18. 2. 2019 | Ladislav Vácha

David Vala: Byl to „hurá“ hokej, ale za výhru a 1. místo jsme rádi!

Havlíčkův Brod splnil povinnost a v domácím prostředí rozstřílel českobudějovický David Servis 7:1. O první branku utkání se postaral David Vala, jehož střelu si soupeř sám srazil do sítě. Třiadvacetiletý obránce zatím prožívá skvělou sezonu a patří mezi stěžejní pilíře brodské defenzivy. Dobře však ví, že tým má ještě na čem pracovat. „Určitě budeme ještě pilovat přesilovky, a to jak 5 na 4, tak i 5 na 3. V posledních zápasech nám totiž moc nešly,“ přiznává mladý bek.

Valič, porazili jsme doma David Servis. Jak zápas hodnotíš?
Jsme rádi, že jsme to zvládli, získali jsme všechny tři body a dostali jsme se na první místo tabulky. Doufám, že se tam udržíme až do konce a budeme mít dobrou výchozí pozici do play off. Zápas se asi fanouškům moc nelíbil. Byl to takový „hurá“ hokej, nahoru – dolů. I tak tam ale bylo pár dobrých kombinací.

Tobě se povedlo vstřelit naši první branku, která byla docela šťastná. Jak jsi gólovou situaci ze svého pohledu viděl?
Vořech říkal, že puk zatáhl do útočného pásma. Hodil to na Kožicha, který mi přihrál o mantinel. Já jsem naznačil střelu, stáhl jsem si puk a zakončil. Soupeřův hráč si to srazil hokejkou do vlastní brány.

Stejně jako v Táboře jsme po prvním gólu hned vzápětí inkasovali. To by se nám asi stávat nemělo...
To by se nám určitě stávat nemělo, musíme se na to zaměřit. Když už se dostaneme do vedení, měli bychom ho udržet a přidat ještě další góly, ale ne, abychom hned nechali soupeře vyrovnat.

Vypadalo to, že po gólech na 2:1 a na 3:1 už jsme měli utkání až do konce pod kontrolou...
Určitě. Když vedeme, tak se nám vždycky hraje lépe. Pak jsme si to několikrát dobře ťukli a byly z toho hezké góly.

Soupeř si skoro nic nevytvořil. V podstatě těžil jen z několika našich chyb, po kterých nám ve 2. třetině ujel...
Oni už neměli moc o co hrát, tak vyhazovali puky a zkoušeli hrát na dlouhou přihrávku. Byli jsme v útočném pásmu, špatně jsme si je pohlídali a z toho nám párkrát ujeli.

David Vala je třetí v bodování beků (5+11). V bilanci +/- je společně s útočníky Milfaitem a Michálkem nejlepší v týmu (+26)!

Minule jsem se na to ptal už Šmíďáka. Jak těžké je proti těmto soupeřům nastavit správně hlavu, protože už moc nemají o co hrát?
Je to takový „hurá“ hokej. Když nám tam pak napadají nějaké góly, tak už se hraje samo. Pak už není moc o co hrát a je to nahoru – dolů.

Třéťa pobavil ve 2. třetině fanoušky, když se zblízka pokusil o takové ekvilibristické zakončení. Jak se ti to líbilo?
Jo, bylo to hezké. Je škoda, že mu to nevyšlo. Třéťa je hodně technický hráč a občas tyhle věci zkouší. Soupeřův gólman to nakonec nějak ustál.

Žďár nad Sázavou měl volno a my jsme se tak dostali na první místo. Bylo by určitě skvělé, kdybychom se na něm udrželi až do konce základní části...
Určitě. V základní části nás čekají poslední dva zápasy. Pojedeme do Pelhřimova a potom doma přivítáme Písek. Pevně věříme, že to zvládneme a zůstaneme na prvním místě.

Pokud se podíváme na aktuální formu našich potenciálních soupeřů pro první kolo play off, tak zjistíme, že Hodonín i Valašské Meziříčí teď mají neskutečnou formu. Z tohohle pohledu by pro nás byla Kopřivnice určitě nejpřijatelnější, souhlasíš?
Určitě ano. Do play off chceme jít z prvního místa a narazit na Kopřivnici. Řekl bych, že z té čtveřice je to pro nás nejpřijatelnější soupeř. Valmezu se teď hodně daří, určitě by nebylo příjemné na něj narazit.

Pokud už Bruslaři v základní části nezaváhají, v play off narazí na Kopřivnici!

Ve středu máme volno, které určitě přijde vhod. Obzvlášť vám, obráncům, protože hrajeme pravidelně na šest nebo dokonce i na pět beků...
Samozřejmě ano, půlka týmu je navíc nastydlá. Všichni si odpočineme, dobře se připravíme na příští dva zápasy a pak už začne play off.

V sobotu se vydáme do Pelhřimova. Medvědi jsou sice poslední, ale na jejich ledě se nám nehraje moc dobře. S čím bychom měli podle tebe na soupeře vyrukovat, abychom to znovu zvládli?
Musíme vycházet z dobře zajištěné obrany. Dopředu nám to tam teď začalo naštěstí padat, proto věřím, že tam znovu něco dáme. Pelhřimov bude asi podobný soupeř jako David Servis.

Play off začne za necelé dva týdny. Směřujete už přípravu směrem k němu, nebo se zatím soustředíte hlavně na zbývající dva zápasy základní části?
Chceme skončit na prvním místě, takže se zatím soustředíme na zápasy v základní části. Určitě budeme ještě pilovat přesilovky, a to jak 5 na 4, tak i 5 na 3. V posledních zápasech nám totiž moc nešly. Na to se před play off asi nejvíc zaměříme.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu