11. 2. 2019 | Ladislav Vácha

První gól v áčku? Konečně mi to sedlo, těší Štěpána Dudychu

Obránce Kryštof Kulhánek dostal po zbytečném zákroku v derby Vysočiny s Plameny trest ve hře a zápas na ledě Orlové tak musel vynechat. Trenéři tak museli jeho absenci řešit a z juniorky povolali šikovného obránce Štěpána Dudychu. A byla to skvělá volba! Osmnáctiletý bek předvedl parádní výkon, který korunoval svou premiérovou trefou v A-týmu. „Třéťa tradičně vyhrál čistě buly v útočném pásmu. Puk šel přímo na mě, tak jsem hned střílel. Naštěstí mi to konečně sedlo a spadlo to do brány. Jsem za to moc rád,“ měl radost talentovaný mladík.

Bruslaři byli proti poslednímu týmu skupiny Východ jasným papírovým favoritem. I přesto, že trenéři své svěřence upozorňovali na důležitost dobrého vstupu do zápasu, úvodní dvacetiminutovka se celku z Kotliny vůbec nepovedla. Brzy prohrával 0:2 a hodně se trápil. „První třetina nám moc nevyšla. První čtyři minuty jsme hráli dobře, ale pak jsme si asi mysleli, že to půjde samo, ale nešlo,“ ohlédl se za nepovedeným prvním dějstvím Štěpán Dudycha.

Hlavní trenér Richard Cachnín tak musel po první siréně zvýšit hlas a hráčům promluvit do duše. Zápas totiž hodně připomínal vstup do nepodařené bitvy na ledě Nového Jičína. „Trenér nás během první přestávky seřval. Pak už jsme hráli svůj hokej a hráli jsme dobře,“ oddechl si mladý obránce.

Porada v kabině dopadla na úrodnou půdu, protože Havlíčkův Brod vyjel do prostřední části jako vyměněný. Po své trefě v první třetině dvakrát rychle udeřil Jan Milfait, zkompletoval tak čistý hattrick a otočil na 3:2. Byl to zlomový moment zápasu, protože Bruslaři skórovali do druhé sirény ještě třikrát a vedli už 6:2. „Zaplaťpánbůh, že Milfi na konci první třetiny snížil. Pák chytl slinu a napadalo mu to tam. Góly ve druhé třetině jsme se hodně zvedli a potom už jsme hráli dobře.“

Kdo čekal, že Slezany jejich velká ztráta zlomí, hodně se spletl. Stránského družina nepolevila a soupeři nedala vůbec nic zadarmo. „Orlová měla rychlé útočníky, v tom byla hodně nepříjemná. Trenér nás upozorňoval, že i když prohrává, hraje pořád stejně. Bylo vidět, že je to pravda. I když jsme vedli o hodně gólů, pořád do toho šli naplno,“ potvrdil Dudycha.

Opora juniorky nastoupila ve třetím obranném páru po boku Vojtěcha Šmída. „Spolupracovalo se mi s ním dobře. Když jsme se vrátili z ledu na střídačku, vždycky mi poradil, co mám dělat. Řekl mi, co dělám dobře, co dělám špatně a kam si mám najíždět. Rozuměli jsme si spolu,“ pochvaloval si.

Štěpán Dudycha patří k velkým oporám juniorky. Nasbíral za ni už 21 bodů (3+18)!

Parta z Kotliny se i nadále musí vyrovnávat s absencí zraněné jedničky Čeňka Nováka. Jeho mladší kolega David Marek však chytá ve velké pohodě, po skvělém výkonu proti žďárským Plamenům znovu předváděl v těžkých chvílích spolehlivé zákroky. „Dráček měl zase svůj zápas. Hodně nás podržel, chytal opravdu dobře,“ vysekl Dudycha poklonu svému spoluhráči.

Velký moment talentovaného zadáka přišel v 52. minutě, kdy vstřelil svou první branku v havlíčkobrodském A-týmu. Zvýšil tak na 7:3 a výrazně přispěl ke konečnému vítězství 8:4. „Třéťa tradičně vyhrál čistě buly v útočném pásmu. Puk šel přímo na mě, tak jsem hned střílel. Naštěstí mi to konečně sedlo a spadlo to do brány. Jsem za to moc rád,“ neskrýval spokojenost.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu