1. 2. 2019 | Štěpán Ondráček

Bruslaři vyhlížejí další bitvu, do Kotliny přijede Opava!

Havlíčkobrodští hokejisté se po úspěšném derby Vysočiny na ledě Moravských Budějovic představí v Kotlině. Na domácím kluzišti přivítají v sobotu 2. února dalekého soupeře HC Slezan Opava. Celek z východní skupiny bude chtít za každou cenu uspět, neboť ho od vyřazovacích bojů dělí pouhé čtyři body. Neváhejte a přijďte povzbudit svůj tým! Úvodní vhazování je naplánováno na 17:00. Před samotným utkáním bude v Kotlině odehrán exhibiční zápas, který připomene hokejový klub HBH Holešák. Celý program startuje od 14:30 a jste srdečně zváni! (Foto: Petr Widenka, Deník)

HC Slezan Opava

Založení klubu: 1945
Stadion: Zimní stadion města Opavy (kapacita 5 500 míst)
Klubové barvy: červená a bílá
Webové stránky klubu: hcslezan.cz
Umístění v minulé sezóně: 7. místo po ZČ
Trenér: Martin Janeček


BK Havlíčkův Brod x HC Slezan Opava

znak týmu znak týmu
19–1–2–9 bilance 11–5–5–11
3., 61 bodů umístění 5., 48 bodů
129:92 skóre 110:99
8:0 (Orlová, doma) nejvyšší výhra 9:0 (Pelhřimov, doma)
0:5 (Valašské Meziříčí, doma) nejvyšší porážka 3:7 (Písek, venku)
Miroslav Třetina – 46 bodů (12+34)
nejproduktivnější hráč Petr Wolf – 27 bodů (13+14)
Lukáš Černý – 27 bodů (11+16)
Luboš Voříšek – 21 gólů nejlepší střelec Petr Wolf – 13 gólů
Miroslav Třetina – 34 asistencí nejlepší nahrávač Daniel Spratek
Bohumil Herman – 17 asistencí
Tomáš Semrád – 28 bodů (8+20) nejproduktivnější obránce Petr Krejčí – 22 bodů (6+16)
Čeněk Novák 2,62 (23 zápasů)
David Marek 3,18 (11 zápasů)
Miroslav Folvarský 2 (1 zápas)
průměr inkasovaných gólů na zápas Michal Wanecki 2,43 (19 zápasů)
Matyáš Daňa 6,88 (14 zápasů)
Minulé zápasy soupeře
Opava – David Servis ČB 7:4
Kopřivnice – Opava 1:4
Pelhřimov – Opava 1:6
Opava – Písek 3:4p
Opava – Šumperk 1:2sn
Všechny zápasy

Opavě se v posledních zápasech daří, i když v předposledních utkáních brala vždycky bod. Předešlé duely byly pro Slezan důležité, obzvlášť proti Kopřivnici. V něm dokázala Opava zvítězit 4:1 a nadále bude bojovat o play off. Slezan si prestižní boje naposledy zahrál v sezoně 2016/2017. Ve čtvrtfinálové bitvě podlehl 1:4 na zápasy Hodonínu.

Opava v defenzivě spoléhá na Petra Krejčího, který nasbíral 22 bodů (6+16). Druhý v pořadí je David Chujac, jenž ztrácí sedm kanadských bodů (6+9). Útok Slezanu táhne vyrovnané kvarteto, když vedoucí muži mají stejný počet bodů, tedy dvacet sedm. Petr Wolf nasbíral za 30 zápasů 13 gólů a 14 asistencí. Podobný zápis má jeho spoluhráč Lukáš Černý (11+16). Vyrovnanou dvojici doplňují Daniel Spratek (9+16) a Vlastimil Malina (11+14). Mezi tyčemi se střídá pravidelně dvojice Michal Wanecki a Matyáš Dáňa. První jmenovaný má 19 startů a jeho kolega o pět utkání méně.

Kompletní statistiky Slezanu


Minulé kolo

Bruslaři vynulovali Žihadla!

Havlíčkův Brod sehrál velmi důležité utkání s Moravskými Budějovicemi. Celek z Kotliny dokázal ustát krátké oslabení tři na pět a potom zaúřadoval. V přesilovce se po Třetinově přihrávce trefil Luboš Voříšek. Žihadla byla aktivní, ale narážela na bezchybného Čeňka Nováka v brance. V derby Vysočiny padl ještě jeden gól, který ukončil celou bitvu. Na svědomí ho měl v poslední minutě hostující útočník Patrik Přidal.

znak týmu 0 – 2 znak týmu

Branky a nahrávky: 11. Voříšek (Třetina, Matušík), 60. Přidal (Michálek, Třetina). Rozhodčí: Jiří Ondráček – Jan Kleprlík, Roman Urubčík. Vyloučení: 6:8. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 648. Třetiny: 0:1, 0:0, 0:1. Střely na branku: 34:29 (10:16, 14:9, 10:4). Průběh utkání: 0:2.

HC Moravské Budějovice 2005: Groh (Vacek) – Pelikán, Kadela, Furch, Peroutka (C), Kabelka, Kliment, Pospíchal – Matějka, Lupač, Horký, Mikeš(A), Hačecký, Rytnauer (A), Čejka, Ferda, Heinrich, Krutiš

BK Havlíčkův Brod: Novák (Marek) – Kulhánek, Kopic, Nepokoj, Semrád, Vala, Kadeřávek – Kuchta, Beran, Ludvík, Michálek, Voříšek (A), Chlubna, Přidal, Beneš, Třetina (C), Kozlík, Matušík

Čeněk Novák v posledním zápase zamkl svoji branku, nepustil žádnou ze 34 střel soupeře.

Opava v závěru sebrala favoritovi body!

Opava přivítala na svém ledě Šumperk a k vidění byla hodně atraktivní bitva. V první třetině gól nepadl, ale diváky nemuselo nic mrzet. V první minutě druhého dějství poslal hosty do vedení Dmitrij Vorobjev. Slezan hrál bojovný hokej a za to byl odměněn. Necelé čtyři minuty do konce normální hrací doby vyrovnal Bohumil Herman. Zajímavý zápas šel do prodloužení, které o vítězi nerozhodlo. Na řadu přišly samostatné nájezdy. V nich byli lepší hosté, kteří zásluhou Lukáše Králíka brali druhý bod.

znak týmu 1 – 2sn znak týmu

Branky a nahrávky: 56. Herman (Černý) – 21. Vorobjev (Sedlák, Plášek), rozh. nájezd Králík. Rozhodčí: Škach – Kučera, Blažek. Vyloučení: 4:4, navíc Gewiese (SUM) 10 min. OT [VRAŽ]. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 296. Třetiny: 0:0, 0:1, 1:0 – 0:0. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2sn.

HC Slezan Opava: Wanecki – Fědor, Zouhar, Šindelář, Chujac, Štindl, Kocián, Vilinskij – Jaroš, Herman, Rousek, Jánošík, Zelenkov, Bjurkland, Spratek, Wolf, Hartmann, Peterka, Černý, Malina, Hendrych

HC Draci Šumperk: Polívka – Mojžíš, Gewiese, Drtil, Haloda, Řezáč, Sedlák – Pokorný, Romančík, Hroch, Vachutka, Kuťák, Urban, Plášek, Králík, Antonov, Čuřík, Vorobjev, Ostřanský

Brankář Michal Wanecki podržel svůj tým v souboji se Šumperkem.
(Foto: Petr Widenka, Deník)

Minulý vzájemný zápas

Bruslaři dvakrát neudrželi vedení, z výhry se radoval Slezan!

Havlíčkův Brod si v Opavě zajistil dvoubrankový náskok, ale o ten během šesti minut přišel. Celek z Kotliny se dostal ještě jednou do vedení zásluhou Matěje Blinky, ovšem Slezan za krátkou dobu znovu vyrovnal. Třetí gól měl na svědomí domácí hráč Petr Wolf. Zajímavé utkání dospělo, až do samostatných nájezdů, v nichž výhru slavila Opava. Rozhodující nájezd proměnil Jakub Hendrych.

znak týmu 4 – 3sn znak týmu

Branky a nahrávky: 24. Krejčí (Herman, Černý), 30. Rousek (Hendrych, Krejčí), 35. Wolf (Černý, Herman), rozh. náj. Hendrych – 4. Kadeřávek (Milfait, Michálek), 23. Beneš (Kadeřávek, Kopic), 32. Blinka (Beran, Kozlík). Rozhodčí: Michal Škrobák – Michal Vengřín, Michael Hranoš. Vyloučení: 7:4, navíc Herman (OPA) 10 min. OT [NESP]. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 256. Střely na branku: 43:48 (8:15, 20:13, 12:17 - 3:6). Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 4:3sn.

HC Slezan Opava: Daňa (Lamla) – Zouhar, Krejčí, Šindelář (A), Chujac, Štindl, Slavík, Vilinskij – Pělucha, Herman, Rousek, Jánošík, Zelenkov, Bjurkland, Spratek, Wolf (A), Hartmann, Peterka, Černý (C), Malina, Hendrych

BK Havlíčkův Brod: Novák (Marek) – Pejchal, Kulhánek, Kopic, Semrád, Vala, Kadeřávek – Kuchta, Ludvík, Michálek, Voříšek (A), Chlubna, Přidal, Beneš, Třetina (C), Milfait (A), Kozlík, Blinka, Beran

Bruslaři dvakrát vedli na ledě Slezanu, přesto si odvezli jenom bod.
(Foto: Petr Widenka, Deník)

Věděli jste, že...

...oba týmy mají mladé brankáře (Bruslaři mají věkový průměr 23 let, přičemž Slezan 21,5 let)?

...Opava se na kluzištích soupeřů trápí (vyhrála šest zápasů ze šestnácti možných)?

...Slezan byl prvním týmem, který dovedl utkání s Havlíčkovým Brodem do samostatných nájezdů?

...Bruslaři jsou šestým nejlepším týmem celé II. ligy v počtu střelených gólů (129)? Opavě náleží patnácté místo se 110 brankami...

...první tři týmy ve skupině Jih jsou jediné z celé soutěže, které mají nasbíráno více než 60 bodů (Žďár nad Sázavou 68, Moravské Budějovice 66 a Havlíčkův Brod 61)?

Oba týmy se spoléhají na výkony mladých brankářů. V prvním vzájemném souboji byl úspěšnější Matyáš Daňa.

Bilance s Opavou od sezony 2000/2001 ve 2. lize

Počet odehraných zápasů: 2
Bilance: 1-0-1-0
Výsledky: x3:2, 3:4sn
Skóre: 6:6

x – hráno v baráži o 1. ligu

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu