19. 1. 2020 | Ladislav Vácha, Tomáš Sochor, Štěpán Ondráček

Šutér Pejchal: Čistý hattrick? Zásluha celé pětky! Chceme do play off

Tomu se říká obrat jako z učebnice! Juniorka už v 11. minutě prohrávala doma s Chrudimí 0:2, ale ještě do přestávky dvěma rychlými brankami vyrovnala a po dvou třetinách vedla už 6:2. Mladí Bruslaři nic nevypustili ani ve třetím dějství a soupeře z ledu doslova vypráskali po vysokém triumfu 10:3. Úžasný zápas odehrál Radim Pejchal, který soupeři nasypal čistý hattrick a přidal k němu jednu gólovou asistenci. „Určitě chceme do play off. Nikdy jsem si ho pořádně nezahrál, je to můj velký cíl. Když budeme hrát dál v této sestavě a bude se nám dařit, mohli bychom po play off sahat,“ věří šikovný útočník, který pomáhá i A-mužstvu. (Foto: Markéta Křížová)

Chrudim jste rozstříleli jednoznačně 10:3. Jak zápas hodnotíš?
Řekl bych, že v první třetině to z naší strany nebylo ono. Po našem time-outu jsme dali dva rychlé góly a vyrovnali jsme. Jak říkal v kabině trenér, ve druhé třetině jsme ubránili oslabení tří proti pěti a to utkání zlomilo. Přidali jsme další rychlé góly a zápas už jsme měli pod kontrolou.

Jak jsi říkal, vítězství se nerodilo lehce. Prohrávali jste 0:2 a trenér si vyžádal oddechový čas. Co vám během něj říkal?
Neřval na nás a říkal nám, ať jsme v klidu. Pro nás to byl velmi důležitý zápas, abychom Chrudimi v tabulce odskočili. Nahecoval nás a určitě nám to pomohlo. Začali jsme pak pořádně bruslit.

Nastřílel jsi čistý hattrick. Povedlo se ti to už někdy?
Myslím si, že takhle čistý ne. Hattrick jsem určitě dal, ale někdy v žácích, v 5. nebo 6. třídě. (směje se) Jsem za něj rád, ale je to zásluha všech kluků z lajny.

Soustředěný Radim Pejchal při zakončení
(Foto: Markéta Křížová)

Jak jsi své góly viděl?
Při prvním gólu jsem skočil přes manťák na led, dostal jsem to mezi kruhy, zavřel jsem oči a poslal jsem to nahoru. Hlavně jsem to chtěl trefit nahoru, protože gólman chodil hodně dolů. Při druhém gólu mi to Cemba krásně nahrál před prázdnou bránu, já už jsem jen lízal smetanu. Při třetím gólu se to ke mně odrazilo a dával jsem to z dorážky.

Hráli jste na tři plné pětky a ještě jste měli několik hráčů navíc, což se vám v poslední době moc nestávalo. Byl to velký rozdíl?
Je to straně znát, když nám kluci z Jihlavy přijdou pomoct, protože na dvanáct lidí se těžko hraje. Měli jsme skoro čtyři celé lajny a je dobré, že si člověk může víc odpočinout. Kluci ze čtyřky tam moc nechodili, ale také je tam trenér protočil. Doufám, že budou chodit i na další zápasy, určitě nám pomůžou. Kdybychom hráli v této sestavě stabilně, myslím si, že bychom mohli sahat i po play off.

Když už mluvíme o play off, to se vám teď trochu přiblížilo. Na čtvrtý Písek, který má zápas k dobru, aktuálně ztrácíte sedm bodů. Ztrátu určitě chcete smazat a do play off se dostat...
Určitě tam chceme. Jak už jsem říkal, když jsem se sem vrátil, zahrát si play off je můj velký cíl. Play off jsem si pořádně ještě nikdy nezahrál. Obzvlášť s touhle skvělou partou bych si ho chtěl zahrát. Myslím si, že když budeme hrát dál v této sestavě a bude se nám dařit, když jsme teď na koni, mohli bychom po play off sahat. Po výhře, zvlášť takhle vysoké, nás to určitě nakopne. Budeme se snažit udělat pro to co nejvíc.

Radim Pejchal slaví gól se spoluhráči z elitní formace
(Foto: Markéta Křížová)

Po sérii šesti porážek jste teď dvakrát vyhráli. To by vás mělo do zbytku základní části hodně nakopnout...
Určitě ano. Hodně těch porážek jsme utrpěli kvůli tomu, že jsme hráli ve dvanácti lidech. Nebylo to prostě ono. Když se takhle sejdeme, z áčka nám pomůže Cemba a přijedou i kluci z Jihlavy, je to strašně znát. Chodí za nás hrát do obrany i Krejčák a teď nastálo nám pomůže Křišťák z Jihlavy. Je to super, když se takhle sejdeme.

Zmínil jsi příchod obránce Filipa Křišty z Jihlavy, který hned v prvním utkání u nás vstřelil gól. Jak se ti líbil jeho výkon?
Bude to mít určitě drahý. (směje se) Jsem rád, že dal hned gól. Rychle se do toho dostal a určitě nám pomůže. Na ledě byl hodně vidět.

Dá se říct, že zápas se zlomil ve druhé třetině, kdy jste během minuty nasázeli soupeři tři branky?
Když soupeři dáte tři takhle rychlé branky, tak ho to samozřejmě srazí dolů. Přišlo mi, že soupeř už pak nebruslil tolik jako v prvních deseti minutách první třetiny, kdy byl lepší. Myslím si, že utkání to zlomilo.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu