2. 1. 2020 | Štěpán Ondráček

Bruslaři jdou do boje: V Kotlině přivítají Valašské Meziříčí

Vánoční pohoda společně s oslavou nového roku skončila. Havlíčkův Brod vyhlíží poslední zápasy základní části, aby se připravil, co nejlépe na vyřazovací boje. Prvním soupeřem v novém kalendářním roce 2020 budou 4. ledna (17:00) hokejisté HC Bobři Valašské Meziříčí. Oba týmy sehrají čtvrté měření sil s tím, že Havlíčkobrodští mají svému sokovi co vracet z minulého utkání (porážka 0:4). Neváhejte a přijďte domácí tým povzbudit!

HC Bobři Valašské Meziříčí

Počátky hokeje: 1931
Stadion: Stadion Valašské Meziříčí (kapacita 1 200 míst)
Klubové barvy: modrá a bílá
Webové stránky klubu: www.hcvm.cz
Umístění v poslední sezóně: 3. místo po ZČ, semifinále play off (s Havlíčkovým Brodem 1:3 na zápasy)
Trenér: Jiří Weintritt

BK Havlíčkův Brod x HC Bobři Valašské Meziříčí

znak týmu znak týmu
14–2–3–6 bilance 11–1–4–9
2., 49 bodů umístění 4., 39 bodů
97:76 skóre 89:76
8:1 (Nový Jičín, doma) nejvyšší výhra 10:1 (Moravské Budějovice, doma)
1:6 (Šumperk, venku) nejvyšší porážka 1:5 (Opava, Moravské Budějovice doma)
Patrik Přidal – 27 bodů (13+14) nejproduktivnější hráč Petr Dvořák – 31 bodů (14+17)
Patrik Přidal – 13 gólů nejlepší střelec Petr Dvořák
Petr Seidler – 14 gólů
Miroslav Třetina – 17 asistencí nejlepší nahrávač Petr Dvořák – 17 asistencí
Tomáš Semrád – 22 bodů (8+14) nejproduktivnější obránce Jiří Weintritt – 12 bodů (2+10)
Martin Holík 2,78 (20 zápasů)
Martin Altrichter 3,51 (4 zápasy)
Martin Nedvěd 0 (1 zápas)
Ondřej Chaloupek 2,61 (2 zápasy)
průměr inkasovaných gólů na zápas Jiří Slovák 2,54 (17 zápasů)
Jakub Málek 3,31 (3 zápasy)
David Sachr 3,24 (9 zápasů)
Minulé zápasy soupeře
Valašské Meziříčí – Šumperk 3:5
Opava – Valašské Meziříčí 4:2
Valašské Meziříčí – Žďár n. S. 7:4
Hodonín – Valašské Meziříčí 2:4
Val. Meziříčí – Mor. Budějovice 1:5
Všechny zápasy

Bobrům se moc nedaří

Valašské Meziříčí okupuje v nabité skupině Východ čtvrtou pozici, jenže si musí dávat veliký pozor. Bobři mají za sebou Hodonín a Kopřivnici s minimálním bodovým odstupem. Druhý jmenovaný tým je na poslední postupové pozici do play off, když na výběr okolo trenéra Weintritta ztrácí pět bodů. Valašské Meziříčí z posledních deseti utkání zapsalo čtyři vítězství a šest porážek. Všechny ztracené zápasy skončily rozdílem jedné nejvýše tří branek.

Nová posila se vyplácí…

K Bobrům přišel na hostování Radek Pořízek, který za osm utkání nasbíral stejný počet bodů (4+4). Produktivitě vládne Petr Dvořák. Ostřílený matador nastřádal 14 branek a 17 asistencí. V těsném závěsu se ho drží Petr Seidler. Útočník Valašského Meziříčí má v osobních statistikách tento zápis (14+12). Obráncům velí Jiří Weintritt, který má dvě trefy a deset gólových nahrávek. O čtyři body méně (0+8) má na své hokejce Jakub Ďurkáč. Jasnou jedničko je Jiří Slovák. Maskovaný muž naskočil do sedmnácti utkání. Záda mu kryje dvojice ze Vsetína Jakub Málek a David Sachr.

Kompletní soupiska Valašského Meziříčí

Minulý zápas

Bruslařům stačila jedna branka na bod

Utkání mezi Kopřivnicí a Havlíčkovým Brodem nabídlo strhující podívanou. Oba týmy spoléhaly na výkony svých brankářů, když první gól padl v 17. minutě. Hosty poslal do vedení Richard Cachnín, který proměnil trestné střílení. Gólman Holík dlouho deptal střelce Tatry, ale i on kapituloval. Domácí vyrovnali ve 44. minutě. Zápas šel za vyrovnaného stavu do prodloužení, kde se potom radovala Kopřivnice.

znak týmu 2 – 1p znak týmu

Branky a nahrávky: 44. Štěpánek, 62. Štěpánek (Sluštík) – 17. Cachnín (TS). Rozhodčí: Jiří Škach – Tomáš Kučera, Pavel Blažek. Vyloučení: 1:2. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 898. Střely na branku: 42:23 (11:6, 12:12, 18:4 – 1:1). Průběh utkání: 0:1, 2:1p

HC ISMM Kopřivnice: Hromada (Fendrich) – Štěpánek, Krzak, Imrich, Bail, T. Fojtík, Stříž – Daron, Sluštík (A), J. Mach (C), M. Mach, F. Fojtík, Suchý (A), Pěnčík, Gola, Hrubý, Marek

BK Havlíčkův Brod: Holík (Chaloupek) – Benák, Semrád, Pospíchal, Dudycha, Vala (A), Kliment – Mikeš, Tecl, Voříšek (A), Juráň, Holenda, Přidal, Kuchta, Třetina (C), Ludvík, Cachnín

Richard Cachnín zajistil svému týmu bod

Rychlé vedení nepřineslo Bobrům vítězství

Valašské Meziříčí odehrálo poslední utkání v kalendářním roce 2019 proti Moravským Budějovicím. Domácí celek vstoupil do zápasu lépe, když se ve třetí minutě ujal vedení. Moravské Budějovice překlopily misky vah ve druhé třetině. Žihadla třemi trefami otočila vývoj utkání. Valašské Meziříčí v poslední části vystřelilo devatenáct střel na branku hostů, ale Vacek byl bezchybný. Moravské Budějovice přidaly ještě dvě branky a připsaly si cenné tři body.

znak týmu 1 – 5 znak týmu

Branky a nahrávky: 3. Vaněk (Pavlas, Seidler) – 22. Sorger (Podlaha, Brabec), 23. Krutiš (Procházka, Molnár), 37. Krutiš (Horký), 49. Procházka (Horký), 53. Molnár (Krutiš, Podlaha). Rozhodčí: Goňa – Mikšík, Bartoň. Vyloučení: 7:6, navíc Seidler (VAL) 10 min. OT [NESP]. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 356. Střely na branku: 37:29 (9:7, 9:12, 19:10). Průběh utkání: 1:0, 1:5.

HC Bobři Valašské Meziříčí: Málek (37. Sachr) – Weintritt, Baroš, Běhal, Holiš, Ďurkáč, Kamas, Pavlas – Dvořák (C), Slovák, Vašenka, Vaněk, Seidler, Vávra, Klímek, Pořízek, Romančík, Martiník (A), Andris, Paťava

Hockey Club Moravské Budějovice 2019: Vacek (Helešic) – Trnka, Bazala, Šána, Brabec – Machala, Hovsepjan, Sorger, Horký (A), Podlaha, Svoboda, Kosnar, Molnár, Krutiš (A), Procházka (A), Piš

Moravské Budějovice poprvé v sezoně porazily Valašské Meziříčí
(Foto: hcvm.cz)

Minulý vzájemný zápas

Bobři uhájili před Bruslaři svoji hráz

Zápas začalo lépe Valašské Meziříčí, které se ve čtvrté minutě ujalo vedení. Diváci se mohli bavit útočným hokejem, ale především kvalitními zákroky gólmanů. Díky maskovaným mužům byl stav po čtyřiceti minutách 1:0. Třetí třetina měla, nabídnou hru ze strany Havlíčkova Brodu, který se snažil vyrovnat. Proti tomu byl spolehlivý brankář Slovák. Na jeho bezchybnou práci navázali útočníci, kteří třemi trefami pečetili vítězství svého celku.

znak týmu 4 – 0 znak týmu

Branky a nahrávky: 4. Paťava, 47. Vaněk (Romančík, Pořízek), 59. Pořízek (Weintritt, Romančík), 59. Dvořák (Klímek, Andris). Rozhodčí: František Held – Radek Šimčík, Marek Bubela. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 262. Střely na branku: 33:28 (10:8, 12:11, 11:9). Průběh utkání: 4:0.

HC Bobři Valašské Meziříčí: Slovák (Málek) – Weintritt, Baroš, Běhal, Holiš, Ďurkáč, Žák, Ondračka – Dvořák (C), Daněk (A), Vaněk, Andris, Romančík, Pořízek, Kuchařík, Martiník (A), Klímek, Paťava

BK Havlíčkův Brod: Altrichter (Nedvěd) – Benák, Semrád, Pospíchal, Nepokoj, Vala, Kliment – Přidal, Cachnín, Juráň, Holenda, Ludvík, Voříšek (A), Kuchta, Třetina (C), Mikeš, Matušík

Jiří Slovák vynuloval všechny střelce Havlíčkova Brodu

Historie s Valašským Meziříčím

Oba celky se spolu utkávají od sezony 2018/2019. Za krátkou dobu se Havlíčkův Brod a Valašské Meziříčí utkaly celkem devětkrát. Lepší bilanci mají hráči z Vysočiny, kteří vyhráli čtyřikrát, přičemž Bobři třikrát. Dvě bitvy dospěly do prodloužení nebo samostatných nájezdů, kde byli šťastnější Havlíčkobrodští. Právě v sezoně 2018/2019 na sebe oba celky narazily poprvé v základní skupině i play off. Ve zmíněném roce si oba týmy připsaly po jedné výhře, ale ve vyřazovacích bojích byli v poměru 3:1 na zápasy lepší hráči Havlíčkova Brodu. Vyrovnaná partie pokračuje i v letošní sezoně. Tři utkání, ve kterých dvakrát slavil vítězství soubor z Kotliny, ale napotřetí uspěli i Bobři. Valašské Meziříčí vyhrálo 4:0, navíc v historii vzájemných zápasů to byli pokaždé oni, kteří celkem třikrát vynulovali střelce Havlíčkova Brodu.

Bilance s Valašským Meziříčím od sezony 2000/2001 ve 2. lize

Počet odehraných zápasů: 9
Bilance: 4-2-0-3
Výsledky: 4:1, 0:5, x5:2, x0:2, x4:2, x3:2sn, 3:2p, 4:1, 0:4
Skóre: 23:21

Věděli jste, že...

… Valašské Meziříčí a Kopřivnice jsou jedinými týmy, které dokázaly vynulovat Havlíčkův Brod?

… ve vzájemných zápasech se vždy počet střel zastavil u jednoho z mužstva na čísle 33? Přitom jednou to stačilo na vítězství Bruslařům i Bobrům?

… Valašské Meziříčí inkasuje málo gólů na hřišti soupeře (36), což je druhý nejlepší výkon ve skupině Východ? Lépe jsou na tom hokejisté Šumperka (33)?

…Radek Pořízek zaznamenal v dresu Valašského Meziříčí 8 bodů (4+4) za osm utkání?

…k výhrám stačilo oběma celkům vstřelit tři nebo čtyři branky?

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu