9. 3. 2019 | Ladislav Vácha

Doufám, že vyhrajeme! Uděláme pro to všechno, slibuje Jakub Matušík

Havlíčkobrodské hokejisty čeká v neděli večer nejdůležitější zápas dosavadního průběhu sezony! V 17:00 se rozhoří na ledě Kotliny poslední pátá bitva, jež rozhodne o tom, zda postoupí favorizovaní Bruslaři, nebo bojovná a nepříjemná Kopřivnice. „Doufám, že vyhrajeme. Uděláme pro to všechno! Věřím, že přijde hodně lidí. Mohla by být skvělá atmosféra,“ těší se Jakub Matušík, který ve čtvrtém utkání série zaznamenal svou první trefu v tomto play off.

Bruslaři drželi v Kopřivnici po první třetině nadějné vedení 2:0, jenže Tatra se v prostřední části obdivuhodně zvedla, smazala svou ztrátu a dokonce dokonala obrat! Pro domácí byl hodně důležitý právě kontaktní gól. „Samozřejmě nám to vůbec nepřidalo. Pak jsme si říkali, že za stavu 2:0 jsme přestali hrát. Soupeřův obrat byl toho důsledkem,“ povzdechl si Jakub Matušík.

Byl to právě on, kdo těsně před první sirénou zajistil Havlíčkovu Brodu dvoubrankový náskok. „Milfi najel za bránu a přihrál mi zadovkou na první tyčku. Obránce i gólman se dívali ke druhé tyčce, překvapil je tím. Vůbec nevěděli, že střílím. Potom už to bylo jenom o tom, abych trefil bránu,“ popsal svůj velký moment.

O vyrovnání se postaral Luboš Voříšek a další vyrovnaný duel dospěl až do prodloužení. V něm parta z Kotliny diktovala tempo hry, ale paradoxně udeřilo na druhé straně. „Myslím si, že jsme v prodloužení měli navrch. Oni v podstatě z jednoho závaru dali gól a rozhodli. To je prostě špatně,“ ohlédl se za nešťastným a rozhodujícím momentem zkušený útočník.

¨
Matušík čekal na gól v brodském dresu dlouhých 10 zápasů. Trefil se až proti Plamenům.

V Kopřivnici je hrací plocha hodně velká a vypadá to, že Cachnínovým svěřencům to zatím moc nesvědčí. Centra druhé formace to ale nelimituje. „Přiznám se, že v Kopřivnici se mi v obou zápasech hrálo lépe než doma. Nevím proč. Myslím si, že největší rozdíl dělá výhoda domácího prostředí.“

Čtvrtfinálová série je nesmírně vyrovnaná. Všechna utkání skončila nejtěsnějším rozdílem a hned třikrát se šlo do prodloužení! Zažil už Matušík takhle vyrovnaný průběh? „Asi bych musel hodně pátrat v paměti. Vzpomínám si, že jednou jsme s Táborem hráli proti Kobře sérii na pět zápasů. Poslední utkání šlo až do samostatných nájezdů. To je tak asi jediná série, co byla podobná, jinak ne.“

Už není kam uhnout. Stejně jako v dalších dvou bitvách skupiny Východ bude muset určit postupujícího rozhodující pátý mač, který bude hostit zimní stadion v Kotlině. „Doufám, že vyhrajeme. Uděláme pro to všechno! Věřím, že přijde hodně lidí. Mohla by být skvělá atmosféra. Na to se těšíme. Kvůli takovým zápasům hrajeme hokej,“ přiznává bývalý kapitán Tábora.

Šikovný útočník si v play off zatím připsal 5 bodů za jednu trefu a čtyři asistence.

Zatímco Moravané mohou jen překvapit, Broďáci prostě musí. „Šli jsme do play off z prvního místa jako favorit, tlak na nás bude. To k tomu prostě patří, musíme se s tím dobře popasovat,“ má jasno obávaný kanonýr. „Pokud by se nám povedlo zápas rozhodnout co nejdřív, bylo by to skvělé,“ přeje si.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu