26. 1. 2019 | Štěpán Ondráček

Junioři nezvládli derby Vysočiny a vysoko prohráli s Duklou!

Havlíčkobrodští junioři vyzvali v dalším derby Vysočiny jihlavskou Duklu. Od prvních minut se hrál rychlý hokej na obou stranách. Bruslaři přes řadu šancí nedokázali najít recept na skvěle chytajícího Ondřeje Chaloupka, který přiváděl střelce domácího výběru k šílenství. Havlíčkův Brod v utkání nedokázal střelit branku a neuspěl ani v následném prodloužení, tudíž všechny body patří Dukle.

V úvodních minutách si oba týmy vyměnily své šance, ale maskovaní muži byli připraveni. Jihlava mohla po odehrání třetí minuty slavit gólový úspěch, jenže Jindřich Kardoš svoji prudkou střelu nenasměroval přesně. O pár okamžiků později se tentýž hráč nemýlil, když využil zmatků před havlíčkobrodskou svatyní. Bruslaři mohli vyrovnat v přesilové hře, ale všechny projektily lapil bezchybný Chaloupek. Domácí soubor měl v deváté minutě možnost samostatného nájezdu, ale Cachnín střelou mezi betony neuspěl. Ve 12. minutě se hostům dýchalo mnohem lépe, když Rašínovu střelu dorazil za přesouvajícího se Nedvěda Martin Barák. Domácí tým se snažil s nepříznivým vývojem něco udělat, ale narážel na bezchybného Chaloupka v jihlavské brance. Dukla svůj výkon korunovala necelou minutu před koncem první třetiny, když dokázala přidat třetí gól. Dominik Adam se dostal před branku, kde zakončením na pravou tyč nachytal maskovaného muže Havlíčkova Brodu.

Bruslaři vkročili do druhé třetiny se změnou v brankovišti, když Nedvěda vystřídal Holata. Domácí soubor mohl korigovat ve 24. minutě, jenže Vaňousův pokus vyrazil pravým ramenem bezchybný Chaloupek. Oba týmy si potom vyměnily několik šancí, ale skóre zůstalo nezměněné. V další přesilové hře byli blízko gólové úspěchu domácí hráči, ale závar před vlastní brankou dokázal maskovaný muž Jihlavy vyřešit. Dukla byla ve své produktivitě přeci jen lepší, když se po přihrávce Čermáka prosadil střelou z první Petr Veleba. Hosté mohli svůj náskok ještě navýšit jenže ani jeden z dvojice Juda Zadražil nenašla recept na Holatu nebo jeho branku netrefila. Necelou minutu před koncem mohl snížit Petržilka, ten ale nedokázat dostat puk za záda jihlavského gólmana.

Zkraje třetí části mohli střelit první gól domácí, ale Tecla neposlechl neposedný kotouč. Dukla navýšila své vedení v přesilové hře, když Vála vyzval ke skórování Miroslava Judu. Útočník hostů prostřeli přesouvajícího se brankáře Bruslařů. Jihlava byla lepším týmem, a to potvrdila ve 49. minutě když využila velký tlak. Chlubna přihrál na Petra Velebu, který přesnou ranou do protipohybu Holaty rozvlnil síť. Havlíčkův Brod se snažil s nepříznivým skóre něco udělat, ovšem jeho šance skončily na bezchybném Chaloupkovi. Jihlava mohla svému soupeři přidat nějaký gól navíc, ale proti tomu byl maskovaný muž Bruslařů, který se vyznamenal v poslední minutě. Holata dokázal špičkou betonu zastavit stoprocentní gól Chlubny.

Prodloužení nemuselo trvat dlouho, neboť Judovu příležitost zneškodnil brankář domácího výběru. Stejně tak jako Petržilkovu gólovku na brankové čáře Chaloupek. Bruslaři se potom museli bránit, a toho dokázali využít hosté. Dukla rozebrala bránicí trojici, když na konci celé akce byl Dominik Adam. Útočník soupeře zakončoval do odkryté klece Bruslařů.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Richard Cachnín ml. 0 0 0 -1 2
Štěpán Dudycha 0 0 0 -4 0
Adam Dvořák 0 0 0 -1 0
Vojtěch Holenda 0 0 0 -2 0
Viktor Horák 0 0 0 -1 0
Jiří Hromádka 0 0 0 -1 2
Michal Kerber 0 0 0 0 0
Tomáš Kulhánek 0 0 0 -1 2
Jiří Najman 0 0 0 -1 2
Martin Nepokoj 0 0 0 -1 0
Filip Pártl 0 0 0 -1 0
Jakub Petržilka 0 0 0 -2 2
Matěj Škareda 0 0 0 -1 0
Libor Švec 0 0 0 0 0
Marek Tecl 0 0 0 -2 0
Dominik Vacík 0 0 0 -3 0
Patrik Vacík 0 0 0 -1 0
Pavel Vaňous 0 0 0 -2 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Martin Holata 43 27 4 23 85,19 0 0
Martin Nedvěd 20 14 3 11 78,57 0 0

Ohlasy k utkání

B15. kolo, sobota 26.1.2019 od 12:00
Zimní stadion Kotlina
0:6
(0:3, 0:1, 0:2 - N 0:1)
Havl. Brod - Jihlava
Extraliga juniorů

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 5. Kardoš (Zvěřina), 12. Barák (Rašín), 20. Adam (Zadražil, Piskač), 33. Veleba (Čermák), 45. Juda (Vála, Adam), 49. Veleba (Chlubna, Adam), 63. Adam (Chlubna, Brož). Rozhodčí: Petr Lacina – Jiří Svoboda, Kryštof Vovsík. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 65. Střely na branku: 27:41 (11:14, 9:10, 6:15 – 1:2). Průběh utkání: 0:6. Prodloužení: 0:1.

Sestavy

Havl. Brod

Nedvěd (21. Holata) – Dudycha, D. Vacík, Nepokoj, Dvořák, Horák, Kerber, Najman – Švec, Cachnín (C), Kulhánek – Holenda, Petržilka, Vaňous – Tecl (A) Hromádka, P. Vacík – Škareda, Pártl

Jihlava

Chaloupek (Javůrek) – Piskač, Veleba, Trávník, Zvěřina, Vála (C), Rašín – Brož, Vala, Zadražil, Chlubna, Krajíček, Kardoš, Adam, Čermák, Juda (A), Barák

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu