21. 8. 2019 | Milan Sochor

Brod? Srdeční záležitost! Jsem rád, že se můžu vrátit, přiznává Zmrhal

Na střídačce ho nepřehlédnete. Nad všechny ční vysoký Pavel Zmrhal, který se stal novým asistentem trenéra A-mužstva. Bývalý výborný obránce, který má zkušenosti i s nejvyšší soutěží v dresu Jihlavy, se výrazně zapsal do paměti havlíčkobrodských fanoušků. Řadu sezon strávených v dresu Rebelů završil vytouženým postupem do 1. ligy. Do Kotliny přichází už potřetí. „Deset let jsem tady byl jako hráč, pak čtyři pět let jako trenér mládeže,“ vysvětluje třiapadesátiletý kouč, který ještě nedávno aktivně hrál za Ledeč nad Sázavou.

Jak jste se do Havlíčkova Brodu dostal?
Oslovil mě Richard Cachnín. Oslovil mě už loni, když neměl asistenta po trenérských rošádách, které tu byly. Jenže já jsem byl smluvně vázaný v Jihlavě u žáků, takže jsem nemohl odejít. Tak sem šel Martin Meloun. Letos mi zavolal znovu. Já už jsem byl tedy znovu vázaný v Ledči nad Sázavou, ale ne vyloženě smluvně. Prvně jsem odmítl, ale po týdnu jsem zhodnotil, že tohle by bylo pro mě z pozice trenéra lepší. Je to zase jiná práce, teď jsem byl dlouho u mládeže. Nakonec jsem rád, že jsem se velice dobře dohodl s Ledčí nad Sázavou, kde jsme se rozešli snad v dobrém, a od tohoto týdne jsem tady.

Co vás nakonec přesvědčilo?
To je těžké. Já už jsem v Brodě potřetí. Deset let jsem tady byl jako hráč, pak čtyři pět let jako trenér mládeže. Pak jsem byl jinde, tak jsem se potřetí vrátil do Brodu. Vyrůstal jsem v Jihlavě na Horáckém zimním stadionu v Dukle, ale deset let tady završených postupem dělají pro mě z Brodu srdeční záležitost. Jsem rád, že se můžu vrátit. Doufám, že to bude ku prospěchu věci jak týmu, tak i mojí.

Fanoušci si vás tu dobře pamatují, v pondělí po oznámení vašeho příchodu si hned vzpomněli na postupovou sezonu. Byl jste od té doby v kabině našeho A-týmu?
Byl jsem tu několikrát ještě jako soupeř, když tu bylo béčko a já hrál za Ledeč před dvěma třemi roky. To jsme byli v kabině, kde jsme v minulosti byli také jako áčkaři, ale v této kabině jsem nebyl.

Naskočily vám nějaké vzpomínky na tu dobu, když jste sem přišel?
Když jsem viděl místo, na kterém jsem nějaký pátek seděl, člověk na to zavzpomíná. Postupová sezona je vždycky nezapomenutelná. Vzpomínky jsou.

Na jakém místě v kabině jste seděl?
Seděl jsem v protilehlém rohu proti dveřím. Vedle mě seděl Richard Cachnín.

Přemýšlel jste, jaké by to bylo znovu postoupit? Tentokrát v roli trenéra?
To by bylo moc hezké. Musíme ale vycházet z podmínek, které tu jsou. Tým se obměňuje. Jako obecně ve sportu to závisí na penězích. Když slyším Richarda, jaký rozpočet je v Šumperku a jaký tady… Je to i o financích, o šíři kádru, aby bylo po celou sezonu z čeho brát, aby byly síly, aby to netáhly třeba tři lajny, ale protočilo se víc lidí. Druhá liga tu zabezpečena určitě bude, tomu věřím, ale jestli to bude zrovna vyloženě na postup, o tom úplně přesvědčený nejsem.

Jaké jsou tedy vaše první pocity z týmu?
V týmu jsou kluci, které jsem trénoval, když jsem tu dělal trenéra sportovních tříd, takže jich spoustu znám. S Třéťou jsem hrál, Patrik Přidal hrál hokej zase s mým starším synem. Víme navzájem, co od sebe můžeme očekávat. A kluci, kteří přišli z Moravských Budějovic a podobně, s těmi se poznáme. Absolvoval jsem první trénink a první zápas. Kdyby to takto pokračovalo, tak by to byla paráda.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu