1. 11. 2019 | Štěpán Ondráček

Tuček po výhře nad Duklou: Mám rád, když se na mě hodně střílí!

Do Havlíčkova Brodu přišel před nadcházející sezonou a v novém působišti si vede víc, jak znamenitě. Řeč je o mladém gólmanovi Filipu Tučkovi. Mladý brankář drží svůj tým v postupové šestce. Mladíček Bruslařů se v rozhovoru mimo jiné rozpovídal o spolupráci s kolegou Davidem Kubíkem. „S Davidem se známe delší dobu, takže je celkem sranda,“ říká o svém parťákovi. Havlíčkův Brod bojuje o play off a v posledních zápasech ho čekají důležitá utkání. „Proti zbývajícím soupeřům bude platit týmový duch a především nasazení,“ uvědomuje si maskovaná opora. (Foto malé: Ronald Hansel, Juniorský hokej)

Havlíčkův Brod se může sezonu co sezonu opírat o dobré výkony svých brankářů. Výjimkou není ani tento ročník, v němž drží prapor maskovaných mužů patnáctiletý Filip Tuček. Mladý gólman přišel do týmu Bruslařů z Kobry Praha a v novém působišti se mu daří na výbornou. Před startem extraligy měl o něco lepší výchozí pozici David Kubík, který v Kotlině kroutí druhou sezonu, jenže Tučkovi se podařila příprava a v sezoně dostává více prostoru: „Nečekal jsem, že dostanu takový prostor, ale užívám si každý zápas.“

Jak už bylo zmíněno, brankářskou dvojici tvoří s Kubíkem. Kdo by si myslel, že mezi nimi panují neshody, tak je na velkém omylu. „S Davidem se známe delší dobu, takže je celkem sranda,“ říká na adresu svého zkušenějšího kolegy mladý gólman. Oba brankáři se o zápasy víceméně dělí, ale ke konci základní části dostává více příležitostí posila z Prahy. Výborný výkon podal Tuček v utkání s Mladou Boleslaví, po nervy drásajícím průběhu však Havlíčkův Brod nakonec nebodoval. „Podali jsme dobrý týmový výkon a je škoda, že jsme nedosáhli na body,“ lituje po středečním zápasu. Škodovka ukázala svoji sílu, když na branku Tučka letělo hned 46 puků. „Mohl jsem jeden gól chytit, ale na druhou stranu jsem měl hodně těžkých zákroků,“ přiznává.

Filip Tuček si na nedostatek práce proti Jihlavě nemohl stěžovat

Havlíčkův Brod se dlouho držel v souboji s Mladou Boleslaví stejně jako v prvním vzájemném utkání. Tehdy dorostenci podlehli Středočechům až v prodloužení. Navíc Havlíčkův Brod v posledních zápasech bojuje s koncovkou, stejné to bylo i ve zmíněném duelu. „Byla tam špatná koncovka, ale zachytal jim skvěle gólman,“ řekl na adresu Olivera Šatného. Mladí Bruslaři museli hodit za hlavu nepovedené utkání a naladit se na derby Vysočiny. V něm dokázal tým okolo trenéra Václava Adama vyhrát 6:1. „Byl to hodně dobrý pocit vyhrát takhle vysoko, ale musíme se připravit na další zápasy,“ krotí nadšení hrdina zápasu.

Právě Filip Tuček byl jedním ze strůjců vítězství, protože místy čelil ohni střel Dukly. „Mám rád, když se na mě hodně střílí a jsem v jednom kole,“ pochvaluje si velkou vytíženost. Jihlava zejména ve druhé třetině tlačila, ale z 24 střel na branku využila jen jedinou. „Utkání mi sedlo, ale na druhou stranu jsem měl v některých momentech i velké štěstí,“ uzavírá své povedené vystoupení proti regionálnímu rivalovi. Dukla dělala v zápase vše možné, aby dostala puk do sítě. Zkoušela to i z neobvyklých pozic: „Soupeř měl hodně náhodných střel, to byla největší potíž.“

Týmová soudržnost bude v posledních kolech hodně důležitá

Všechny extraligové týmy čeká reprezentační pauza. Po ní se rozjede poslední kvarteto utkání, které rozhodne o postupujících do vyřazovací části. Bruslaři narazí v přímé bitvě na České Budějovice. Potom je čeká zápas s Táborem, v němž potřebují povinně zvítězit. „Proti zbývajícím soupeřům bude platit týmový duch a především nasazení,“ je si vědom důležitosti obou střetnutí Tuček.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu