10. 10. 2019 | Štěpán Ondráček, Natálie Fišerová

Hororová první třetina zmařila šanci na body, dorost padl s Hradcem!

HRADEC KRÁLOVÉ – Havlíčkobrodští dorostenci vycestovali k venkovnímu utkání na půdu východočeského Mountfieldu HK. Bruslaři nevstoupili ideálně do zápasu, když během osmi minut prohrávali vysoko 0:5. Lvi si celý zápas pohlídali a o čestnou branku Havlíčkova Brodu se ve vlastním oslabení postaral Tadeáš Holenda.

Lepší začátek zápasu si Královéhradečtí nemohli přát, hned v sedmé vteřině se jim podařilo vstřelit branku, a to po kombinaci Matěje Beneše, který si z pravého kruhu najel, vystřelil a odraženého kotouče si všiml Matyáš Budina, který puk dorazil za záda hostujícího brankáře – 1:0. Hradečtí nadále dobývali bránu Brodu. V 7. minutě nahazoval od modré čáry puk Matěj Pinkas, do parády si jej následně vzal Matyáš Budina a opět skóroval. Ještě v téže minutě navíc dokázal ten samý hráč dokonat svůj hattrick a bylo to už 3:0.

V dalších minutách nadále zápasu kralovali Hradečtí. Už na 4:0 se v přesilové hře podařilo zvýšit skóre Šimonovi Táborskému, který krásnou střelou od modré čáry propálil vše, co mu stálo v cestě. Tato trefa vyhnala havlíčkobrodského gólmana Davida Kubíka z brankoviště, mezi tři tyče se postavil nově Filip Tuček. A o pár vteřin později se mohli Východočeši díky výtečné střele Davida Brožka radovat z vedení už 5:0. Nadále pak pokračovali ve svém tlaku a první periodu tak jasně ovládli.

Druhá perioda přinesla mnohem klidnější hokej, ovšem pouze co se gólů týče, protože šancí diváci viděli neustále spoustu. Ve 23. minutě schytal nepříjemný hit od hradeckého beka Šimona Táborského havlíčkobrodský útočník Vladislav Juřica. Ten musel být z ledu odvezen na nosítkách a do duelu již nezasáhl. Mladíci z Havlíčkova Brodu se snažili zápas ještě zvrátit, vytvořili si šance, ty ale proměnit nedokázali.

Naopak v polovině druhé dvacetiminutovky se hokejistům ze soutoku Labe a Orlice podařilo skóre navýšit, a to už na 6:0. Po nahrávce Matěje Beneše se dostal do samostatného úniku opět Matyáš Budina a kotouč dokázal poslat mezi betony bruslařského gólmana. Hostující tým se nadále pokoušel, díky chybě v obraně domácího celku se dostal i do několika samostatných úniků, ty zvládl ale pochytat výborný brankář Hradce Jakub Tichý.

V poslední části přišly opět na řadu gólové hody. První dokázal skórovat z řad Východočechů Lukáš Souček, když se po střele Adama Jirků dostal k puku a ranou k bližší tyči nekompromisně zakončil – 7:0. O chvíli později se naskytla příležitost pro Bruslaře, ti ji ovšem neproměnili, nastřelili tyčku a naopak nechali ujet hradeckého Davida Brožka. Ten si pohrál s kotoučem a dokázal zavěsit pod horní konstrukci – 8:0.

Už tak vysoký domácí náskok navýšil svým pátým zásahem v zápase Matyáš Budina, který propálil havlíčkobrodského gólmana tentokrát z levé strany. Bruslaři se nakonec dočkali čestné branky, paradoxně ve svém oslabení, když ujeli obráncům Hradce do přečíslení dva na jednoho a nad pravý beton se trefil Tadeáš Holenda – 9:1. Utkání se nakonec neodehrálo bez zranění ani na druhé straně, v 53. minutě do kabin odcházel kulhající Adam Jirků. V závěru už ale divoké klání další branku nenabídlo a Lvi tak natáhli po vysokém vítězství svou šňůru už na šest vyhraných mačů.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Michael Bačkovský 0 0 0 -2 0
Ondřej Besmák 0 0 0 -1 0
Lukáš Číhal 0 0 0 -3 0
Marek Doležal 0 0 0 -1 0
Filip Dymák 0 1 1 -2 0
Tadeáš Holenda 1 0 1 -1 0
Petr Hrdlička 0 0 0 -4 0
Jan Jakubec 0 0 0 -2 0
Michal Janko 0 0 0 -1 0
Vladislav Juřica 0 0 0 0 0
Matěj Kravec 0 0 0 -4 0
David Krejčí 0 0 0 -2 0
Jan Kuchta 0 0 0 -3 2
Max Kutlvašr 0 0 0 -1 2
Jaroslav Prášek 0 0 0 -3 2
Adam Rauš 0 0 0 -3 0
Martin Zych 0 0 0 -3 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
David Kubík 8 8 4 4 50,00 0 0
Filip Tuček 52 38 5 34 89,47 0 2

Ohlasy k utkání

9.. kolo, čtvrtek 10.10.2019 od 17:30
ČPP Arena
9:1
(5:0, 1:0, 3:1)
Hr. Králové - Havl. Brod
ELIOD Extraliga dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 1. Budina (Moravec, Matěj Beneš), 7. Budina (Pinkas, Moravec), 7. Budina (Matěj Beneš, Moravec), 8. Táborský (Michal Beneš), 8. Brožek, 30. Budina (Matěj Beneš, Jerman), 42. Souček (Jirků), 46. Brožek, 47. Budina (Moravec, Řehák) – 53. Holenda (Dymák). Rozhodčí: Tomáš Mareš – Aleš Hejl, Radek Špringl. Vyloučení: 1:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 67. Střely na branku: 47:21 (17:5, 18:10, 12:6). Průběh utkání: 9:0, 9:1.

Sestavy

Hr. Králové

Tichý (Žalčík) – Táborský, Beran, Boukal, Řehák, Pelda, Jerman, Pinkas – Giesl, Budina (C), Pajer – Jirků, Matěj Beneš (A), Novotný – Souček, Brožek, Moravec – Michal Beneš (A)

Havl. Brod

Kubík (8. Tuček) – Besmák, Jakubec, Zych (C), Doležal, Kuchta, Číhal, Kutlvašr – Dymák (A), Juřica, Rauš (A) – Janko, Holenda, Krejčí – Bačkovský, Hrdlička, Kravec – Prášek

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu