19. 9. 2019 | Tomáš Sochor

Zápas podzimu je zde! Bruslaři přivítají Šumperk

Je to tady. Bruslaři po skvělém vstupu do sezony přivítají v sobotu 21. září od 17:00 na ledě Kotliny Draky Šumperk. Severomoravané přijedou do Havlíčkova Brodu hájit první místo v soutěži. To se jim pokusí domácí hokejisté překazit a sami budou usilovat o čelo tabulky. Neváhejte a přijďte naše kluky podpořit. Budou to potřebovat!

Draci Šumperk

Počátky hokeje: 1945
Založení Draků Šumperk: 2003
Stadion: Zimní stadion Šumperk (kapacita 3 500 diváků)
Klubové barvy: žlutá, tmavě modrá
Webové stránky klubu: www.dracisumperk.cz
Trenér: Martin Janeček

BK Havlíčkův Brod x Draci Šumperk

znak týmu znak týmu
2–1–0–0 bilance 3–0–0–0
2., 8 bodů umístění 1., 9 bodů
14:4 skóre 13:5
8:1 (Nový Jičín, doma) nejvyšší výhra 5:1 (Žďár nad Sázavou, venku)
Patrik Přidal – 6 bodů (3+3) nejproduktivnější hráč Daniel Vachutka – 6 bodů (4+2)
Patrik Přidal, Marcel Juráň – 3 góly nejlepší střelec Daniel Vachutka – 4 góly
Patrik Přidal – 3 asistence nejlepší nahrávač Tadeáš Jaroš, Tomáš Drtil – 4 asistence
Tomáš Semrád – 3 body (1+2) nejproduktivnější obránce Tomáš Drtil – 4 body (0+4)
Martin Holík 1,33 (3 zápasy) průměr inkasovaných gólů na zápas Michal Wanecki 1,67 (3 zápasy)

Draci jsou zatím stoprocentní

Minulé zápasy soupeře
Šumperk – Havlíčkův Brod 5:1
HK Martin – Šumperk 3:1
Žďár nad Sázavou – Šumperk 1:5
Šumperk – Mor. Budějovice 4:3
Nový Jičín – Šumperk 1:4
Všechny zápasy

Šumperk vstoupil do letošní sezony tím nejlepším možným způsobem. Z dosavadních tří utkání všechna vyhrál. To se týmu ze severu Moravy podařilo naposledy před dvaadvaceti lety v sezoně 1997/1998! Draci si výborně počínali na hřištích soupeřů, když nejdříve pohodlně porazili Žďár nad Sázavou 5:1 a poté si poradil s Novým Jičínem 4:1. Naopak domácí zápas s Moravskými Budějovicemi se Šumperku moc nepovedl. I v něm ale Draci nakonec po Milfaitově hattricku zvítězili 4:3.

Bitva o první místo proti Milfaitovi

Jan Milfait i po přestupu potvrzuje svojí roli superhvězdy II. ligy. Ve dvou přípravných utkáních si proti Havlíčkovu Brodu připsal 4 body (1+3). Svojí formu si přenesl i do mistrovských zápasů. Nejvíce se blýskl v souboji proti Moravským Budějovicím, ve kterém vstřelil hattrick a samojediný tak spasil trápící se Draky. V sezoně zatím nasbíral 5 bodů (3+2) a společně s Tadeášem Jarošem (1+4) sdílí v počtu bodů druhé místo za Danielem Vachutkou (4+2).

Čtvrté kolo II. ligy skupiny východ slibuje výjimečné utkání. Jak domácí Havlíčkův Brod, tak hostující Šumperk mají formu. Draci s plným bodovým ziskem vedou tabulku. Bruslaři jsou za nimi o pouhý bod druzí. Čeká nás tak přímý souboj o první místo. Fanoušci Šumperku Drafans pořádají do Havlíčkova Brodu autobusový výjezd. Ke konečnému vítězství na ledě tak bude potřeba i vítězství v hledišti!

Kompletní soupiska Šumperku

Minulé kolo

Juráň rozhodl regionální derby

K druhému venkovnímu zápasu za sebou vyrazili Bruslaři do Moravských Budějovic. V první třetině gól nepadl zásluhou skvěle chytajícího Martina Holíka a nevyužité havlíčkobrodské přesilovky pět na tři. Ve druhém dějství skóre otevřel Patrik Přidal. V závěrečné části pak náskok zvýšil Marcel Juráň. Žihadlům se sice ještě podařilo snížit, klid na hokejky hostů však svým druhým gólem v utkání vrátil Marcel Juráň.

znak týmu 1 – 3 znak týmu

Branky a nahrávky: 48. Kruckovyč (Horký, Krutiš) – 21. Přidal (Třetina), 43. Juráň (Cachnín, Kliment), 57. Juráň (Plachý, Kliment). Rozhodčí: Daniel Reich – Jan Kleprlík, Henrich Kráľ. Vyloučení: 7:7, navíc Semrád (HBR) 10. min OT [NESP.]. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 619. Střely na branku: 28:37 (11:12, 9:10, 8:15). Třetiny: 0:0, 0:1, 1:2. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.

BK Havlíčkův Brod: Holík (Nedvěd) – Vála, Semrád, Kulhánek, Vala, Kliment, Trupl – Mikeš, Třetina (C), Přidal – Juráň, Matušík, Voříšek (A) – Kadlec, Cachnín, Plachý – Kuchta, Holenda

Hockey Club Moravské Budějovice 2019: Vacek – Konečný, Šána, Trnka, Pelikán, Bazala, Kruckovyč, Brabec, Chlubna – Procházka, Molnár, Kratochvíl, Krutiš, Sigmund, Alexa, Horký, Hačecký, Piš, Sorger

Marcel Juráň dvěma góly rozhodl o havlíčkobrodském vítězství

Šumperk potřetí v řadě dokráčel k vítězství

Roli favorita potvrdili šumperští hokejisté již v první třetině, kdy si vybudovali dvoubrankový náskok. Ve druhé periodě měli hosté asi největší převahu. Paradoxně se jim ale během této části hry branku vsítit nepodařilo a to hlavně díky skvěle chytajícímu Matěji Loubalovi. Ve třetí třetině Draci svůj náskok ještě zvýšili. Ďáblům se pak podařilo vstřelit gól a před koncem utkání odvolali gólmana. Ve hře šest na čtyři však Novému Jičínu myšlenky na vyrovnání hosté odpálili gólem do prázdné brány.

znak týmu 1 – 4 znak týmu

Branky a nahrávky: 54. Kafka (Králík) – 9. Vachutka (Jaroš, M. Haloda), 16. Pokorný (Spratek), 41. Vachutka (Drtil, Jaroš), 60. Spratek (Pokorný, Řezáč). Rozhodčí: Šutara – Bartek, Konvička. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Třetiny: 0:2, 0:0, 1:2. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4.

HK Nový Jičín: Loubal – Hruška, Metelka, Adamík, Rufer, Kobylík, Tolokonnikov – Pecha, Kafka, Poruba, Slovák, Králík, Palička, Štefka, Plitko, Macuh, Krupa, Irgl

Draci Šumperk : Wanecki – Sedlák, Drtil, Gewiese, Kabelka, M. Haloda, Řezáč – Jaroš, Milfait, Vachutka – Krejčiřík, Spratek, Pokorný – Scheuter, Antonov, Hroch – Urban, Šíp, Haluza

Tomáš Drtil je nejbodovanější šumperský obránce
Zdroj: Věra Václavková, dracisumperk.cz

Minulý vzájemný zápas

Draci oplatili Bruslařům porážku z prvního utkání

Šumperk vstoupil do utkání skvěle a na ledě jasně dominoval. Hlavně díky skvělému výkonu Martina Holíka prohrávali Bruslaři po první třetině jen 0:2. Hosté v další části srovnali s domácími krok a díky gólu Tomáše Plachého snížili na nejmenší možný rozdíl. Draci ale díky brance do šatny havlíčkobrodským hokejistům znovu odskočili. Ve třetí periodě přidal Šumperk další dvě branky, a oplatil tak hostům z Havlíčkova Brodu porážku z prvního vzájemného přípravného utkání.

znak týmu 5 – 1 znak týmu

Branky a nahrávky: 10. 16. Hroch (Drtil, Čejka), 17. Vachutka (Milfait, Jaroš), 40. Kabelka (Jaroš), 42. Krejčiřík, 47. Milfait (Řezáč, Jaroš) – 29. Plachý (Cachnín, Kulhánek). Rozhodčí: Sedlák – Cik, Pippal. Vyloučení: 5:6. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 390. Střely na branku: 37:20 (18:3, 9:11, 10:6). Třetiny: 2:0, 1:1, 2:0. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1.

Draci Šumperk: Wanecki (Venouš) – Plhal, Drtil, Kabelka, M. Haloda, Řezáč, Habrman, Štrbík – Milfait, Pokorný, Jaroš, Hroch, Scheuter, Vachutka, Urban, Muller, Šíp, Spratek, Haluza, Krejčiřík, Čejka

BK Havlíčkův Brod: Holík (Nedvěd) – Kliment, Pospíchal, Kulhánek, Krejčí, Semrád, Vala – Kuchta, Ludvík, Voříšek, Mikeš, Přidal, Kadlec, Janiurek, Plachý, Cachnín

Šumperk byl lepší a zaslouženě vyhrál
Zdroj: Věra Václavková, dracisumperk.cz

Věděli jste, že...

… Bruslaři přesně po týdnu budou znovu hrát proti prvnímu týmu tabulky? V sobotu 14. září hráli proti tehdy prvnímu Valašskému Meziříčí. Nyní je čeká souboj s vedoucím Šumperkem.

… Havlíčkův Brod ve II. lize skupiny východ obdržel nejméně branek (4)?

… Draci Šumperk hrají letošní sezonu v nových dresech?

Bilance s Šumperkem od sezony 2000/2001 ve 2. lize

Počet odehraných zápasů: 2
Bilance: 0-0-0-2
Výsledky: 6:8, 2:3
Skóre: 8:11

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu