28. 1. 2020 | Tomáš Sochor

Bruslaře čeká další zkouška: tentokrát přijede Tatra!

Havlíčkobrodští hokejisté budou po dvou porážkách v řadě čelit Kopřivnici. Zatímco Bruslaři bojují o udržení si druhého místa, Tatra útočí na příčky zajišťující play off. Utkání se hraje ve středu 29. ledna od 18:00 v havlíčkobrodské Kotlině. Podaří se týmu okolo novopečeného čtyřicátníka Miroslava Třetiny vyhrát? Neváhejte a přijďte nás podpořit!

HC ISMM Kopřivnice

Založení klubu: 1932
Stadion: Zimní stadion Kopřivnice (kapacita 3 034 míst)
Klubové barvy: červená a modrá
Webové stránky klubu: hcismm.cz
Umístění v poslední sezóně: 4. místo po ZČ, čtvrtfinále play off (s Havlíčkovým Brodem 2:3 na zápasy)
Trenér: Jaroslav Kofroň

BK Havlíčkův Brod x HC ISMM Kopřivnice

znak týmu znak týmu
16–2–4–9 bilance 11–2–3–15
2., 56 bodů umístění 7., 40 bodů
124:104 skóre 99:99
8:1 (Nový Jičín, doma)
9:2 (Moravské Budějovice, doma)
nejvyšší výhra 8:0 (Moravské Budějovice, doma)
1:6 (Šumperk, venku) nejvyšší porážka 3:8 (Hodonín, venku)
Luboš Voříšek – 35 bodů (15+20) nejproduktivnější hráč Dominik Suchý – 37 bodů (18+19)
Luboš Voříšek – 15 gólů nejlepší střelec Dominik Suchý – 18 gólů
Miroslav Třetina – 22 asistencí nejlepší nahrávač Dominik Suchý – 19 asistencí
Tomáš Semrád – 27 bodů (9+18) nejproduktivnější obránce Radim Štěpánek – 10 bodů (3+7)
Ondřej Imrich – 10 bodů (2+8)
Martin Holík 3,01 (22 zápasů)
Ondřej Chaloupek 3,6 (6 zápasů)
Martin Altrichter 3,71 (5 zápasů)
Martin Nedvěd 2,14 (2 zápasy)
průměr inkasovaných gólů na zápas Petr Hromada 2,78 (28 zápasů)
René Fendrich 5 (3 zápasy)

Boj o play off

Minulé zápasy soupeře
Valašské Meziříčí – Kopřivnice 3:2
Kopřivnice – Žďár n. S. 2:3p
Kopřivnice – Nový Jičín 1:5
Kopřivnice – M. Budějovice 8:0
Kopřivnice – Šumperk 2:1p
Všechny zápasy

Kopřivnice se momentálně nachází na sedmém místě. Na poslední pozici zajišťující play off, tedy na tu šestou, kterou nyní okupuje Nový Jičín, ztrácí pouhé dva bodíky. Záda si ještě musí krýt před Žďárem nad Sázavou, který na ní ztrácí bodů pět. Tatra si postup do další fáze sezony zkomplikovala nejdříve prohrou po prodloužení se Žďárem nad Sázavou a poté také ztrátou tří bodů v zápase právě s Novým Jičínem. Pak ale ukázala svojí sílu, když porazila Moravské Budějovice vysoko 8:0 a nad plán si také připsala dva body za vítězství po prodloužení nad Šumperkem.

Kopřivnický kádr

Jasným lídrem Kopřivnice je šestadvacetiletý útočník Dominik Suchý, který je s 37 body za 18 gólů a 19 asistencí nejen nejproduktivnějším hráčem týmu, ale také nejlepším střelcem a nahrávačem Tatry. Tento bodový zisk mu stačí v tabulce kanadských bodů na šesté místo ve II. lize skupiny Východ, se kterým se dělí s Dominikem Matulou. Druhým nejproduktivnějším hráčem Tatry je Jakub Mach (10+12). Jasnou jedničkou v bráně je Petr Hromada, který je s 2,78 obdrženými brankami na zápas čtvrtým nejlepším gólmanem ve II. lize skupiny Východ.

Dominik Suchý
Foto: hcismm.cz

Kompletní soupiska Kopřivnice

Minulý zápas

Bruslařům se nepodařilo dobýt opavský svatostánek

Pohodlný náskok Havlíčkova Brodu na druhém místě se rozplynul. Pro jeho znovuzískání museli Bruslaři v Opavě bodovat. Svůj plán začali plnit v páté minutě, kdy se dostali do vedení. Pak ale Slezan třemi přesnými trefami otočil utkání ve svůj prospěch. Hosté se ve třetí třetině snažili třemi góly strhnout vítězství na svou stranu. Opava však na každou inkasovanou branku dokázala odpovědět. Po výsledku 6:4 tak zůstali všechny body na Moravě.

znak týmu 6 – 4 znak týmu

Branky a nahrávky: 9. Rousek (Šindelář, Herman), 31. Gulda (Štindl, Hendrych), 40. Wolf (Štindl, Peslar), 48. Štindl (Gulda, Wolf), 57. Štindl (Peslar), 59. Malina (Šindelář, Herman) – 5. Ludvík (Síla, Pospíchal), 42. Ludvík (Voříšek, Kulhánek), 50. Přidal (Vala, Kliment), 60. Tecl (Síla, Semrád). Rozhodčí: Václav Šutara - Pavel Rychlý, Michal Vengřín. Vyloučení: 5:5, navíc Šindelář (OPA) 10 min. OT [VRAZ], Kliment (HBR) 10 min. OT + OK [NESP]. Využití: 4:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 520. Střely na branku: 39:39 (10:13, 10:14, 19:12). Třetiny: 1:1, 2:0, 3:3. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3, 6:3, 6:4.

HC Slezan Opava: Daňa (Lamla) – Šindelář (C), Chalupa (A), Zouhar, Peslar, Zdeněk, Ficek – Wolf (A), Buršík, Malina, Rousek, Kadula, Štindl, Zelenkov, Peterka, Gulda, Kovářík, Herman, Hendrych

BK Havlíčkův Brod: Chaloupek (Nedvěd) – Kulhánek, Semrád, Pospíchal, Benák, Vala (A), Kliment – Přidal, Cachnín, Síla, Voříšek (A), Třetina (C), Ludvík, Tecl, Holenda, Kadlec

Opava neposkytla soupeř ani píď místa zadarmo

Kopřivnice senzačně porazila Draky po prodloužení

Jasný favorit tohoto duelu Šumperk potvrdil svojí úlohu, když se v jedenácté minutě dostal do vedení. Tatra ale nesložila zbraně a v samotném závěru první třetiny srovnala stav utkání. Diváci viděli rychlý hokej s mnoha šancemi na obou stranách. Neujala se ani jedna ze sedmi přesilovek obou týmu a ani jedna z nebezpečných akcí, kterých měli víc na svědomí hosté. Zápas tak došel až do prodloužení, kde si díky větší aktivitě došla pro druhý bod Kopřivnice.

znak týmu 2 – 1p znak týmu

Branky a nahrávky: 20. Daron (Gola), 62. Suchý (Štěpánek) - 11. Müller (Drtil, Sedlák). Rozhodčí: Novák - Konvička, Hranoš. Vyloučení: 3:4. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 601. Třetiny: 1:1, 0:0, 0:0 - 1:0. Průběh utkání: 0:1, 2:1 .

HC ISSM Kopřivnice: Hromada – Štěpánek, Krzak, Imrich, Bail, T. Fojtík, Stříž – J. Mach (C), Gebauer, Daron, Sluštík (A), Bochnak, Hrubý, Suchý (A), F. Fojtík, Gola, M. Mach, Marek

Draci Šumperk: Peksa – Kabelka, Řezáč, Drtil (A), Haloda, Sedlák (A), Plhal – Krejčiřík, Jaroš, Scheuter, Müller, Vachutka, Haluza, Spratek, Antonov, Šíp, Hroch, Milfait (C), Urban, Kofroň

Kopřivnice si došla pro dva zasloužené body
Foto: Věra Václavková, dracisumperk.cz

Minulý vzájemný zápas

Bruslaři přivezli z Kopřivnice pouhý bod

Do utkání vstoupili lépe Bruslaři. Rozhodčí odpískal Kopřivnici trestné střílení. Ke kotouči se postavil Richard Cachnín, který nezaváhal a poslal svůj tým do vedení. Havlíčkobrodští hokejisté však nedokázali na prvotní úspěch navázat a ve třetí třetině se dostali pod velký tlak. Tatra svojí obrovskou střeleckou převahu využila, a zápas se tak prodlužoval. Domácí využili psychické převahy a v šedesáté druhé minutě si vystřelili druhý bod.

znak týmu 2 – 1p znak týmu

Branky a nahrávky: 44. Štěpánek, 62. Štěpánek (Sluštík) – 17. Cachnín (TS). Rozhodčí: Jiří Škach – Tomáš Kučera, Pavel Blažek. Vyloučení: 1:2. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 898. Střely na branku: 42:23 (11:6, 12:12, 18:4 – 1:1). Třetiny: 0:1, 0:0, 1:0 – 1:0. Průběh utkání: 0:1, 2:1p.

HC ISMM Kopřivnice: Hromada (Fendrich) – Štěpánek, Krzak, Imrich, Bail, T. Fojtík, Stříž – Daron, Sluštík (A), J. Mach (C), M. Mach, F. Fojtík, Suchý (A), Pěnčík, Gola, Hrubý, Marek

BK Havlíčkův Brod: Holík (Chaloupek) – Benák, Semrád, Pospíchal, Dudycha, Vala (A), Kliment – Mikeš, Tecl, Voříšek (A), Juráň, Holenda, Přidal, Kuchta, Třetina (C), Ludvík, Cachnín

Kopřivnice obdržela jen jednu branku

Věděli jste, že...

… Kopřivnice v dosavadním průběhu sezony vstřelila stejně branek jako jich inkasovala?

… jediné mužstvo, na které Kopřivnice letos nestačila, je Hodonín?

… v první desítce nejbodovanějších obránců II. ligy Východ jsou hned tři Bruslaři? Jsou jimi třetí Tomáš Semrád (27 bodů), osmý David Vala (21 bodů) a s Janem Wasserbauerem se o desáté místo dělící Ladislav Pospíchal (19 bodů).

Bilance s Kopřivnicí od sezony 2000/2001 ve 2. lize

Počet odehraných zápasů: 10
Bilance: 4-1-4-1
Výsledky: 5:3, 3:4p, x4:3p, x4:5p, x5:4, x3:4p, x7:1, 5:3, 0:4, 1:2p
Skóre: 37:33

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu