29. 11. 2019 | Štěpán Ondráček

Bruslaři přivítají v Kotlině suverénní Draky Šumperk!

Havlíčkobrodští hokejisté neprožívají dobré období, ale vše musí jít stranou. Do Kotliny přijede v sobotu 30. listopadu první tým tabulky Draci Pars Šumperk. Hostující mužstvo má na svých hokejkách deset vítězství za sebou. Souboj prvních týmů tabulky vypukne v 17:00. Neváhejte a přijďte Bruslaře podpořit! (Foto: Věra Václavková, dracisumperk.cz)

Draci Pars Šumperk

Počátky hokeje: 1945
Stadion: Zimní stadion Šumperk (kapacita 3 500 diváků)
Klubové barvy: žlutá a tmavě modrá
Webové stránky klubu: www.dracisumperk.cz
Trenér: Martin Janeček



BK Havlíčkův Brod x Draci Pars Šumperk

znak týmu znak týmu
11–2–1–5 bilance 15–3–0–1
2., 38 bodů umístění 1., 51 bodů
83:61 skóre 97:40
8:1 (Nový Jičín, doma) nejvyšší výhra 11:1 (Nový Jičín, doma)
1:6 (Šumperk, venku) nejvyšší porážka 2:4 (Žďár nad Sázavou, doma)
Patrik Přidal – 23 bodů (12+11)
Miroslav Třetina – 23 bodů (7+16)
nejproduktivnější hráč Daniel Vachutka – 37 bodů (18+19)
Patrik Přidal – 12 gólů nejlepší střelec Daniel Vachutka – 18 gólů
Miroslav Třetina – 16 asistencí nejlepší nahrávač Daniel Vachutka – 19 asistencí
Tomáš Semrád – 18 bodů (7+11) nejproduktivnější obránce Tomáš Drtil – 20 bodů (7+13)
Martin Holík 2,86 (15 zápasů)
Martin Nedvěd 0 (1 zápas)
Ondřej Chaloupek 5,62 (1 zápas)
Martin Altrichter 3,81 (4 zápasy)
průměr inkasovaných gólů na zápas Marek Peksa 2,47 (8 zápasů)
Michal Wanecki 1,81 (11 zápasů)
Minulé zápasy soupeře
Kopřivnice – Šumperk 1:4
Hodonín – Šumperk 2:9
Žďár n./S. – Šumperk 1:2
Šumperk – M. Budějovice 3:1
Nový Jičín – Šumperk 3:6
Všechny zápasy

Šumperk pokračuje v naplnění cíle

Draci v letošní sezoně nemají konkurenci. Z devatenácti zápasů ztratili jen jediný, když padli na domácím ledě se Žďárem nad Sázavou. Šumperk je strašákem skupiny Východ, jelikož se prezentuje dobrou hrou v obraně. Svěřenci trenéra Martina Janečka aktuálně drží šňůru deseti vyhraných zápasů za sebou.

Vachutka vládne týmovým statistikám

Hokejisté Šumperka by po letech ve II. lize rádi postoupili zpět do Chance ligy. Tým je v letošním ročníku extrémně silný. Týmovým statistikám vévodí velezkušený Daniel Vachutka. Hráč Draků nasbíral za devatenáct kol 37 bodů (18+19). Druhý v pořadí je exbrodský Jan Milfait, který má o devět bodů méně (13+15). Defenzivu mají na povel Tomáš Drtil s jmenovcem Sedlákem. První jmenovaný má počet kanadských bodů zaokrouhlený na dvacet (7+13). Tomáš Sedlák na svého parťáka ztrácí jediný bodík, když má bilanci (7+12). Více prostoru mezi tyčemi dostává Michal Wanecki. Maskovaný muž naskočil do jedenácti střetnutí. Marek Peksa má na své pažbě o tři starty méně, ale oba gólmani vytváří velmi silný tandem.

Soupiska Šumperka

Minulé kolo

Bruslaři předvedli velký obrat proti Žihadlům

Regionální derby Vysočiny začali lépe domácí hokejisté. Moravské Budějovice šly do dvoubrankového vedení. Havlíčkův Brod ve druhé třetině snížil, ale byli to žlutočerní, kteří si drželi dvoubrankový náskok. Žihadla sahala po druhém vítězství sezony, jenže vše odmítli hráči hostů. V 57. minutě byl stav dvěma rychlými góly vyrovnaný. Duel rozhodlo prodloužení, ve kterém byli lepší hráči z Kotliny.

znak týmu 3 – 4p znak týmu
Branky a nahrávky: 6. Horký (Procházka, Kosnar), 15. Kruckovyč (Horký, Svoboda), 47. Procházka (Čermák, Horký) – 22. Voříšek (Mikeš), 57. Kuchta (Ludvík, Cachnín), 57. Mikeš (Třetina, Přidal), 62. Cachnín (Vala). Rozhodčí: Vojtěch Král – David Urubčík, Jan Vašíček. Vyloučení: 6:5. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 413. Střely na branku: 29:37 (12:9, 10:11, 6:14 – 1:3). Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:4p.

Hockey Club Moravské Budějovice 2019: Haloda (Vacek) – Bazala, Kruckovyč, Trnka, Šána, Čermák, Marcinko – Piš, Kosnar (A), Sigmund, Sorger, Podlaha, Svoboda, Hovsepjan, Procházka (C), Molnár, Horký (A)

BK Havlíčkův Brod: Holík (Nedvěd) – Nepokoj, Semrád, Vala, Pospíchal, Kliment, Benák – Voříšek (A), Třetina (C), Přidal – Juráň, Matušík, Mikeš – Kuchta, Cachnín, Ludvík – Holenda

Roman Mikeš prožil povedené utkání proti Moravským Budějovicím

Draci si hráli se svým náskokem, který nakonec uhlídali

Draci vyjeli na led Ďáblů z Nového Jičína. Hosté začali fantasticky, když během jedenácti minut vedli 3:0! Domácí v první třetině sice snížili, ale byli to Šumperští, kteří si hlídali svůj náskok. Hosté vedli v utkání 6:2, když před závěrečnou sirénou kosmeticky upravil stav duelu Finsterle.

znak týmu 3 – 6 znak týmu
Branky a nahrávky: 13. Poruba (Macuh), 29. Kafka (Tolokonnikov, Poruba), 60. Finsterle (Macuh) - 1. Vachutka (Kofroň, Milfait), 4. Milfait (Vachutka, Kabelka), 11. Jaroš (Sedlák, Drtil), 25. Kofroň (Spratek, Haloda), 46. Kabelka (Drtil), 50. Spratek (Pokorný, Kabelka). Rozhodčí: Šutara - Vengřín, Bartek. Vyloučení: 8:6, navíc Krejčiřík 10 min. OT [VRAŽ], Spratek (oba SUM) 5 + OK [HRU]. Využití: 1:2. Diváci: 268. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4, 2:4, 2:6, 3:6.

Draci Šumperk: Wanecki – Haloda, Sedlák (A), Gewiese (C), Kabelka, Řezáč, Chujac, od 41. Plhal – Jaroš, Milfait (A), Vachutka – Kofroň, Spratek, Pokorný – Krejčiřík, Antonov, Hroch – Urban, Müller, Haluza

HK Nový Jičín: Loubal – Hruška (C), Kobylík, Holáň, Rufer, Metelka, Tolokonnikov – Kočica, Štefka, Timura, Pecha, Poruba, Hilšer, Palička (A), Macuh, Plitko, Slovák, Krupa, Irgl

Hráči Šumperka při gólové radosti
(Foto: Věra Václavková, dracisumperk.cz)

Minulý vzájemný zápas

Bruslaři nedokázali držet krok se Šumperkem

Třinácté kolo k sobě postavilo první dva týmy tabulky. Lépe do zápasu vkročili domácí, kteří šli do vedení. Havlíčkův Brod dokázal najít rychlou odpověď, jenže ve stejné minutě si Draci vzali svůj náskok zpět. Šumperk předváděl v utkání drtivou střeleckou převahu, kterou dokázal čtyřikrát využít. Za to Havlíčkobrodští nedokázali navázat na střelecký úspěch z první části, a tak zápas jasně opanovali Draci.

znak týmu 6 – 1 znak týmu

Branky a nahrávky: 11. Sedlák (Gewiese, Vachutka), 14. Hroch (Antonov, Krejčiřík), 36. Vachutka (Milfait, Sedlák), 40. Vachutka (Gewiese, Jaroš), 42. Milfait (Krejčiřík), 58. Kofroň (Kabelka, Spratek) – 14. Pospíchal (Mikeš, Třetina). Rozhodčí: Ivan Čuňočka – David Urubčík, Jan Kleprlík. Vyloučení: 5:8, navíc Vala (HBR) 10 min. OT [ZHK]. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1288. Střely na branku: 45:22 (13:7, 15:5, 17:10). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 6:1.

Draci Pars Šumperk: Peksa (Wanecki) – Sedlák, Drtil, Gewiese, Kabelka, Haloda, Řezáč, Chujac – Jaroš, Milfait, Vachutka – Kofroň, Spratek, Pokorný – Krejčiřík, Antonov, Hroch – Scheuter, Muller, Haluza – Urban

BK Havlíčkův Brod: Holík (Nedvěd) – Vala, Pospíchal, Benák, Kliment, Vála, Krejčí – Plachý, Kuchta, Holenda, Ludvík, Kadlec, Třetina, Mikeš, Cachnín, Voříšek, Matušík, Přidal, Juráň

Sestřih utkání

(Zdroj:LifeTv.com)

Věděli jste, že...

…Šumperk má v kanadském bodování skupiny Východ tři hráče v elitní desítce? (Jedná se o Daniela Vachutku, Jana Milfaita a Tadeáše Jaroše)?

…Havlíčkův Brod povolil svým soupeřů sebrat pouhé čtyři body z domácího ledu? (Kopřivnice vyhrála 4:0 a Šumperk zvítězil 5:4 po prodloužení)?

…Draci dovedli tři zápasy do prodloužení, ve kterých vždy ukořistili bod navíc?

…Bruslaři v posledních třech utkání nedostali branku ve druhé třetině?

…Šumperk je s 51 body nejlepším týmem celé druhé ligy? (Hvězdné Vrchlabí ztrácí bod, ale má na Draky utkání k dobru)?

Bilance s Draky Šumperk od sezony 2000/01 ve II. lize

Počet odehraných zápasů: 3
Bilance: 0-0-1-3
Výsledky: 6:8, 2:3, 4:5p,1:6
Skóre: 13:22

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu