12. 3. 2019 | Štěpán Ondráček

Semifinále je tady! Brod vyzve Bobry z Valašského Meziříčí!

Havlíčkobrodští hokejisté se po krátké pauze připravují na dalšího soupeře. V semifinále play off narazí celek z Kotliny na HC Bobři Valašské Meziříčí. Oba účastníci mají za sebou odlišnou čtvrtfinálovou sérii. Zatímco Havlíčkův Brod vybojoval postup v posledním pátém utkání, Bobři si poradili s Plameny ve čtyřech zápasech. První semifinálová bitva je na programu ve středu 13. března od 18:00. Neváhejte a přijďte podpořit domácí hokejisty k zisku prvního bodu! (Foto: hcvm.cz)

HC Bobři Valašské Meziříčí

Počátky hokeje: 1931
Stadion: Stadion Valašské Meziříčí (kapacita 1 200 míst)
Klubové barvy: modrá a bílá
Webové stránky klubu: www.hcvm.cz.cz
Umístění v poslední sezóně: 4. místo po ZČ, semifinále play off (s Porubou 2:3 na zápasy)
Trenér: Jiří Weintritt


BK Havlíčkův Brod x HC Bobři Valašské Meziříčí

znak týmu znak týmu
2–1–0–2 bilance 2–0–1–1
23:17 skóre 12:6
Jan Milfait – 11 bodů (3+8) nejproduktivnější hráč Petr Dvořák – 4 body (3+1)
Tomáš Brunec (2+2)
Miroslav Třetina – 5 gólů nejlepší střelec Petr Dvořák – 3 góly
Jan Milfait
Luboš Voříšek – 8 asistencí
nejlepší nahrávač Josef Daněk – 3 asistence
Tomáš Semrád – 7 bodů (3+4) nejproduktivnější obránce Michal Žák – 2 body (1+1)
Čeněk Novák 3, 30 (5 zápasů) průměr inkasovaných gólů na zápas Jiří Slovák 1,48 (4 zápasy)
Minulé zápasy soupeře
Opava – Val. Meziříčí 6:5sn
Žďár n. S. – Val. Meziříčí 1:0
Val. Meziříčí – Žďár n. S. 3:2p
Žďár n. S. – Val. Meziříčí 5:1
Val. Meziříčí – Žďár n. S.4:2
Všechny zápasy

Bobři skončili po základní části ve skupině Východ třetí a ve čtvrtfinále play off šli na Žďár nad Sázavou. Valašské Meziříčí prohrálo první zápas fotbalovým výsledkem 0:1. Tým vedený trenérem Jiřím Weintrittem vyhrál zbylá tři utkání. Bobři postoupili do semifinále stejně jako v minulém ročníku.

Valašské Meziříčí se mohlo v základní části spolehnout na bodový příspěvek Petra Dvořáka. Nic na tom nemění ani vyřazovací boje, kde je útočník Bobrů nejlepším střelcem svého celku. Defenzivu řídí Michal Žák, který si připsal v hlavní části soutěže 43 bodů. V utkáních play off má zatím dva, když zapsal shodnou bilanci 1+1. V brance je jedničkou Jiří Slovák. Maskovaný muž Meziříčí měl v základní části průměr 2,53 inkasované branky na utkání, který snížil v sérii se Žďárem nad Sázavou na 1,48.

Kompletní soupiska Valašského Meziříčí

Formát play off

Semifinále a finále

Mužstva, která vyhrají semifinále na tři vítězná utkání, postoupí do finále, které se hraje stejným způsobem.

O postup do Chance ligy

Úspěšní finalisté z obou skupin postoupí do finále o Chance ligu, které je místo kvalifikace. Oba vítězové si to rozdají na čtyři vítězná utkání (střídavě doma – venku) o postup do vyšší soutěže.

Minulý zápas

Bruslaři pojistili postup vysokou výhrou!

Série mezi Havlíčkovým Brodem a Kopřivnicí se dala označit jako „Můj dům, můj hrad.“ Oba soupeři naplno využívali domácího prostředí, když po čtyřech utkáních byl stav 2:2 na zápasy. V pátém, rozhodujícím duelu šli Bruslaři do tříbrankového vedení. Kopřivnice ve druhé třetině snížila, ale domácí si postup mezi nejlepší čtyřku pohlídali ve zbývající části hry, když ji opanovali v poměru 4:0.

znak týmu 7 – 1 znak týmu

Branky a nahrávky: 3. Semrád (Michálek, Třetina), 9. Michálek (Třetina, Nepokoj), 9. Milfait (Voříšek), 44. Třetina (Matušík, Voříšek), 45. Třetina (Matušík, Voříšek), 47. Michálek (Milfait, Vala), 58. Matušík (Voříšek, Milfait) – 28. Gola (M. Mach, Pěnčík). Rozhodčí: Jiří Ondráček, Luděk Pilný – Robin Horký, Jiří Roupec. Vyloučení: 7:8. Využití: 4:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 115. Střely na branku: 35:23 (12:8, 10:6, 13:9). Průběh utkání: 3:0, 3:1, 7:1.

BK Havlíčkův Brod: Novák (Marek) – Semrád, Nepokoj, Vala, Kulhánek, Šmíd, Vacík, Kopic – Michálek, Třetina (C), Přidal – Voříšek (A), Milfait (A), Matušík – Chlubna, Kozlík, Kuchta – Ludvík, Beneš

HC TATRA Kopřivnice: Hromada (Fendrich) – Stříž (A), Imrich, Ficek, Krutil, Puškár, Fojtík – Pěnčík, J. Mach (C), M. Mach, Červenka, Suchý, Tomášek, Kofroň, Gola, Sluštík (A)

Bobři před vlastními fanoušky slavili postup!

Valašské Meziříčí po první porážce zapnulo a ve třech zbývajících utkáních vyhrálo. Ve čtvrtém měření sil šli Bobři do dvoubrankového vedení. Plameny snížily, ale domácí hokejisté si vzali svůj náskok zpět. Tým od řeky Sázavy ještě jednou zdramatizoval průběh utkání, jenže vzápětí přišla poslední branka zápasu z hole Petra Dvořáka .

znak týmu 4 – 2 znak týmu

Branky a nahrávky: 8. Vaněk (Váňa), 16. Dvořák (Báchor), 35. Žák (Dvořák), 43. Dvořák – 33. Čermák (Wasserbauer, Panna), 42. Čermák (Wasserbauer, Panna). Rozhodčí: Šutara – Bartek, Dohnal. Vyloučení: 5:6, navíc Stehlík (ZNS) 10 min. OT (ZHK) a Fojtík (VAL) 10 min. OT (NESP). Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Třetiny: 2:0, 1:1, 1:1. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2.

HC Bobři Valašské Meziříčí: Slovák (Plšek) – Ostrčil, Rudl, Holiš, Weintritt, Báchor, Váňa, Žák – Brunec (C), Fojtík, Andris, Vaněk, Peška, Pořický, Seidler, Kuchařík, Dvořák, Martiník (A), Daněk (A), Dalajka

SKLH Žďár nad Sázavou: Loubal (Sláma) – Kolda, Černohorský, Koželuh, Lojek, Pleva (C), Hort, Peslar – Kovářů, Prokš, Bureš, Kadlec, Čermák, Krupka (A), Jícha, Kuřítko, Hasoň, Stehlík (A), Panna, Wasserbauer

Valašské Meziříčí si poradilo v obou domácích zápasech se Žďárem.
(Foto: hcvm.cz)

Minulý vzájemný zápas

Valašské Meziříčí dobylo Kotlinu pěti góly!

Havlíčkův Brod nevstoupil do utkání dobře, když během deseti minut dvakrát inkasoval. Bobři spoléhali v zápase na výkon Šurého, který v důležitých momentech svůj tým podržel. Bruslaři se trápili v koncovce i ve třetí třetině. Valašské Meziříčí toho využilo a vstřelilo další tři branky, které přinesly cenné tři body.

znak týmu 0 – 5 znak týmu

Branky a nahrávky: 4. Martiník (Holiš, Pořický), 10. Vaněk (Seidler, Báchor), 49. Dvořák, 53. Paťava (Dvořák, Ostrčil), 55. Pořický (Holiš, Martiník). Rozhodčí: Zdeněk Pokorný – Robin Horký, Jiří Roupec. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 598. Střely na branku: 38:37 (13:16, 14:11, 11:10). Průběh utkání: 0:5.

BK Havlíčkův Brod: Novák (Marek) – Šmíd, Semrád, Kulhánek, Vala, Kadeřávek – Michálek, Třetina (C), Přidal – Milfait (A), Matušík, Voříšek (A) – Kuchta, Ludvík, Chlubna – Blinka, Kozlík, Beneš

HC Bobři Valašské Meziříčí: Šurý (Slovák) – Weintritt, Báchor, Žák, Baroš, Holiš, Ostrčil – Vaněk, Dvořák, Seidler – Brunec (C), Peška, Dalajka – Pořický, Martiník (A), Kuchařík – Andris, Paťava

Program semifinálové série

DatumDenČasSoupeř
13.3.2019 středa 18:00 BK Havlíčkův Brod – HC Bobři Valašské Meziříčí
15.3.2019 pátek 18:00 HC Bobři Valašské Meziříčí – BK Havlíčkův Brod
17.3.2019 neděle 17:00 BK Havlíčkův Brod – HC Bobři Valašské Meziříčí
19.3.2019 úterý 18:00 HC Bobři Valašské Meziříčí – BK Havlíčkův Brod (případný 4. zápas)
21.3.2019 čtvrtek 18:00 BK Havlíčkův Brod – HC Bobři Valašské Meziříčí (případný 5. zápas)

Bilance s Valašským Meziříčím od sezony 2000/2001 ve 2. lize

Počet odehraných zápasů: 2
Bilance: 1-0-0-1
Výsledky: 4:6
Skóre: 4:1, 0:5

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu