8. 8. 2019 | Štěpán Ondráček

Rád bych dokončil sezonu bez vážnějšího zranění, přeje si Krejčí

Minulá sezona skončila pro nadějného obránce předčasně, a tak Matěj Krejčí nenechal nic náhodě. Pilně se připravoval na nový ročník, který za několik týdnů otevře své brány. „Většinu volna jsem se snažil trénovat, abych se po dlouhé pauze co nejlépe připravil na sezonu." Mladý obránce bude patřit k nejzkušenějším hráčům juniorky. A jaké jsou cíle před novým ročníkem? „Jak trenéři, tak kluci v týmu si dávají co nejvyšší cíle," uzavírá Krejčí.

Máš za sebou letní přípravu. Jaká byla?
Letní přípravu jsem absolvoval sám. Důvodem bylo zranění z minule sezony, které mi nedovolilo trénovat naplno. Upřímně mohu říct, že po té pauze jsem si první měsíc fakt protrpěl.

Pro většinu hráčů je letní dril neoblíbená část předsezonní přípravy. Máš to podobně?
Tak samozřejmě, to asi pro každého. Asi každý, kdo hraje hokej, je radši, když se tréninky odehrávají na ledové ploše a ne na suchu.

Je něco, co v letní přípravě nemáš rád? Pokud ano, tak co konkrétního?
Ano, dlouhé tratě... Ty fakt nemám rád. Bohužel letní příprava se bez nich neobejde, takže to vždycky musím nějak překousnout.

Před několika dny jsi začal přípravu na ledě a začal jsi s dorostem. Co tě k tomu vedlo?
S dorostem jsem začal, protože mi led už fakt chyběl. Minulou sezonu jsem skončil už v prosinci kvůli zranění, takže jsem byl rád, že mi pánové Adam s Hartem dovolili trénovat první dva dny s nimi.

Matěj Krejčí začal s přípravou na ledě o dva dny dříve než jeho spoluhráči.

Jaké byly první dojmy z ledu? Přeci jen to bylo po delší době...
Dojmy byly úplně parádní. Fakt jsem se těšil, až konečně zase obuju brusle a vyjedu na led.

V nadcházející sezoně budeš patřit mezi nejzkušenější hráče juniorky. Jaké jsou cíle do sezony po osobní a týmové stránce?
To asi ano, ale uvidíme, jestli tady vůbec zůstanu. Protože jestli všechno půjde podle mých představ, tak bych chtěl jít na vysokou školu do Brna. To by asi nešlo nadále hrát hokej v Brodě a studovat v Brně, což mě mrzí. Jak trenéři, tak kluci v týmu si dávají co nejvyšší cíle. Můj osobní cíl je jasný – dokončit sezonu bez nějakého vážnějšího zranění. (směje se)

Tým přišel o Dominika Vacíka, Marka Tecla a další. Bude to v nabité extraligové konkurenci znát?
Určitě to znát bude. Váca i Macas jsou skvělí hráči, kteří nepůjdou jen tak lehce nahradit. Přeji jim, ať se jim v nových klubech daří.

Útočník Marek Tecl je jedním z hráčů, který opustil Havlíčkův Brod.

Byl jsi během volna někde v zahraničí nebo tak někde?
Ne ne, většinu volna jsem se snažil trénovat, abych se po dlouhé pauze co nejlépe připravil na sezónu.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu