19. 8. 2019 | Dominik Adam

Jsem rád, že jsem po třech letech dal gól, říká Michal Kerber

Juniorka vyhrála první přípravný zápas na ledě Chrudimi 5:0. Pátou branku utkání zaznamenal Michal Kerber, který dal gól naposledy před třemi roky v přípravném utkání dorostenců. Teď přišel opět ten okamžik a mladý zadák Havlíčkova Brodu se mohl po dlouhé době radovat. Kerber také naskočil do zápasu A-týmu, když hrál ve Znojmě proti Moravským Budějovicím. „Liga dospělých je hodně o přesnosti, zato ta juniorská je o bruslení,“ porovnal obě ligy šikovný obránce.

Kebčo, vyhráli jste v Chrudimi 5:0. Jak zápas hodnotíš?
Zápas hodnotím kladně, protože jsme vyhráli, ale pořád je co zlepšovat. Tohoto soupeře budeme potkávat v lize, tak je dobře, že jsme ho porazili teď v přípravě.

Ty jsi dal gól snad po třech letech. Jak se celá akce zrodila?
Akce se zrodila po jejich chybách a díky dobrému napadání útočníků. Určitě jsem hodně rád, že mi to tam po třech letech opět spadlo, a doufám, že dám ještě další góly.

Kromě gólu jsi zaznamenal také asistenci, když jsi přihrál na Ríšu Cachnína a ten předložil puk Kubovi Košťálovi, který vstřelil branku. Chtěl jsi mu to přihrát, nebo to byla náhoda?
Určitě jsem to chtěl nahrát Cembovi, on pak dal krásnou nahrávku. Je vidět, že je to kvalitní hráč, protože já bych takový pas nedal. (směje se)

Michal Kerber nastupuje ve druhé obraně se Stanislavem Vaňkem.


V lajně naskakuješ se Standou Vaňkem, který přišel z Jihlavy, ale dříve tu hrál. Jak se ti s ním spolupracuje?
Hraje se mi s ním opravdu dobře. Každý máme své přednosti a skvěle se doplňujeme, doufám, že nám to vydrží co nejdéle.

Ty jsi hrál i za A-tým proti Moravským Budějovicím. Jaký je rozdíl mezi juniorskou ligou a ligou mužů?
Liga dospělých je hodně o přesnosti, zato ta juniorská je o bruslení.

V příštím zápase nás čeká Žďár nad Sázavou. Jak se na něj připravit?
Musíme se na něj připravit jako na každý jiný tým a táhnout za jeden provaz. Když budeme spolupracovat a hrát jako jeden člověk, tak máme největší šanci na úspěch.

Ty kromě hraní také trénuješ malé děti. Chtěl by ses tím do budoucna živit?
Trénování mě opravdu baví a pokud by mi nevyšla hokejová kariéra, tak bych se určitě chtěl věnovat trénování. Je to opravdu dobré a naplňuje mě to.

Museli jsme se obejít bez Matěje Škaredy, který musel na šití. Jak to bylo těžké?
Bylo to hodně náročné hrát na pět beků, Škára nám hodně chyběl. Nakonec jsme to ale zvládli a dotáhli zápas do vítězného konce. Je dobré, že alespoň zaznamenal asistenci, může ho to mrzet o to méně, že nedohrál.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu