14. 2. 2019 | Ladislav Vácha

Chceme skončit první! Bude to teď hodně o hlavě, ví Vojtěch Šmíd

Bruslaři předvedli parádní obrat v Táboře a bodově se dotáhli na žďárské Plameny. Navíc mají ve srovnání s nimi zápas k dobru! Matematika mluví jasně. Pokud Havlíčkův Brod splní roli papírového favorita ve třech zbývajících zápasech základní části, vyhraje skupinu Jih a do play off půjde z nejvýhodnější pozice. „Výsledky budou určitě nejdůležitější, ale je potřeba, aby byla dobrá i naše předvedená hra. Abychom našim fanouškům ukázali, že na play off jsme stoprocentně připravení,“ má jasno obránce Vojtěch Šmíd, který ke skalpu Kohoutů přispěl vyrovnávací trefou a asistencí.

Vojto, v Táboře jsme vyhráli 6:3. Jak zápas hodnotíš?
Soupeř určitě nebyl špatný, na to nás před zápasem upozorňoval i trenér. Do utkání jsme šli dobře koncentrovaní, ale spadl nám tam takový špatný gól. Z rohu pásma to tam nějak propadlo, to se zkrátka stane. My jsme ale makali dál. Myslím si, že zlomová byla druhá třetina, ve které jsme dali rychle za sebou čtyři góly. To podle mě rozhodlo.

Ve druhé třetině jsi právě ty vyrovnal na 2:2. Jak se gólová situace zrodila?
Rozehrával jsem ze středního pásma a Beny zavezl puk do rohu soupeřovy třetiny. Svedl tam souboj a hezky to vybojoval. Puk vypadl ke mně, já jsem to vzal na sebe, zkusil jsem to tam nějak prorvat a spadlo to tam.

Právě tvůj vyrovnávací gól nás asi hodně nastartoval. Rychle jsme pak soupeři nasypali další góly a pak už to bylo dobré...
Po vyrovnávacím gólu jsme tam dali v krátkém časovém úseku další tři. Po psychické stránce nás to hodně nakoplo a je to naopak rozhodilo.

Vojtěch Šmíd je třetím nejproduktivnějším bekem. Nasbíral už 14 bodů (5+9)!

Soupeř ve třetí třetině nic nevypustil a povedlo se mu při přesilovce snížit. Přišlo mi, že pak už jsme si to ale pohlídali docela slušně, souhlasíš?
Trenér nám v kabině po druhé třetině říkal, že ještě není nic hotového a musíme pracovat dál. Tábor už se nemůže dostat do play off a už neměl co ztratit. Tito soupeři zkrátka budou hrát až do konce utkání, i když prohrávají vyšším brankovým rozdílem. Pořád do toho jdou na sto procent. Tím je to pro nás složitější.

Ve druhém utkání za sebou jsi nastoupil ve třetím obranném páru s juniorem Štěpánem Dudychou. V Orlové dal gól on, teď zase v Táboře ty. Vypadá to, že vám vzájemná spolupráce svědčí...
Řekl bych, že nám to zatím spolu dobře klapalo. Se Štěpánem si rozumím jak po hokejové, tak i po lidské stránce. Až mě to samotného překvapilo, jak dobře jsme si spolu sedli.

Hodně nám pomohl výsledek utkání Žďáru nad Sázavou s Moravskými Budějovicemi, Žihadla nakonec vyhrála v prodloužení. Na Plameny jsme se v tabulce dotáhli a máme to teď hodně ve svých rukou...
Samozřejmě jsme měli v sezoně období, kdy nebyl nikdo spokojený. My, fanoušci, ani trenéři. Myslím si, že jak se blíží play off, tak všichni vidí, že na první místo zkrátka máme. Play off bychom měli začínat z prvního místa, což bude extrémně důležité.


Čekají nás ještě tři soupeři, kteří už stejně jako Tábor nemají moc o co hrát. Až na Písek, který však do play off určitě postoupí. Jak moc těžké je se na tyto soupeře nachystat po psychické stránce, protože už nemají co ztratit a jdou do toho opravdu po hlavě?
Myslím si, že poslední tři zápasy základní části budou hodně o hlavě. Musíme se na ně nachystat co nejlépe a brát je jako přípravu na play off. Výsledky budou určitě nejdůležitější, ale je potřeba, aby byla dobrá i naše předvedená hra. Abychom našim fanouškům ukázali, že na play off jsme stoprocentně připravení.

V sobotu přivítáme v Kotlině David Servis České Budějovice. Tři body jsou určitě povinností, ale nic snadného to nebude. David Servis je hodně nepříjemným soupeřem. Sice kouše hlavně doma, ale i venku umí potrápit...
S David Servisem se nám hraje určitě nejhůř u něj. Je tam malé hřiště a nám to moc nesedí. Věřím, že doma si to ale dobře pohlídáme a vyhrajeme.

Nedá mi to se na závěr nezeptat... Když jsem nedávno dělal rozhovor s Lubošem Voříškem, tak měl na tebe narážky, že při trénincích nechápeš cvičení a málo si přidáváš. Co bys k tomu řekl?
Luboš je specifická postava tohohle týmu. Pár kluků z kabiny si z něj občas udělá srandu, on z toho má deprese a musí si to na někom vylít. (směje se) Já to naprosto chápu. Mám ho rád za to, jaký je.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu