2. 4. 2019 | Dominik Adam

Cachnín: U nás je rodinná atmosféra, je to jiné než v dalších týmech!

Havlíčkobrodské juniorce skončila sezona, která nebyla moc úspěšná. Bruslařům se navíc pár kol před koncem definitivně rozplynuly naděje na extraligovou záchranu, a to kvůli reorganizaci soutěže. Po špatných výsledcích se u juniorrů vyměnili trenéři. V průběhu základní části se stal novým kapitánem juniorky Richard Cachnín, který nasbíral 56 bodů (14+42). „Neřekl bych, že jsem byl lepší kapitán. V průběhu sezóny se vystřídali u našeho týmu trenéři a ti zvolili mě, aby dali týmu nějaký nový impuls. Nemyslím si, že byl nějaký rozdíl v tom, jestli jsem byl kapitán já, nebo Macas. Všichni se bereme v týmu stejně a hecujeme se navzájem,“ řekl talentovaný útočník.

Cembo, skončila nám sezóna. Jak ji hodnotíš?
Sezóna z našeho pohledu neskončila moc dobře. Bohužel, svaz rozhodl o tom, že týmy, které nemají status akademie, vyřadí. Už před dvěma měsíci, kdy bylo navrhnuto, že bychom měli spadnout, jsme nechtěli nic vypustit a hrát naplno. Bohužel jsme skončili předposlední a v extralize končíme.

Jak už jsi zmiňoval, týmy, které nemají akademii, nebudou v extralize působit. Řešili jste to nějak s klukama v kabině?
S klukama jsme to hodně řešili, štvalo nás to a chtěli jsme tady extraligu udržet. Bohužel ale svaz takhle rozhodl a nic s tím neuděláme.

Ty jsi v průběhu sezóny přebral kapitánské céčko od Macase. Myslíš si, že jsi byl lepší kapitán než on?
Neřekl bych, že jsem byl lepší kapitán. V průběhu sezóny se vystřídali u našeho týmu trenéři a ti zvolili mě, aby dali týmu nějaký nový impuls. Nemyslím si, že byl nějaký rozdíl v tom, jestli jsem byl kapitán já, nebo Macas. Všichni se bereme v týmu stejně a hecujeme se navzájem.

Richard Cachnín se i v této sezoně představil v A-týmu Bruslařů.

V průběhu sezóny se vyměnili trenéři. Jak jste to vnímali a jaká byla atmosféra v kabině?
O výměně trenérů jsme věděli předem, potřebovali jsme do týmu dostat nový impuls, protože naše výkony nebyly dobré. Přišla jak změna u áčka, tak i u nás.

Do týmu přišel Štěpán Kudrna. Jak hodnotíš jeho výkony?
Štěpán k nám zapadl. U nás je taková rodinná atmosféra, je to jiné než v ostatních týmech. Myslím, že zapadl dobře a i jeho výkony byly dobré.

Ty jsi stejně jako minulý rok působil v lajně s Macasem. Na začátku sezóny byl s vámi Kulhy, poté Petržel a nakonec Vojta Holenda. S kým se tobě a Markovi spolupracovalo nejlépe?
S Macasem spolu hrajeme dlouho a jde nám to. Víme o sobě, kde kdo je. Kulhas (Tomáš Kulhánek) u nás byl ze začátku sezóny, ale pak se zranil, což pro nás byla velká škoda. Poté se to u nás tak střídalo, pokaždé jsme hráli s někým jiným. Ke konci sezóny s námi nastupoval Vojta (Vojtěch Holenda) a s ním nám to sedlo. Dávali jsme hodně gólů a bavili se tím.

V první lajně naskakoval po boku Cachnína a Tecla Tomáš Kulhánek (vpravo), který se ale na delší dobu zranil.

Šestnáct utkání za nás odchytal mladý Daniel Král. Jak hodnotíš jeho výkony?
Králík je velký talent. Myslím, že nám v hodně zápasech moc pomohl, předváděl dobré zákroky a dokázal nás podržet. Potom už musel pomoci dorostu, který bojoval o play off, proto za nás moc nechytal. Určitě byl pro náš tým velkým přínosem.

Jaké máš plány pro příští sezonu?
Pro příští sezónu nemám ještě jasno kvůli škole a celkově, ale nejspíš budu muset odejít. Nechce se mi, ale asi budu muset.

Richard Cachnín nasbíral v této sezoně za juniorku 56 bodů (14+42)!

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu