5. 3. 2019 | Štěpán Ondráček

Klíčový zápas je tady! Získají Bruslaři důležitý mečbol?

Čtvrtfinálová série mezi Havlíčkovým Brodem a Kopřivnicí je nesmírně vyrovnaná. Kdo čekal hladký průběh musí být hodně zaskočený. Oba účastníci vyřazovacích bojů mají za sebou dvě utkání, která přinesla shodný průběh. Bruslaři museli vždy dotahovat dvoubrankovou ztrátu, což se jim v obou případech podařilo. Ve středu 6. března od 18:00 se bude hrát v Kotlině velmi důležitý zápas, který napoví, kdo z obou týmů bude mít blíž k semifinále play off. Neváhejte a přijďte vytvořit bouřlivou kulisu, protože Bruslaři vás budou potřebovat!

První čtvrtfinále

Bruslaři dokázali dvakrát úspěšně otočit skóre proti Tatře!

Havlíčkův Brod vstoupil do zápasu aktivně, ale paradoxně to byli domácí hráči, kteří museli dohánět dvoubrankovou ztrátu. Tatru dlouho držel ve hře výborný brankář Hromada, který poprvé kapituloval ve 35. minutě z hole Tomáše Semráda. Domácí tým od té doby přidal další dvě branky a otočil stav utkání na svoji stranu. Dramatická bitva pokračovala i nadále, jelikož tři minuty před závěrečnou sirénou vyrovnal Jakub Mach. První čtvrtfinále tedy šlo do prodloužení. V nastaveném čase se radoval Havlíčkův Brod, který využil přesilovou hru v podání svého kapitána Miroslava Třetiny.

znak týmu 4 – 3p znak týmu

Branky a nahrávky: 35. Třetina (T. Semrád), 48. Vala (Matušík, Voříšek), 51. Milfait (Třetina, Voříšek), 62. Třetina (T. Semrád, Voříšek) – 13. O. Sluštík (Červenka), 19. Hrubý (M. Mach), 57. J. Mach (Suchý, Kofroň). Rozhodčí: Jakub Horáček – Martin Klouda, Petr Křivohlavý. Vyloučení: 1:7. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 767. Střely na branku: 68:28 (25:13, 20:8, 21:7 – 2:0). Průběh utkání: 0:2, 3:2, 3:3, 4:3p.

BK Havlíčkův Brod: Č. Novák (Marek) – Kulhánek, Kopic, Šmíd, Nepokoj, T. Semrád, Vala – Ludvík, Michálek, Voříšek (A), Přidal, Beneš, Třetina (C), Milfait, Kozlík, Matušík

HC Tatra Kopřivnice: Hromada (Fendrich) – Stříž (A), Ficek, Krutil, Puškár, Imrich, Fojtík – Pěnčík, Hrubý, Korec, J. Mach (C), M. Mach, Červenka, Suchý, Kofroň, Gola, O. Sluštík (A)

Druhé čtvrtfinále

Tatra trestala každé zaváhání Havlíčkova Brodu!

Série se za stavu 1:0 na zápasy přesunula do Kopřivnice, kde Bruslaři chtěli přidat druhý bod. Utkání pořádně nezačalo a hned se měnil ukazatel skóre. Domácí fanoušky rozjásal Adam Kofroň. Hosté z Vysočiny dokázali nepříznivý stav otočit na své hokejky. Na konci prvního dějství se prosadil první střelec utkání, který určil stav 2:2. Zápas se lámal ve třetí třetině. V ní dokázala Tatra odskočit svému soupeři na rozdíl dvou branek. Havlíčkův Brod se nevzdal a srovnal stav zápasu na 4:4. Hosté se pokaždé trefili při hře bez brankáře, když vyrovnávající gól zaznamenal Kryštof Kulhánek. Následovalo prodloužení a v něm radost domácí Kopřivnice. Adam Kofroň využil přesilovou hru a svým hattrickem stanovil stav série na 1:1 na utkání!

znak týmu 5 – 4p

Branky a nahrávky: 2. Kofroň (Červenka), 20. Kofroň, 45. Gola (Kofroň), 49. Suchý (J. Mach, Ficek), 63. Kofroň (Stříž) – 5. Kozlík (Kopic), 17. Semrád (Milfait, Matušík), 52. Semrád (Třetina, Milfait), 59. Kulhánek (Třetina, Voříšek). Rozhodčí: Michal Novák – Michal Hranoš, Michal Vengřín. Vyloučení: 10:6. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 1118. Střely na branku: 37:48 (10:15, 9:13, 13:19 – 5:1). Průběh utkání: 1:0, 1:2, 4:2, 4:4, 5:4p.

HC Tatra Kopřivnice: Hromada (Fendrich) – Stříž (A), Imrich, Ficek, Krutil, Puškár, Fojtík – Pěnčík, Hrubý, Korec, J. Mach (C), M. Mach, Červenka, Suchý, Tomášek, Kofroň, Gola, Sluštík (A)

BK Havlíčkův Brod: Novák (Marek) – Kulhánek, Kopic, Šmíd, Nepokoj, Semrád, Vacík, Vala – Ludvík, Holenda, Michálek, Voříšek (A), Přidal, Beneš, Třetina (C), Milfait (A), Kozlík, Cachnín, Tecl, Matušík

Obránce Tomáš Semrád se v Kopřivnici trefil celkem dvakrát, ale na druhý bod to jeho týmu nestačilo.

Program čtvrtfinálové série

DatumDenČasSoupeř
6.3.2019 středa 18:00 BK Havlíčkův Brod – HC Tatra Kopřivnice
8.3.2019 pátek 18:00 HC Tatra Kopřivnice – BK Havlíčkův Brod
10.3.2019 neděle 17:00 BK Havlíčkův Brod – HC Tatra Kopřivnice (případný 5. zápas)

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu