné play off pokračuje dál. Havlíčkobrodská družina bude moct i v dalších dvou duelech těžit z výhody domácího prostředí, kde přivítá předposlední Tábor a poslední Žďár nad Sázavou. Parta z Kotliny tak bude muset naplnit ošemetnou roli papírového favorita. „Chtělo by to v obou zápasech získat všechny čtyři body,“ má jasno Janko.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu