13. 2. 2019 | Štěpán Ondráček

Do Kotliny míří odhodlaný David Servis, který bojuje o play off!

Havlíčkobrodští hokejisté mají před koncem základní části výbornou formu, když vyhráli pět utkání v řadě. Jejich jízdu by rád narušil 16. února HC David Servis České Budějovice. Jihočeský tým je devět bodů od posledního místa zaručující postupovou pozici do vyřazovacích bojů. České Budějovice v letošní sezoně nedokázaly sebrat Havlíčkobrodským ani bod. Utkání na ledě Kotliny startuje v 17:00. Přijďte vytvořit parádní kulisu před důležitým play off!

HC David Servis České Budějovice

Založení klubu: 1990
Stadion: Hokejové centrum Pouzar (kapacita 300 míst)
Klubové barvy: bílá, červená a modrá
Webové stránky klubu: hcdavidservis.cz
Umístění v minulé sezóně: 8. místo po ZČ, osmifinále play off (s Havlíčkovým Brodem 0:3 na zápasy)
Trenér: Jiří Fedur __________________________________________________________________________________

BK Havlíčkův Brod x HC David Servis České Budějovice

znak týmu znak týmu
23–1–2–9 bilance 12–0–1–22
2., 73 bodů umístění 5., 37 bodů
152:101 skóre 118:165
8:0 (Orlová, doma) nejvyšší výhra 7:2 (Pelhřimov, doma)
0:5 (Valašské Meziříčí, doma) nejvyšší porážka 2:9 (Žďár nad Sázavou, doma)
Miroslav Třetina – 54 bodů (15+39) nejproduktivnější hráč Roman Šulčík – 40 bodů (21+19)
Luboš Voříšek – 25 gólů nejlepší střelec Roman Šulčík – 21 gólů
Miroslav Třetina – 39 asistencí nejlepší nahrávač Roman Šulčík – 19 asistencí
Tomáš Semrád – 33 bodů (9+24) nejproduktivnější obránce Petr Škopek – 23 bodů (5+17)
Lukáš Kříž – 23 bodů (8+14)
Čeněk Novák 2,55 (24 zápasů)
David Marek 3,06 (14 zápasů)
Miroslav Folavrský 2 (1 zápas)
průměr inkasovaných gólů na zápas Tomáš Klestil 4,19 (16 zápasů)
David Němec 4,4 (5 zápasů)
Jaroslav Jágr 4,5 (2 zápasy)
Vlastimil Marek 3,85 (12 zápasů)
Daniel Svoboda 4,29 (7 zápasů)
Minulé zápasy soupeře
Hodonín – David Servis ČB 5:2
David Servis ČB – Šumperk 2:6
Pelhřimov – David Servis ČB 2:7
Kopřivnice – David Servis ČB 6:2
David Servis ČB – Písek 4:2
Všechny zápasy

David Servis bude do poslední chvíle bojovat o play off. Vyřazovací boje by si celek z jihu Čech zahrál podruhé za sebou, ale v dalších kolech musí počítat s velkou pomocí soupeřů. Poslední postupové místo drží Písek, který v minulém kole padl právě s David Servisem. Písečtí hokejisté mají devítibodový náskok. Českým Budějovicím se na přelomu roku 2019 docela dařilo. Vítězný vstup odnesl Nový Jičín, který se musel smířit s těsnou porážkou 4:5. Jihočeši sice následující kolo prohráli, ale tři vyhraná utkání v řadě vše odčinila. Stejný počet zápasů David Servis ztratil. Vše začalo v dohrávce s Havlíčkovým Brodem. David Servis se musel sklonit před Hodonínem a Šumperkem. Vzápětí přišla přesvědčivá výhra nad Pelhřimovem, ale hokejisté Kopřivnice usadili České Budějovice zpět do sedla.

Jihočeši vstoupili do sezony s novou brankářskou jedničkou Tomášem Klestilem. Nová akvizice odchytala 16 utkání. V průběhu sezony se do brankoviště dostal Vlastimil Marek. Dvojka Servisu má na svém kontě o čtyři starty méně. Defenzivu řídí dvojice obránců, která má stejný počet kanadských bodů, a to 22. Lukáš Kříž nasbíral za 35 utkání osm branek a čtrnáct asistencí. Zatímco Petr Škopek, jenž odehrál o tři duely méně, má pět gólů a sedmnáct nahrávek. Ofenzivě velí Roman Šulčík. Hráč David Servisu opanuje týmové statistiky zcela právem, když má na svém kontě 40 bodů (19+21). Druhý v pořadí je Jiří Bárta. Ten má o sedm kanadských bodů méně za zápis (16+17). Údernou dvojici doplňuje bývalý hráč Havlíčkova Brodu Tomáš Vak. Veterán Servismanů se může pyšnit průměrem více jak jednoho bodu na zápas. Vak nasbíral za 24 utkání 31 bodů (14+17).

Soupiska David Servisu


Minulé kolo

Bruslařům díky povedené druhé třetině porazili Tábor!

Havlíčkobrodští hokejisté zkřížili hole s Táborem. Hosté šli v 15. minutě do vedení zásluhou Jana Milfaita. Domácí tým rychle vyrovnal a na začátku druhé části otočil vývoj utkání na svoji stranu. Havlíčkův Brod ještě ve druhé dvacetiminutovce nastřílel čtyři góly a výrazně se přiblížil tříbodovému zisku. Kohouti ve zbývající části hry zdramatizovali průběh utkání, jenže Bruslaři v samém závěru pojistili své vítězství z hole Patrika Přidala.

znak týmu 3 – 6 znak týmu

Branky a nahrávky: 16. Sladkovský (Skočovský, Březina), 22. Škrdleta (Pípal), 46. Prášek (Březina, Sladkovský) – 15. Milfait (Voříšek, Kopic), 26. Šmíd (Beneš, Ludvík), 29. Michálek (Třetina, Nepokoj), 35. Třetina (Nepokoj, Semrád), 35. Voříšek (Matušík, Milfait), 56. Přidal (Třetina, Šmíd). Rozhodčí: Martin Šperl – Martin Kreuzer, Stanislav Hnát. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 621. Třetiny: 1:1, 1:4, 1:1. Střely na branku: 30:32 (7:11, 10:11, 13:10). Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:5, 3:5, 3:6.

HC Tábor: Novák (Lekeš) – Košař, Skočovský, Černý (A), Duben, Bouška, Kanov, Kachyňa – Kadilák, Syrovátka, Škrdleta, Blažek (C), Březina (A), Pípal, Adamec, Prášek, Pechánek, Sladkovský

BK Havlíčkův Brod: Marek (Nedvěd) – Semrád, Nepokoj, Vala, Kulhánek, Kopic, Dudycha – Přidal, Třetina (C), Michálek – Voříšek (A), Milfait (A), Matušík – Kuchta, Beneš, Chlubna – Beran, Ludvík

Kapitán týmu Miroslav třetina byl v zápase s Táborem u důležitých momentů, když nasbíral tři body (1+2).

David Servis v důležitém boji o play off porazil Písek!

Jihočeské derby začali lépe písečtí hokejisté, kteří se dostali do vedení. Do první sirény bylo ovšem vyrovnáno, když se v 16. minutě prosadil Roman Šulčík. Písek si vzal své vedení zpět, jenže zbytek utkání patřil Servismanům. České Budějovice dokázaly během necelých tří minut otočit stav utkání na svoji stranu. Vítězný gól vsítil Lukáš Sumerauer. David Servis přidal ve třetí části ještě jednu branku a o play off se bude bít do posledního zápasu.

znak týmu 4 – 2 znak týmu

Branky a nahrávky: 16. Šulčík (Ji. Bárta, Škopek), 32. Rolínek (Ja. Bárta, Šulčík), 35. Sumerauer (Ji. Bárta, Vak), 47. Kronus (Rolínek, Kříž) – 4. Parýzek (Hanus, V. Šuhaj), 22. Červinský (Sýbek, Parýzek). Rozhodčí: Jaroš – Schopf, Horký. Vyloučení: 7:8, navíc Ji Bárta (DSC) 10 min. OT [NESP] + TH [NESP], Turek (PIS) 10 min. OT [NESP]. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 202. Třetiny: 1:1, 2:1, 1:0. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 4:2.

HC David Servis České Budějovice: Marek (Němec) – Grauer, Ferebauer, Radoš, Škopek, Kříž – Schmidmayer, Rolínek, Ja. Bárta, Šulčík (C), Tejko, Kronus, Ji. Bárta, Sumerauer, Vak

IHC Písek: Hauser (Kříž) – Turek, Suda, Hora, Parýzek (C), Červinský, Bílek, Houdek, Hanus – Šuhaj, Novotný, Sýbek, Rod, Fríd, Polata, Volf, Matějka, Novák

David Servis v důležitém utkání porazil Písek.
(Foto: Petr Eliáš, ihcpisek.cz)

Minulý vzájemný zápas

Povedená první třetina vedla k výhře nad Jihočechy!

Havlíčkobrodští hokejisté v dohrávce 25. kola II. ligy odcestovali na led David Servisu České Budějovice. Hostům se vstup do zápasu povedl na výbornou. Ve druhé minutě poslal Bruslaře do vedení Jan Milfait, který těžil z dobré nahrávky Voříška. Za další tři minuty zvýšil náskok celku z Kotliny Petrik Přidal. Domácí hokejisté s nepříznivým stavem bojovali, ale naráželi na pozorného Nováka. V dalším průběhu hry přidali hosté další dvě branky. České Budějovice měly za celý zápas 31 střel, ale do sítě se nedostala ani jedna.

znak týmu 0 – 4 znak týmu

Branky a nahrávky: 2. Milfait (Voříšek, Matušík), 5. Přidal (Třetina, Michálek), 19. Kulhánek (Třetina, Voříšek), 32. Michálek (Kadeřávek, Přidal). Rozhodčí: Jaroslav Beránek – Jan Krátký, Milan Svoboda. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 261. Třetiny: 0:3, 0:1, 0:0. Střely na branku: 31:44 (10:13, 12:11, 9:20). Průběh utkání: 0:4.

HC David Servis České Budějovice: V. Marek (Klestil) – Procházka, Dudáček, Ferebauer (A), Radoš, Škopek, Kříž – Silný, Schmidmayer, Rolínek, Ja. Bárta, Šulčík (C), Trummer, Tejko, Kronus, Ji. Bárta, Sumerauer, Vak

BK Havlíčkův Brod: Novák (D. Marek) – Kulhánek, Šmíd, Nepokoj, Semrád, Vala, Kadeřávek – Kuchta, Beran, Ludvík, Michálek, Voříšek (A), Chlubna, Přidal, Beneš, Třetina (C), Milfait (A), Kozlík, Matušík

Brankář Čeněk Novák vynuloval Jihočechy při posledním vzájemném utkání.


Věděli jste, že...

...Bruslaři dokázali čtyřikrát po sobě porazit David Servis (naposledy v základní části v sezoně 2016/2017)?

...Jihočechům se na kluzišti soupeřů nedaří ( České Budějovice ze 17 utkání dokázaly vyhrát jen čtyřikrát)?

...Bruslaři při letošních vzájemných zápasech šli vždycky do vedení, které vedlo ke třem bodům?

...David Servis ve třech z posledních pěti utkání vstřelil po dvou brankách?

...útočník Jakub Matušík je ve formě (v posledních třech utkáních nasbíral deset bodů (2+8)?

Jakub Matušík zažívá nejlepší období v dresu Havlíčkova Brodu.

Bilance s David Servisem od sezony 2000/2001 ve 2. lize

Počet odehraných zápasů: 14
Bilance: 11-0-1-2
Výsledky: 4:0, 6:3, 5:0 (kontumace), 5:3, 7:0, 6:7, 5:6p, 1:6, x5:3, x5:2, x7:4, 5:2, 8:3, 4:0
Skóre: 73:41

x – hráno v rámci play off nebo kvalifikace

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu