29. 10. 2019 | Štěpán Ondráček

Derby je tady: Brod vyjede na led nevyzpytatelného Žďáru!

V předposledním dni měsíce října je na programu další kolo II. ligy. V něm dojde na pikantní duel, který se 30. října (18:00) odehraje Na Bouchalkách. Havlíčkův Brod totiž čeká prestižní posázavské derby. První vzájemný zápas přinesl vítězství pro celek z Kotliny, a tak se čeká na řece Sázavě tvrdá odveta. Plameny mají v posledních zápasech dobrou formu, když porazily první a čtvrtý tým tabulky. Neváhejte a přijeďte povzbudit svůj tým!

SKLH Žďár nad Sázavou

Založení klubu: 1938
Stadion: Zimní stadion Bouchalky (kapacita 3 500 míst)
Klubové barvy: bílá a červená
Webové stránky klubu: hokejzr.cz
Trenér: Radek Haman

SKLH Žďár nad Sázavou x BK Havlíčkův Brod

znak týmu znak týmu
3–0–2–6 bilance 8–1–1–2
8., 11 bodů umístění 2., 27 bodů
35:49 skóre 55:34
10:1 (Moravské Budějovice, doma) nejvyšší výhra 8:1 (Nový Jičín, doma)
2:8 (Valašské Meziříčí, venku) nejvyšší porážka 1:6 (Šumperk, venku)
Tomáš Chlubna
Ondřej Kovářů – 9 bodů (1+8)
nejproduktivnější hráč Miroslav Třetina – 14 bodů (6+8)
Tomáš Semrád
Jakub Matušík – 14 bodů (4+10)
Dominik Adam – 5 gólů nejlepší střelec Patrik Přidal
Luboš Voříšek – 7 gólů
Tomáš Chlubna
Ondřej Kovářů– 8 asistencí
nejlepší nahrávač Tomáš Semrád
Jakub Matušík – 10 asistencí
Martin Lojek – 6 bodů (4+2)
Jan Wasserbauer – 6 bodů (1+5)
nejproduktivnější obránce Tomáš Semrád – 14 bodů (4+10)
Jiří Sláma 4,25 (5 zápasů)
Jan Čáp (4,25 (8 zápasů)
průměr inkasovaných gólů na zápas Martin Holík 2,79 (10 zápasů)
Martin Altrichter 2 (2 zápasy)
Ondřej Chaloupek 5,62 (1 zápas)
Martin Nedvěd (1 zápas)
Minulé zápasy soupeře
Val. Meziříčí – Žďár n. S. 8:2
Žďár n. S. – Nový Jičín 3:4p
Šumperk – Žďár n. S. 2:4
Žďár n. S. – Hodonín 2:1
Kopřivnice – Žďár n. S. 6:3
Všechny zápasy

Plamenům se v posledních zápasech daří

Hokejisté Žďáru by se rádi nacházeli na jiném místě druholigové tabulky, než je tomu současná osmá pozice. Tým od řeky Sázavy porazil lídra skupiny Šumperk a rovněž na jeho hokejkách skočil celek z Hodonína. Plameny v posledních kolech předvádějí parádní hokej a je jen otázkou času, kdy se napěchovanou tabulkou posunou směrem vzhůru.

Žďár nad Sázavou dokázal v rozmezí jednoho týdne porazit Šumperk i Hodonín
(Foto: Petr Nedvěd, hokejzr.cz)

Bývalý Bruslař Chlubna vede týmové statistiky

Produktivitu Žďárských má na starosti silná dvojka. První z nich je fanouškům Bruslařů velmi známý, jelikož jde o Tomáše Chlubnu. Společně s ním má rovnocenný zápis Ondřej Kovářů (1+8). Defenzivě vévodí velezkušený Martin Lojek. Zadák s bohatými zkušenostmi má na svém kontě šest kanadských bodů (4+2). Stejně jako v útoku, tak i obránci mají vyrovnaný tandem. Jan Wasserbauer má taktéž šest bodů, ale méně vstřelených branek (1+5). Mezi třemi tyčemi najdeme Jana Čápa. Finalista s Moravskými Budějovicemi z loňského ročníku změnil angažmá. U Plamenů nastoupil k osmi zápasům. Jiří Sláma nastoupil do pěti duelů, ale vinou zranění další už nepřidal. Žďárští reagovali na situaci v obranných řadách, když přivedli nové hráče.

Tomáše Chlubnu čeká druhé derby proti svým

Vstupné je online…

Žďár nad Sázavou se potýkal s problémy u vstupu, a tak se rozhodl pro radikální řešení. Vedení SKLH zavedlo online prodej. Jak získat lístek na derby? Jednoduše. Stačí kliknout na odkaz níže a pořídit si vstupenku bez dlouhých front.


Kompletní soupiska Žďáru nad Sázavou

Minulé kolo

Bruslaři nezvládli oslabení a Šumperk trestal

Souboj o první místo tabulky nabídlo 13. kolo II. ligy. Havlíčkův Brod prohrával, ale v přesilové hře, se trefil Ladislav Pospíchal. Vyrovnaný stav netrval dlouho, neboť Šumperk si vzal své vedení zpět. Hrál se atraktivní hokej a šťastnější na jeho konci byli Draci. Domácí vyhráli šlágr kola, i když mělo hostující mužstvo smůlu, protože několikrát nastřelilo brankovou konstrukci.

znak týmu 6 – 1 znak týmu

Branky a nahrávky: 11. Sedlák (Gewiese, Vachutka), 14. Hroch (Antonov, Krejčiřík), 36. Vachutka (Milfait, Sedlák), 40. Vachutka (Gewiese, Jaroš), 42. Milfait (Krejčiřík), 58. Kofroň (Kabelka, Spratek) – 14. Pospíchal (Mikeš, Třetina). Rozhodčí: Ivan Čuňočka – David Urubčík, Jan Kleprlík. Vyloučení: 5:8, navíc Vala (HBR) 10 min. OT [ZHK]. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1288. Střely na branku: 45:22 (13:7, 15:5, 17:10). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 6:1.

Draci Šumperk: Peksa (Wanecki) – Sedlák, Drtil, Gewiese, Kabelka, Haloda, Řezáč, Chujac – Jaroš, Milfait, Vachutka – Kofroň, Spratek, Pokorný – Krejčiřík, Antonov, Hroch – Scheuter, Muller, Haluza – Urban

BK Havlíčkův Brod: Holík (Nedvěd) – Vala, Pospíchal, Benák, Kliment, Vála, Krejčí – Plachý, Kuchta, Holenda, Ludvík, Kadlec, Třetina, Mikeš, Cachnín, Voříšek, Matušík, Přidal, Juráň

(Zdroj: dracisumperk.cz)

Plameny nenavázaly na úspěchy, když padly s Tatrou

Žďár se představil v minulém kole na ledě Kopřivnice. Hosté z Vysočiny nevkročili do utkání dobře, když po osmi minutách prohrávali 0:2. Plameny se dostaly na dostřel, jenže Kopřivničtí navýšili svůj náskok. V poslední části bylo zaděláno na drama, když se Žďárští opět dostali do jednobrankového kontaktu, ale domácí si své vítězství pohlídali.

znak týmu 6 – 3 znak týmu

Branky a nahrávky: 3. Pěnčík (Bail, Ollender), 8. J. Mach (Bail), 15. Pěnčík (Ollender, M. Mach), 26. Hrubý (J. Mach, Suchý), 49. Ollender (Pěnčík, M. Mach), 57. Suchý (Stříž, Hrubý) – 13. Spálovský (Chlubna), 33. Chlubna (Adam, Kovářů), 47. Wasserbauer. Rozhodčí: Škach – Novotný, Pippal. Vyloučení: 7:6. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 694. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:3, 6:3.

HC ISMM Kopřivnice: Hromada – Štěpánek, Imrich, Krzak, Šendera, Bail, Fojtík, Stříž (A) – Mach J. (C), Ollender, Gola, Suchý, Mach M., Marek (A), Fojtík, Pěnčík, Tomášek, Hrubý, Sluštík

SKLH Žďár nad Sázavou: Čáp – Pleva (C), Wasselbauer (A), Spálovský, Kališ, Koželuh, Lojek – Jícha, Bureš, Gregar, Kunstmüller, Kadleček, Kovářů, Prokš (A), Knap, Medek, Adam, Chlubna, Heinrich

Letošní sezona zatím Plamenům moc radosti nepřinesla
(Zdroj: Petr Nedvěd, hokejzr.cz)

Minulý vzájemný zápas

Pomalejší rozjezd, který znamenal tři body

Derby Vysočiny začali lépe Žďárští, kteří se rychle ujali vedení 2:0. Havlíčkův Brod se rozkoukával pomalu, ale potom ukázal svoje kvality. Bruslaři otočili vývoj utkání během šestnácti minut z 0:2 na 3:2. Plameny měly několik příležitostí, které pochytal fantom Holík, jenž udržel veškeré střelce na uzdě. Naopak, Havlíčkobrodští přidali čtyři trefy a rozhodli o své výhře.

znak týmu 7 – 2 znak týmu

Branky a nahrávky: 16. Třetina (Mikeš, Pospíchal), 22. Voříšek (Benák, Kadlec), 32. Pospíchal (Přidal, Semrád), 33. Semrád (Matušík, Voříšek), 39. Přidal (Mikeš, Pospíchal), 56. Semrád (Matušík, Pospíchal), 59. Voříšek (Matušík) – 5. Gregar (Chlubna, Kadleček), 13. Ferda (Bureš). Rozhodčí: Daniel Markovský – Martin Klouda, Petr Křivohlavý. Vyloučení: 5:9, navíc Wasserbauer (ZDS) 10 min. OT [NESP]. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 687. Střely na branku: 35:20 (8:11, 16:2, 11:7). Průběh utkání: 0:2, 7:2.

BK Havlíčkův Brod: Holík (Nedvěd) – Semrád, Pospíchal, Kulhánek, Vala, Benák, Kliment – Mikeš, Třetina (C), Přidal – Kadlec, Matušík, Voříšek (A) – Juráň, Cachnín ml., Plachý – Holenda

SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (33. Čáp) – Kadleček, Adam, Kolda, Pleva (C), Koželuh, – Kunstmüller, Kovářů, Knap, Gregar, Bureš, Prokš (A), Wasserbauer (A), Ferda, Jícha, Chlubna, Heinrich

Podívejte se na celý rozhovor s Jirkou Benákem

Věděli jste, že...

…„Můj dům, můj hrad" tohle přísloví platilo loňskou sezonu, když domácí týmy uhájily svůj led?

… Žďár nad Sázavou je jediný tým, který porazil Šumperk, a to na jeho ledě 4:2?

… Havlíčkův Brod v letošní sezoně třikrát prohrál a pokaždé dostal pět a více branek?

… Bývalý Bruslař Tomáš Chlubna nahrál na pět branek svého týmu v utkání s Moravskými Budějovice? (Plameny vyhrály 10:1)

… oba soupeři dostali v posledním kole šest gólů? (Havlíčkův Brod podlehl Šumperku 1:6 a Žďár nad Sázavou nestačil na Kopřivnici 3:6)?

Petr Kuchta společně s Tomášem Chlubnou oblékali minulou sezonu stejný dres. Nyní je každý na druhé straně střídačky

Bilance se Žďárem nad Sázavou od sezony 2000/2001 ve 2. lize

Počet odehraných zápasů: 31
Bilance: 18-1-2-10
Výsledky: 2:1, 8:5, 2:3p, 4:2, 2:4, 6:2, 1:3, 4:0, 8:2, 6:2, 6:2, 3:2, 3:2, 5:2, 2:4, 3:4sn, 4:5, 2:4, 4:2x, x3:8, x4:1, x3:2p, 3:6, 8:1, 3:4, 3:1, 4:5, 6:3, 3:6, 7:1, 7:2
Skóre: 129:91

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu