8. 12. 2019 | Tomáš Sochor

Junioři po divoké přestřelce porazili Písek!

Havlíčkobrodští junioři se na bronzovou neděli představili na domácím ledě proti tabulkovému sousedovi - IHC Králové Písek. Hrál se atraktivní zápas, který nabídl celkem třináct branek. Bruslaři si hned zkraje utkání vytvořili náskok, který se jim podařilo udržet až do konce. Tým pod vedením trenéra Richarda Cachnína je tak o krůček blíže play off.

Skvěle do utkání vstoupili domácí, kteří se již na konci druhé minuty dostali do vedení. Vladislav Juřica nabil Dominiku Sapíkovi, jenž tvrdou ránou k levé tyči překonal Petra Buchtu. O tři minuty později vstřelili Bruslaři druhou branku. Richard Cachnín se v oslabení dostal do úniku, který proměnil přesnou střelou pod břevno. Písečtí hokejisté se z nepovedeného startu oklepali a náskok soupeře snížili. Milan Petřík sice nenahrál úplně přesně, což ale Jiřímu Egertovi nezabránilo skočit rybičku a nataženou hokejkou usměrnit kotouč za záda Štěpána Váchy. Havlíčkobrodští hokejisté však udeřili ještě jednou. Na konci rychlé kombinace Vladislava Juřici a Alexe Endla byl Marián Havel, který zametl puk do brány.

Hned ze začátku druhé třetiny mohli Bruslaři své vedení ještě navýšit. Naskytla se jim příležitost v podobě minuty a čtvrt dlouhé přesilovky pět na tři, kterou ale hosté výborně ubránili. Sami naopak zahrozili, když Matěj Fríd nastřelil tyč. Z protiútoku se do samostatného úniku dostal Lukáš Pokorný, do jehož kličky nastavil Buchta svůj beton. Králové se pak dostali do velkého tlaku, který ale nedokázali proměnit v kontaktní gól. Ten přišel až později. Ve vlastním oslabení potrestal chybu obránců Jaroslav Krýner, jenž nemilosrdně proměnil samostatný únik.

Poté přišla pasáž hry, ve které se zápas rozhodoval. Havlíčkobrodští junioři vstřelili v jedné minutě a čtyřiceti dvou sekundách tři góly. Těsně po konci přesilové hry, ve které Bruslaři inkasovali branku, nahrával Lukáš Pokorný před bránu hostů. Jeden z bránících hráčů nešťastně sklepl kotouč mezi betony brankáře. O chvíli později si Alex Endl vykličkoval dva soupeře a střelou do růžku vyhnal Petra Buchtu ven z brány. Příchozí Jakub Karbulka se ani nestihl rozkoukat a už se na něj řítil rozjetý Richard Cachnín, který v pádu propasíroval puk brankovou čáru.

V jedenačtyřicáté minutě se prosadili hosté. Početní výhodu ještě z druhé třetiny využil skvěle mířenou střelou do rohu klece Matěj Šafář. Jen o šestatřicet sekund později odpověděl Radim Pejchal, který zpoza brány našel volné místo u tyče, kudy procpal puk za záda píseckého gólmana. O dalších padesát osm sekund později znovu udeřili Králové, když Jiří Egert střelou nad brankářovo rameno potrestal chybu v rozehrávce Havlíčkova Brodu. Sedm a půl minuty před koncem na pořádné drama zadělal Milan Petřík, jenž šikovně tečoval nahození Jana Kunfürsta. Klid na domácí hokejky mohl vrátit Jaroslav Musil, který ale neproměnil nařízené trestné střílení. Hosté ještě zkoušeli zvrátit výsledek při hře v šesti. Do prázdné brány se však trefil Matyáš Machovský. Bruslaři tak zvládli náročnou bitvu a berou všechny tři body.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Richard Cachnín ml. 2 1 3 5 0
Alex Endl 1 1 2 -1 0
Marián Havel 1 0 1 0 2
Vladislav Juřica 0 2 2 0 0
Michal Kerber 0 1 1 4 0
Jiří Kratochvíl 0 0 0 -1 0
Matěj Krejčí 0 2 2 2 0
Matyáš Machovský 1 0 1 1 2
Jaroslav Musil 0 2 2 1 0
Filip Pártl 0 2 2 1 0
Lukáš Pokorný 1 1 2 0 0
Dominik Sapík 1 0 1 1 0
Matěj Škareda 0 0 0 2 0
Matěj Trupl 0 2 2 1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Štěpán Vácha 60 39 5 34 87,18 0 0

Ohlasy k utkání

24. kolo, neděle 8.12.2019 od 12:00
Zimní stadion Kotlina
8:5
(3:1, 3:1, 2:3)
Havl. Brod - Písek
Extraliga juniorů

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 2. Sapík (Juřica, Krejčí), 5. Cachnín, 15. Havel (Juřica, Endl), 37. Pokorný (Trupl, Pártl), 37. Endl (Musil, Cachnín), 38. Cachnín (Musil, Kerber), 42. Pejchal (Pokorný, Trupl), 60. Machovský (Pártl, Krejčí) – 13. Egert (Petřík, M. Přibyl), 35. Krýner (Jan Karbulka), 41. Šafář (M. Přibyl, Egert), 43. Egert (M. Přibyl), 53. Petřík (Kurfürst, J. Andrle). Rozhodčí: Tomáš Mejzlík – Pavel Kolář, Tomáš Jiruška. Vyloučení: 2:5. Využití: 0:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 87. Střely na branku: 33:37 (10:12, 14:9, 9:16). Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 6:2, 6:3, 7:3, 7:5, 8:5.

Sestavy

Havl. Brod

Vácha (Bielecký) – Škareda (C), Endl, Kerber, Trupl, Krejčí, Sapík, Kratochvíl – Pejchal, Cachnín (A), Musil – Pokorný, Machovský, Pártl – Juřica, Havel

Písek

Buchta (37. Jakub Karbulka) – Šafář, Kulvejt, Cibuzar, Kurfürst, Tampier, Remta – J. Andrle, Novotný (A), Brož, Hrakholski, M. Přibyl (C), Jan Karbulka, Fríd (A), Egert, F. Andrle, Petřík, Kovařík, Krýner

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu