20. 1. 2020 | Ladislav Vácha

Bruslaři nechybí na Olympiádě dětí a mládeže! Mají tři zástupce

Mladí hráči BK Havlíčkův Brod opět figurují v krajském výběru Vysočiny na prestižní Olympiádě dětí a mládeže! Nominaci si na velkolepou akci, kterou v tomto roce hostí Karlovarský kraj, vysloužili obránce Jan Vaněček (na snímku) a útočníci Josef Teplý s Arturem Prchalem. Brodští mladíci za sebou mají první den turnaje, v němž se Vysočině dařilo na jedničku. Zvládla oba úvodní zápasy, když porazila ráno Zlínský a odpoledne i Plzeňský kraj! (Foto: Juniorský hokej)

Čtrnáct krajských výběrů je rozděleno do dvou skupin, A a B, po sedmi. Vysočina bojuje o své místo na výsluní ve skupině B, kterou hostí zimní stadion v Chebu. Už se utkala se Zlínským a Plzeňským krajem, v následujících dnech se ještě střetne s Olomouckým, Jihomoravským, Libereckým a Jihočeským krajem. V základních skupinách se hraje 3x15 minut dvoubodovým systémem. Utkání se tak neprodlužují, za remízu si tým připíše bod. Dva nejlepší z každé skupiny následně postoupí do semifinále, třetí se utkají o konečnou pátou příčku. Utkání o páté, třetí a první místo se budou hrát 3x20 minut.

Havlíčkův Brod reprezentuje ve výběru Vysočiny hned trojlístek mladíků. Nejzkušenějším z nich je čtrnáctiletý obránce Jan Vaněček, který vedle 9. třídy nastupuje i za extraligový dorost. V útočných řadách mají své místo deváťáci Artur Prchal a Josef Teplý, mladší bratr Michala Teplého, který byl nejproduktivnějším českým hráčem na nedávném mistrovství světa juniorů v Ostravě a Třinci a na draftu NHL si ho vybralo Chicago Blackhawks.

Vysočina se bude snažit navázat na obrovský úspěch z roku 2018, kdy v Pardubickém kraji ve finále přemohla 5:4 v prodloužení Moravskoslezský kraj a slavila zisk zlatých medailí. V tehdejším týmu měla havlíčkobrodská mládež hned šest želízek v ohni! Brankáře Daniela Krále, obránce Martina Zycha a útočníky Filipa Dymáka, Vladislava Juřicu, Adama Rauše a Josefa Dáňu, jenž nyní působí v Plzni a dorostu Bruslařů v sobotním vzájemném utkání vstřelil branku.

Brankář Daniel Král, v současné době hráč Liberce, vychytal na ODM 2018 zlato

Kraj Vysočina – Zlínský kraj 6:3

Branky a nahrávky: 4. Vandas (Matějíček), 12. Šantora (Doležal), 26. Topol (Port), 35. Šantora (Peš), 38. Coufal (Peš, Fábry), 45. Coufal (Doležal) – 1. Gerych (Hamrla, Jecho), 6. Jecho (Heš), 9. Heš (Jecho, Ročák). Rozhodčí: Tomáš Zubzanda – Tadeáš Hanák, Petr Baxa. Vyloučení: 3:3. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 113. Střely na branku: 21:19 (8:8, 4:6, 9:5). Třetiny: 2:3, 1:0, 3:0. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 6:3.

Kraj Vysočina: Sigmung (Černý) – Port, Vaněček, E. Zamazal, Bláha, Topol, Vandas, Matějíček, Jeletz – Fábry, D. Zamazal, Doležal, Novák, Peš, Bakus, Prchal, Teplý, Jungwirth, Kudrna, Coufal, Šantora

Zlínský kraj: Málek (Vilém) – Šedlbauer, Šišák, Žižka, Jelének, Hamrla, Ročák, Stuchlík – Gerych, Jecho, Heš, Juráň, Adámek, Tobola, Holinka, Kaláč, Volas, Vaněk, Holba, Urban, Babulík

Kraj Vysočina – Plzeňský kraj 4:2

Branky a nahrávky: 1. Port (Coufal), 31. Peš (Coufal), 38. Fábry (Peš), 39. Šantora (Doležal) – 3. Hájek (Štulc), 24. Mazanec (Benák). Rozhodčí: Jan Červenka – Jakub Dědek, Sebastien Hradil. Vyloučení: 4:1. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 121. Střely na branku: 29:23 (9:7, 8:8, 12:8). Třetiny: 1:1, 0:1, 3:0. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 4:2.

Kraj Vysočina: Černý (Sigmung) – Port, Vaněček, E. Zamazal, Bláha, Topol, Vandas, Matějíček, Jeletz – Fábry, D. Zamazal, Doležal, Novák, Peš, Bakus, Prchal, Teplý, Jungwirth, Kudrna, Coufal, Šantora

Plzeňský kraj: Mečl (Smola) – Prošek, Štulc, Lučan, Hromádka, Buzek, Černý, Šlosar, Sochor – Hájek, Bílek, Hořejší, Šmíd, Mazanec, Reiser, Horský, Křemen, Kaiser, Benák, Jiříček, Komínek

Další program skupiny B (Zimní stadion v Chebu)

Úterý 21. ledna

Olomoucký kraj – Kraj Vysočina (10:45)
Kraj Vysočina – Jihomoravský kraj (17:45)

Středa 22. ledna

Liberecký kraj – Kraj Vysočina (9:00)
Kraj Vysočina – Jihočeský kraj (14:15)

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu