15. 3. 2019 | Dominik Adam, Štěpán Ondráček

Juniorka otočila zápas se Žďárem za pouhých 19 sekund!

Havlíčkobrodští junioři odehráli poslední domácí zápas v sezoně, když přivítali regionálního rivala ze Žďáru nad Sázavou. Plameny v derby Vysočiny vždy vedly, ale osudná se jim stala třetí třetina. V ní svěřenci trenéra Jiřího Čelanského prohrávali 3:4, ale díky dvěma povedeným trefám Marka Tecla dokázali vyhrát. Mezi úspěšné střelce se nesmazatelně zapsali Richard Cachnín, Tomáš Kulhánek a Vojtěch Holenda.

Havlíčkobrodští nevkročili do utkání dobře, když po necelých třech minutách prohrávali 0:1. Jiří Puczek si pohrával s kotoučem za Nedvědovou svatyní, následně poslal puk před branku, kde stál osamocený Pavle Vojinovič, jenž propálil přesouvajícího se Nedvěda. Patrik Vacík společně s Filipem Pártlem přečíslili obranu hostí. Vacík přihrál Pártlovi, který mu puk vrátil, ale prvně jmenovaný velké šance nevyužil. Bruslaři se dočkali vyrovnání, když se před Radostou vytvořil velký houf, čehož využil Richard Cachnín, kterému ještě předložil kotouč Marek Tecl. Kapitán domácího týmu měl lehkou úlohu, když jen doklepl puk do prázdné branky. Vojtěch Holenda dostal přihrávku za obranu, ale tváří v tvář proti Radostovi neuspěl.

Štěpán Dudycha na úvod druhé třetiny prověřil Radostu, když na něj poslal tvrdou ránu od modré čáry, brankář vyrazil puk před sebe, ale nikdo z domácích nedorazil kotouč za jeho záda. Plameny šly následně do vedení. Dominick Vašíček poslal střílenou přihrávku z levého kruhu před branku, kde stál Jakub Nikolič, jenž skvěle nastavil hokejku a nasměroval kotouč mezi betony domácího brankáře. Neuběhly ani dvě minuty a hosté se opět radovali. Pavle Vojinovič poslal krásný pas na Jiřího Puczka, který z levého kruhu poslal kotouč do poloprázdné svatyně. Za čtyřiapadesát vteřin se Bruslaři dotáhli na rozdíl jedné branky. Adam Dvořák vystřelil od modré čáry, Radosta vyrazil puk mezi kruhy, kam si najel Vojtěch Holenda. Forvard Havlíčkova Brodu pouze zametl kotouč do branky. Pavel Vaňous byl sám před brankou stáhl si kotouč do bekhendu, ale Radosta jej skvěle vychytal. Štěpán Dudycha poslal střelu od modré čáry, k puku se dostal Marek Tecl, ale ani on nedostal puk do branky.

Ve velké šanci byl v prvních pěti minutách třetího dějství Jakub Petžilka, kterému poslal puk Tomáš Kulhánek, ale prvně jmenovaný nepřekonal Radostův pravý beton. Slavomír Kadleček využil chybu jednoho z obránců, následně si to namířil přímo na Nedvěda. Hostující hráč zkusil zakončení na bližší tyč, ale nebyl úspěšný. Havlíčkobrodští hráči se dočkali vyrovnávací branky. Jakub Petržilka dostal puk od Jiřího Najmana a z mezikruží vypálil. Puk před brankou tečoval Tomáš Kulhánek, který tak zmátl Radostu. Plameny měly přesilovou hru, kterou využily. Jakub Filip nabil na modrou čáru Jakubu Nikoliči, který propálil vše, co mu stálo v cestě. Havlíčkobrodští dostali nabídku také přesilovky a i oni ji využili. Tomáš Kulhánek přihrál přes brankoviště na Marka Tecla, který si s Radostou poradil. Bruslaři se za devatenáct vteřin trefili opět a otočili tak vývoj utkání. Richard Cachnín našel najetého Marka Tecla, jenž z levého kruhu poslal nekompromisní ránu do sítě. Plameny v závěru dostaly početní výhodu, ve které zkusily odvolat brankáře, což jim nepomohlo a puk za Nedvěda nedostaly.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Richard Cachnín ml. 1 1 2 3 0
Štěpán Dudycha 0 0 0 3 0
Adam Dvořák 0 2 2 2 0
Dan Fiala 0 0 0 0 0
Vojtěch Holenda 1 1 2 3 0
Viktor Horák 0 1 1 -1 0
Michal Kerber 0 0 0 0 0
Štěpán Kudrna 0 0 0 0 0
Tomáš Kulhánek 1 1 2 0 0
Jiří Najman 0 1 1 0 0
Filip Pártl 0 0 0 0 0
Jakub Petržilka 0 1 1 0 0
Lukáš Pokorný 0 0 0 -1 0
Matěj Škareda 0 0 0 0 0
Marek Tecl 2 2 4 3 0
Patrik Vacík 0 0 0 0 0
Pavel Vaňous 0 0 0 -1 0
Josef Vyvial 0 0 0 -1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Martin Nedvěd 60 44 4 40 90,91 0 0

Ohlasy k utkání

UDR5. kolo, pátek 15.3.2019 od 17:00
Zimní stadion Kotlina
5:4
(1:1, 1:2, 3:1)
Havl. Brod - Žďár n. Sázavou
Extraliga juniorů

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 8. Cachnín (Tecl, Dvořák), 25. Holenda (Dvořák, Tecl), 49. Kulhánek (Najman, Petržilka), 54. Tecl (Kulhánek, Horák), 54. Tecl (Cachnín, Holenda) – 3. Vojinovič (Puczek, Vašíček), 23. Nikolič (Vašíček, Pětník), 24. Puczek (Vojinovič, Mikulík), 51. Nikolič (J. Filip, Bačo). Rozhodčí: Michal Antonín – Ondřej Polák, Lukáš Rampír. Vyloučení: 10:7, navíc Pokorný (HBR) 10 min. OT [ZHK], Najman (HBR) 10 min. OT [NESP]. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 35. Střely na branku: 39:44 (10:15, 17:18, 12:11). Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 3:3, 3:4, 5:4.

Sestavy

Havl. Brod

Nedvěd (Folvarský) – Dvořák, Škareda, Horák, Najman, Kerber, Dudycha – Vaňous, Petržilka, P. Vacík, Kudrna, Tecl (A), Fiala, Holenda, Pártl, Vyvial, Pokorný, Kulhánek, Cachnín (C)

Žďár n. Sázavou

Radosta (Vít) – Černohorský, Mikulík, Čermák, Grauer, Suda – Vaňkovský, J. Filip (C), Vojinovič, Vlk, Kouba, Pětník, Caha, Jindra, Kadleček, Bačo, Puczek, Nikolič, Vašíček (A)

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu