15. 2. 2020 | Štěpán Ondráček

Oba góly padly do stejného místa, culí se po obratu Matyáš Machovský

Havlíčkobrodští junioři sehráli důležité utkání s Ústím nad Labem, které bylo po většinu zápasu blíže k vítězství. Junioři po dvou třetinách prohrávali 1:3. V poslední části hry předvedli bojovníci z Kotliny velký výkon, když během minuty srovnali stav zápasu na 3:3. „Trenéři nám řekli, ať více střílíme a góly tam padnou,“ odhalil plány z kabiny Matyáš Machovský. To se ukázalo jako klíčové pro vývoj utkání. Mladí Bruslaři nakonec slavili vítězství 5:3, když proměnili dvojnásobnou početní výhodu. „Přesilovku jsme sehráli dobře. Přišla za to odměna, když se trefil Matěj Krejčí,“ přidává poklonu autorovi vítězné trefy. (Foto malé: hcdukla.cz)

Machy, máme za sebou vítězný zápas s Ústím. Jak ho hodnotíš?
Byl to těžký a vyhrocený zápas. Na začátku jsme se trápili, ale pak se otočilo štěstí na naši stranu prvním gólem a to nás nakoplo.

Do utkání jste vstoupili špatně, když jste inkasovali hned v úvodu. Co se stalo?
Šli jsme do utkání s tím, že to bude lehký zápas, a tím jsme to podcenili. Byli jsme za to potrestáni.

Po dvou třetinách jste prohrávali 1:3, když jste sváděli tuhou bitvu s brankářem Svobodou. Co jste si řekli před závěrečnou třetinou?
V kabině nám trenéři řekli, ať více střílíme a góly tam padnou. Potom jsme se pořádně nabudili a řekli jsme si, že tenhle zápas prostě otočíme.

Utkání jste vyrovnali za minutu. Byl to důležitý moment a co to s vámi udělalo?
Bylo to velmi důležité. Dodalo nám to psychickou, ale i fyzickou sílu. Díky tomu jsme srazili Ústí z trůnu.

Matyáš Machovský se raduje ze své druhé branky
(Foto: Markéta Křížová)

Ty jsi vstřelil dvě branky. Jak jsi je viděl?
První gól byl po vyhrané buly, kterou vyhrál Jakub Košťál přímo na moji hůl. Stál jsme mezi obráncem Ústí a brankářem. Povedla se mi klička a pak už jsme stál jen před gólmanem. Bekhendem jsem mu to poslal do pravého růžku. Druhý gól padl úplně do stejného místa po nahrávce Mariana Havla. Nahrál mi to do rohu a já to vytáhl před branku. Poslal jsem to na stejné místo jako první gól.

Důležitý moment přišel v závěru utkání, když jste hráli přesilovku 5 na 3, kterou jste proměnili. Zlomilo to odpor soupeře?
Přesilovku jsme sehráli dobře. Přišla za to odměna, když se trefil Matěj Krejčí. Určitě ano, myslím si, že už to potom vzdali.

Obránce Matěj Krejčí vstřelil v přesilové hře vítězný gól
(Foto: Markéta Křížová)

V čem vám Ústí nad Labem dělalo největší potíže?
Brankář je držel a my jsme nedokázali proměnit šance. Ústí bylo naopak úspěšnější. Byl to vyrovnaný zápas, akorát nám dělalo problém vstřelit gól.

Teď máte skvělou sérii, když jste vyhráli šest duelů. Pomůže to do konce základní části?
Snad ano, ale nesmíme nechat nic náhodě. Musíme dál pracovat a vyhrávat další zápasy, co nás čekají.

Máte reprezentační pauzu. Na co se v ní zaměřujete, abyste postoupili do play off?
Měli bychom se zaměřit více na založení útoku v obranném pásmu, protože nám to moc nejde. Potom bychom měli více cvičit přesilovky.

Tabulka je nabitá, sledujete soupeře před sebou?
Sledujeme je všechny. Díky tomu, že jsme proti všem hráli, víme, jak kdo hraje. Trenéři nám tom vždycky před zápasem ještě řeknou, jak proti soupeři máme hrát tak, abychom vyhráli.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu